هوشنگ عطاپور امروز در نشست مطبوعاتی همایش مبارزه با قاچاق و مصرف مشروبات الکلی و توانمندسازی سازمانهای مردم نهاد که در سالن جلسات استانداری آذربایجان غربی برگزار شد با اشاره به برنامههایی که در این راستا برگزار میشود اظهار داشت: 3 برنامه در حوزه اجتماعی و فرهنگی طی در همین هفته با همکاری سازمانهای مردم نهاد در استان برگزار میشود.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری آذربایجان غربی با اشاره به عناوین این برنامهها بیان کرد: نخستین برنامه همایش مبارزه با قاچاق و مصرف مشروبات الکلی و دومین برنامه نیز طرح ملی متمرکز توانمندسازی سازمانهای مردم نهاد با حضور مشاور وزیر کشور در امور استانها و سازمانهای مردم نهاد است و سومین برنامه نیز اجلاس استانی نماز با همکاری ستاد احیای نماز استان با محوریت نماز و نقش آن در کاهش آسیبهای اجتماعی است.
عطاپور با اشاره به تاریخ و محل برگزاری این برنامهها افزود: همایش مبارزه با قاچاق و مصرف مشروبات الکلی در دوم آذر ماه به میزبانی مهاباد و با همکاری سازمان مردم نهاد دارالحافظین برگزار میشود و طرح ملی متمرکز توانمندسازی سازمانهای مردم نهاد در سوم و چهارم آذر ماه با حضور مشاور وزیر کشور در امور سازمانهای مردم نهاد به میزبانی ارومیه برگزار میشود.
وی با اشاره به آسیب پذیر بودن استانهای مرزی در امر قاچاق مشروبات الکلی تصریح کرد: استانهای مرزی به ویژه آذربایجان غربی به عنوان مسیر دسترسی قاچاق هستند و همچون قاچاق مواد مخدر دچار آسیب میشوند که مهمترین آن سرریز و رسوب مواد و محمولههای قاچاق مشروبات الکلی به استان و به ویژه مراکز استان است.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری آذربایجان غربی گفت: با توجه به این که از نظر شرعی الکل حرام است و این امر مسئولیت ما را در این حوزه افزایش میدهد که در این راستا برای آگاه سازی مردم و مشارکت گروههای مرجع جامعه از ظرفیت روحانیون و مراکز دانشگاهی استفاده میکنیم.
عطاپور در رابطه با گسترش سازمانهای مردم نهاد بیان کرد: سیاست دولت بر مبنای گسترش سازمانهای مردم نهاد است چرا که نقش مردم در جامعه باید متحول شود و از مرحله شعار خارج شده و عملیاتی شود و به همین منظور در حوزه اجتماعی مردم با عضویت در این نهادهای مردم نهاد میتوانند نقش آفرینی کنند.
وی با اشاره به تعطیلی سازمانهای مردم نهاد به سبب فراهم نشدن منابع مالی افزود: یکی از مشکلات سازمانهای مردم نهاد فقدان منابع مالی است که در نهایت منجر به تعطیلی یا کم کاری آن سازمان میشود، در دورههایی که در رابطه با توانمندسازی این سازمانها برگزار میشود آنها را با روشهای کسب درآمد آشنا میکنیم و در این دورهها با پرورش مدیران آموزش دیده در این سازمانها قصد داریم در جامعه به صورت مؤثر حضور پیدا کنند.
عطاپور گفت: تحکیم اعتقادات مردم یکی از روشهای کاهش آسیبهای اجتماعی از نظر متخصصین دینی و جامعه شناسی است تا مردم به واسطه این اقدامات از مسیر انحرافات دور باشند.
وی با تاکید بر ترویج نماز در جامعه افزود: اگر نماز در جامعه گسترش پیدا کند سبب کاهش آسیبهای اجتماعی میشود و از فحشا و دیگر منکرات جلوگیری میکند و طبق مطالعات، مشاهده شده افرادی که قبلاً در معرض آسیبهای اجتماعی بودند با نماز خوان شدن از این آسیبها رهایی یافتهاند و این هفته در همایشی که برگزار میشود از این افراد تجلیل میشود.