فرهاد سرخوش در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در ارومیه، در رابطه با سرریز شدن آب فاضلاب به بستر دریاچه ارومیه که سبب اعتراض برخی از مسئولان و نمایندگان آذربایجانغربی شده بود اظهار داشت: هیچ فاضلابی از آذربایجانغربی به دریاچه ارومیه ریخته نمیشود.
مدیر ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجانغربی گفت: یکی از روشهای آبگیری دریاچه ارومیه، انتقال آب حاصل از تصفیه فاضلاب است که بر این اساس سالانه 105 میلیون متر مکعب پساب از حوضه آبریز ارومیه به دریاچه سرازیر میشود.
وی تصریح کرد: دولت به هیچ وجه اجازه نمیدهد آب فاضلاب بدون تصفیه به دریاچه ارومیه ریخته شود پساب فاضلاب تصفیه شده در تصفیه خانه تازه احداث نقده به دریاچه ارومیه ریخته خواهد شد.
سرخوش افزود: بر اساس برنامههای احیای دریاچه ارومیه، تا دو سال دیگر باید همه اراضی کشاورزی حوضه آبریز دریاچه ارومیه به آبیاری نوین تبدیل شود.
مدیر ستاد احیای دریاچه ارومیه خاطرنشان کرد: بدین منظور 85 درصد از هزینه تجهیز اراضی کشاورزی به آبیاری نوین از سوی دولت به صورت وام بلاعوض و 15 درصد باقی مانده توسط کشاورز تامین میشود.
وی به ارزیابی عملکرد جهاد کشاورزی در حوزه پروژههای احیای دریاچه ارومیه پرداخت و بیان کرد: با توجه به گزارشی که در این باره تهیه شده است عملکرد جهاد کشاورزی آذربایجانغربی در سال 95 رضایتبخش است.
سرخوش بیان کرد: 80 میلیارد تومان از اعتبارات آبیاری نوین اراضی حوضه آبریز دریاچه ارومیه در سالهای 93-94 محقق شده است و اعتبارات مربوط به سال 95 نیز در حال تخصیص است.
وی گفت: انتقال آب از کانی سیو به دریاچه ارومیه از پروژههای مهم دیگر در دست اجراست که بر اساس آن 650 میلیون متر مکعب سالانه آب به دریاچه ارومیه منتقل میشود.
مدیر ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجانغربی افزود: عملیات اجرایی این پروژه 36 ماهه است که هنوز 6 ماه از آغاز عملیات اجرایی آن میگذرد.
سرخوش اظهار داشت: زیرساختهای احیای دریاچه ارومیه از سوی دولت تامین میشود و برای دستیابی به نتایج رضایتبخش نیازمند همکاری مردم و به ویژه کشاورزان حوضه آبریز دریاچه ارومیه هستیم.