نکات انحرافی خبری تحلیلی در حوادث اخیر منطقه

به نقل از سولدوز خبر،در دو سه هفته اخیر، نفوذ تیم های گروهک ترویستی منحله دموکرات ایران (PDKI) در برخی مناطق آذربایجان غربی و کردستان و برخورد قاطع پاسداران انقلاب اسلامی در اشنویه، مریوان و مهاباد که منجر به تلفات سنگین و بی سابقه تروریست ها شده است، در کانون توجه مردم و رسانه ها و محافل سیاسی منطقه قرار گرفته است. در مورد چرایی آغاز مجدد رویکرد مسلحانه گروهک تروریستی دموکرات ـبعد از تغییر فاز مسلحانه به سیاسی در سال 75ـ گمانه زنی هایی از سوی محافل سیاسی امنیتی صورت گرفته است که موضوع این متن نیست. آنچه در این نوشته به آن اشاره خواهد شد برخی رویکردهای خبری تحلیلی در نوشته ها و مواردی از سخنرانی ها است که موجب تشویش اذهان عمومی، جوسازی و بزرگنمایی کاذب، تحریف وقایع و حقایق و نشر شایعات و اکاذیب به ویژه در فضای مجازی (تلگرام) شده است. از این رو، توجه و تدقیق در موارد زیر از سوی همگان امری ضروریست:

1- در برخی نوشته ها و تریبون ها و محافل خصوصی دیده و شنیده می شود که عده ای با ژست روشنفکری و حقوق بشردوستانه این درگیری ها و برخورد سپاه با تروریست های تابلودار و باسابقه ملت ایران را «برادرکشی» تعبیر می کنند. این عده یا از روی جهالت یا غرض یا هر نیت دیگری، از یک سو، از گفتن لفظ مقدس «شهید» برای شهدای این درگیری ها امتناع، و از سوی دیگر نسبت به هلاکت این تروریستها ابراز تأثر و تأسف می کنند. اگر این دلسوزی و همدردی از این جهت باشد که برخی جوانان کشور فریب تبلیغات گروهک های تروریستی را خورده و با جذب در این گروهک ها در نهایت این گونه ذلیلانه به درک واصل می شوند، شاید قابل هضم باشد اما اگر بدین معنا باشد که اینها تروریست نیستند و این درگیری ها نوعی «برادرکشی» است، این رویکرد به هیچوجه قابل توجیه نیست. آیا براستی می توان از افرادی که بنا به هر دلیل جذب گروهک های تروریستی شده و به عنوان آلت دست دشمنان قسم خورده ایران اسلامی، در مقابل ملت خود می ایستند و از هیچ جنایتی ابایی ندارند، به عنوان «برادر» یاد کرد؟ اگر منظور «برادر دینی» باشد که معلوم است اساساً با مکتب و مرام انحرافی این گروهک آشنایی ندارید وگرنه نیک می دانستید که هیچ اشتراک بین مسلک اینها و با دین مبین اسلام وجود ندارد.

2- سرکردگان حزب منحله دموکرات و سمپات های رسانه ای آنها با این ادعا که نیروهای ما صرفاً کار تشکیلاتی و سیاسی حزبی در مناطق کردی ایران انجام می دهند و این حق طبیعی آنها برای حضور در مناطق کردی ایران است و برخورد نیروهای سپاه با عناصر خود را «تحمیل جنگ» از سوی ایران و «دفاع از خود» می پندارند. این عبارات بیانگر اوج توهمات خیالی سرکردگان این گروهک تروریستی همانند سایر گروهک ها مثل منافقین، جندالشیطان و جیش العدل است. این گروهک ها که آشکارا مهر مزدوری دشمنان اسلام بر پیشانی شان حک شده است و مردم ایران خیانت ها و جنایت های آنان را هیچگاه فراموش نخواهند کرد، تصور می کنند مانند یک حزب سیاسی قانونی می توانند در ایران به اصطلاح فعالیت سیاسی تشکیلاتی انجام دهند. زهی خیال باطل که نیروهای امنیتی نظامی ایران اجازه جولان به برهم زنندگان امنیت ایران اسلامی را به این تروریست ها بدهند. در تروریست بودن این گروهک همین بس که با افتخار بیانیه همنوع خود یعنی گروهک تروریستی «جیش العدل» - که دستانش تا مرفق در خون مردم ایران آغشته است- در حمایت از اقدامات مسلحانه خود را در رسانه های متبوعش انعکاس می دهد!

3- گاهی شنیده می شود که برخی دست به قلم ها یا تریبون دارها با طرح این موضوع که اساسا اسلام و انقلاب اسلامی و امام خمینی (ره) مخالف هر نوع جنگ و درگیری و خون ریزی هستند، با نوعی گلایه مدعی می شوند که اگر مردم خبر حضور این تروریست ها را به نهادهای امنیتی نظامی ندهند، این درگیری ها و خون ریزی ها و به اصطلاح «برادرکشی» اتفاق نمی افتاد.

