رضا میرزایی بیان کرد: در آستانه فصل پاییز و سرد شدن هوا مهاجرت پرندگان از عرض های شمالی به سمت نواحی جنوب و گرمسیر کشورمان آغاز شده و در مسیر مهاجرت، تعدادی از این پرندگان زمستان خود را در تالاب میقان اراک میگذرانند و تعدادی به مناطق گرمتر سفر میکنند.
وی با اشاره به موقعیت تالاب میقان که در فاصله 8 کیلومتری شمال اراک واقع شده است، بیان کرد: تالاب میقان در مناطق مرکزی کشور، تنها تالاب دارای آب در فصل پاییز بوده و دارای قابلیت میزبانی پرندگان مهاجر است، از طرفی بواسطه ورود پساب تصفیهخانه فاضلاب شهری اراک به میزان یک مترمکعب در ثانیه، پایداری منابع آب در منطقه حاکم است و رودخانههای فصلی دارای آب در فصل بارندگی به این سمت هدایت میشوند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اضافه کرد: بیشترین آمار حضور پرندگان مهاجر در نیمه دوم آبان در تالاب اتفاق میافتد و سرشماری آنها نیز تا اوایل آذرماه ادامه دارد، بیشترین گروه پرندگان مهاجر تا این زمان درنا بوده به همین مناسبت چندسالی است که ۱۵ آبانماه به همت سازمان های مردم نهاد در استان مرکزی به نام روز درنا نامگذاری شده است.
میرزائی تصریح کرد: حفظ این تالاب به عنوان استراحتگاه میان راهی پرندگان در پدیده کوچ از اهمیت بالایی برخوردار است و از زمان مهاجرت پرندگان و استقرار آنها در تالاب گشت های کنترل و محافظت از منطقه افزایش یافته و تجهیزات انفرادی برای حفاظت پرسنل محیط بان و مواجهه با لاشه احتمالی پرنده و مواد ضد عفونی کننده در نظر گرفته شده و وضعیت بیماری پس از کوچ پرندگان به طور دائم در حال رصد است، در واقع میتوان گفت استان توانمندی لازم برای مقابله با بیماریهای حیات وحش را داراست .
وی افزود: متاسفانه با شیوع کرونا در کشور مراقبت و پایش تالاب میقان در خصوص بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان از اهمیت بیشتری برخوردار است و از تمامی دستگاه های اجرایی مرتبط بخصوص دامپزشکی، اموردام، شبکه بهداشت و درمان و مدیریت بحران استان درخواست مساعدت و همکاری و اطلاع رسانی دقیق را داریم.
گفتنی است تالاب میقان زیستگاه 140 گونه پرنده است و سالانه 90 گونه پرنده مهاجر وارد این تالاب می شوند که مهمترین آنها درنای خاکستری، چنگر، خوتکا، اردک نوک پهن، فلامینگو، غاز خاکستری، هوبره، تنجه، حواصیل و اردک سرسبز است.