به نقل از سیلوانانیوز؛در حالیکه سالهای گذشته بخشهای محدودی از آب سطح دریاچه ارومیه سرخ می شد اما امسال هنگام عبور از میانگذر دریاچه ارومیه، می توان مشاهده کرد که تقریبا همه سطح دریاچه ارومیه سرخ شده است
طبق اعلام گروه کارشناسی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی رنگ قرمز مایل به صورتی تا زرشکی آب دریاچه ارومیه به سبب باکتری های شورپسند پروکاریوت ایجاد شده است.
رنگ آب در همه دریاچه ها و منابع آبی بزرگ و عمیق تحت تاثیر رنگ مواد محلول یا جوامع میکروارگانیسم های موجود در آنها قابل تغییر است که بر همین اساس تغییر شرایط اقلیمی و اکولوژیکی در دریاچه ارومیه باعث ایجاد تغییر در جمع های میکروارگانیسم های آن شده و این امر به نوبه خود تغییر رنگ آب این دریاچه را در پی داشته است.
طبق تحقیقات بعمل آمده از دریاچه ارومیه بدلیل شوری بالاتر از اشباع و شرایط دمایی بالا در وضعیت فعلی و کمبود اکسیژن، باکتری های نمک دوست از جنس های هالوباکتریوم و هولوکوکوس و آرکوباکترها به شدت تکثیر پیدا کرده، به طوری که تراکم آنها در این شرایط به حدود ۱۰۳ تا ۱۰۵ عدد در میلی لیتر آب دریا رسیده است.
این باکتری ها که به رنگ قرمز مایل به بنفش هستند، براحتی نور خورشید را جذب و آن را منعکس می کنند که این امر باعث ایجاد رنگ قرمز در آب دریاچه ارومیه می شود.
از طرف دیگر در شوری های بسیار زیاد جلبک دونالیلا ویریدس که سبزرنگ می باشد کاهش یافته و در عوض دونالیلا سالینای قرمز رنگ افزایش می یابد که از دلایل دیگر قرمز شدن آب دریاچه می باشد.
لازم به ذکر است که قسمت زیادی از رنگ قرمز دریاچه ارومیه (حدود ۹۰ درصد) ناشی از وجود باکتری های شورپسند هالوباکتریوم هاست و جلبک دونالیلا نقش بسیار کمی (در حدود ۱۵-۱۰ درصد) در این تغییر رنگ آب ایفا می کند.
این باکتری های شورپسند هیچگونه اثر منفی بر بهداشت و سلامت انسانی ندارد و استفاده تفریحی و شنا در دریاچه ارومیه بلامانع است.
تغییر رنگ دریاچه ارومیه یک پدیده زیست محیطی محسوب می شود و با تابش بیشتر نور خورشید و افزایش دمایی آن در روزهای آینده تا پایان تابستان شاهد چنین تغییراتی رنگی خواهیم بود.
با همه این اوصاف باز هم گروهی از مردم به دریاچه ارومیه می روند تا علاوه بر آب تنی، از خواص درمانی این نعمت خدادادی استفاده کنند.