اولا، قرآن می فرماید «رحماء بینهم اشداء علی الکفار»؛ پیامبر (ص) رئوف و مهربان نیز اینگونه بودند و بر همین اساس این همه جنگ با کفار و مشرکان در صدر اسلام را فرماندهی کردند. حضرت امام نیز بر اساس همین قاعده حکم دفاع از کیان ایران اسلامی در مقابل تجاوز دشمن را صادر نمودند. شاید پیامبر (ص) و امام (ره) قلباً موافق جنگ و خون ریزی نبودند اما چاره جز جنگ و دفاع در مقابل متجاوز نیست.

دوماً، واقعا جای بسی تأسف و تأثر است که این عده به جای تشکر از مردم در کمک اطلاعاتی برای حفظ و ارتقای امنیت پایدار و تشویق آنها برای تداوم و احساس تکلیف بیشتر در این امر حیاتی، به نوعی آنها را بخاطر هلاکت چند تروریست سرزنش می کنند. این در حالی است که بدون تردید رمز ثبات و امنیت بی نظیر ایران اسلامی در منطقه ناامن و پر آشوب غرب آسیا، همین مشارکت مردمی در تأمین امینت عمومی است.

نکته مهم دیگر این که، با مشاهده خدمات کم نظیر نظام جمهوری اسلامی به مناطق کردنشین به سادگی می توان گفت که بعد از انقلاب اسلامی، کردها و مناطق کردنشین نسبت به سایر اقوام و مناطق ایران از توسعه همه جانبه اقتصادی، فرهنگی، عمرانی، سیاسی، اجتماعی، امنیتی، آموزشی، بهداشتی، ورزشی و حقوق شهروندی برخوردار بوده اند. سالخوردگان و بزرگان کردها باید وضعیت اکراد قبل از انقلاب اسلامی را به فرزندان و جوانان خود بازگو نمایند تا همه و همه قدر این نظام را بدانند تا مبادا فریب تبلیغات و رویاهای پوچ امثال مسعود بارزانی و عبداله اوجالان و مصطفی هجری و عبداله مهتدی را نخورند.

بنظر می رسد عامه مردم کرد متوجه این واقعیت و خدمات نظام به به آنها هستند و از همین رو در عرصه های مختلف همچون جنگ تحمیلی با تقدیم خون جوانان خود از کیان نظام اسلامی دفاع کرده اند. نمونه جدید این جانفشانی ها در همین برخورد سپاه با تروریست های حزب منحله دموکرات در اشنویه بود که مردم با احساس تکلیف هم به وظیفه اطلاع رسانی خود عمل کردند و هم دو نفر شهید از جوانان خود در راه امنیت منطقه تقدیم نمودند. وقتی که مصطفی هجری ملعون بعد از درگیری اشنویه با صراحت مردم کرد را به دلیل همکاری با نیروهای امنیتی ایران تهدید می کند، بیانگر اوج استیصال و درماندگی و بن بست ایدئولوژیکی و تبلیغاتی این گروهک تروریستی است.

4- نکته مهم دیگر اینکه به نظر می رسد سرکردگان حزب تروریست دموکرات مسیر نابودی و خودکشی را انتخاب کرده اند و احتمالا در آینده نیز شاهد حضور عناصر تروریستی این گروهک در برخی مناطق باشیم که بدون شک توسط نیروهای نظامی امنتی تارومار خواهند شد. در همین راستا، مشاهده می شود در برخی کانال های تلگرامی این موضوع را بیش از اندازه بزرگنمایی کرده و با تعابیری همچون «تجاوز حزب منحله دموکرات به خاک آزربایجان» یا «چشم طمع کردها به خاک آزربایجان» قصد دارند حضور تعدادی از تروریست ها به داخل ایران که با پاسخ فوری و قاطع نهادهای امنیتی نظامی مواجه شدند، را به موضوعی قومی تبدیل کنند. در این کانال ها که آبشخور فکری آنها مشخص است قصد دارند با انتشار اخبار دروغ و شایعات و اکاذیب احساسات جوانان را تحریک و تهییج کنند تا به خیال باطل خود با راه اندازی درگیری هایی فضا را ناامن کرده تا اهداف شوم خود را پیگیری نمایند.

لازم است اولاً، همه مردم ضمن حفظ خونسردی و آرامش خود هرگونه مورد مشکوک را به نهادهای امنیتی سریعا اطلاع رسانی نمایند. ثانیاً صرفا به اخبار و گزارشات و بیانیه هایی که توسط نهادهای ذیربط در رسانه های رسمی و معتبر منتشر می شود، توجه نمایند و تحت تأثیر شانتاژها و دروغ پراکنی کانال های مجهول الهویه معلوم الحال –کردی یا ترکی- قرار نگیرند و اطمینان خاطر داشته باشند که نهادهای امنیتی نظامی بدون مسامحه و بدون توجه به هرگونه گرایشات قومی مذهبی با هر آن که قصد سوء به امنیت و خاک ایران اسلامی داشته باشد، برخورد سخت و خشن خواهد نمود.