کارگروه تخصصی زن و خانواده استان آذربایجان غربی صبح امروز با موضوع اقتصاد مقاومتی در اتاق جلسات فرماندهی سپاه شهدای استان برگزار شد.
بانوان باید تفکر استفاده از کالای داخلی را در جامعه نهادینه کنند
راضیه پورحیدر صبح امروز در جلسه شورایعالی زنان که با موضوع اقتصاد مقاومتی در سالن جلسات فرماندهی سپاه شهدای آذربایجان غربی برگزار شد، اظهار داشت: گفت: بانوان باید برای نهادینهسازی تفکر استفاده از کالای تولید داخل در جامعه قدمهای بلندی بردارند.
وی با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب عنوان «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» را برای سال جاری انتخاب کردهاند، ادامه داد: بانوان به واسطه نقش تربیتی و پرورشی که دارند، باید در این زمینه ایفاگر نقش اساسی باشند و اقشار مختلف مردم را متوجه اهمیت مسئله کنند.
رئیس کارگروه با اظهار اینکه ضمن همراهی پایگاههای مقاومت بسیج، مدارس، حوزههای علمیه و ... میتوان تولیدات داخلی قابل قبول و با کیفیت را به مردم معرفی کرد، افزود: در این صورت برای خریداری محصولات ساخت دست کارگر ایرانی رغبت پیدا خواهند کرد.
مدیر حوزه علمیه الزهرا(س) ارومیه بر ضرورت تبیین نقش زنان در اصلاح الگوی مصرف و مدیریت اقتصاد خانواده تاکید کرد و بیان داشت: بانوان ضمن اینکه تفکر استفاده از کالای تولید داخل را در جامعه نهادینه میکنند، از این راه برای احیای فرهنگ اصیل ایرانی اسلامی قدمهای بلندی برمیدارند.
پورحیدر با بیان اینکه محصولات داخلی به طور قطع با تکیه بر فرهنگ، افکار، باورها و ارزشهای ملت ما تولید میشود، ادامه داد: در همه زمینهها اعم از فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران درصدد نفوذ هستند، بنابراین باید ضمن هوشیاری رو به جلو قدم برداریم.
وی بیان داشت: بنابراین استفاده از محصولات تولید شده در صنایع بومی باید همواره مورد تاکید قرار گیرد، به ویژه استفاده از پوشاک تولید داخل تا اندازه زیادی ایران اسلامی را در مقابل شبیخون فرهنگی دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران مقاوم میکند.
مدیر حوزه علمیه الزهرا(س) ارومیه در بخش دیگری از سخنان خود عفاف و حجاب را یکی از دغدغههای دیگر در عصر کنونی دانست و بیان داشت: برای رفع مشکلاتی از این دست باید مدیران و تصمیمگیرندگان از خانواده خود شروع کنند، سپس برای اصلاح جامعه گام برداشته شود.
پورحیدر خاطرنشان کرد: از معنویت و صفای روحانی نهفته در این ایام باید استفاده حداکثری به عمل آورد، تا اینکه به رشد اخلاقی و روحی به معنای واقعی کلمه دست یافت
.
210 واحد تولیدی مشکلدار در آذربایجان غربی وجود دارد
محمد دهقان گفت: 210 واحد تولیدی مشکلدار در مناطق مختلف آذربایجان غربی وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه برای رشد بهرهوری، توسعه ظرفیت تولید، حمایت از صادرات کالا و خدمات و ... گام برداشته میشود، ادامه داد: ماموریتهای اصلی این مجموعه موارد اشاره شده است که برای تحقق آن به صورت جدی اهتمام میشود.
این مسؤول تلاش برای رشد تولید کالاهای ضروری و اساسی زندگی، تشویق فعالان بخش خصوصی برای قدم برداشتن در این زمینه، گسترش خدمات تجارت خارجی و زیرساختهای موردنیاز و تشویق سرمایهگذاران خارجی برای توسعه صادرات را ضروری دانست.
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی شکل گرفتن اهتمام جدی برای رشد تولید ملی، استفاده از ساز و کارهای مبادلات تهاتری، اشاعه فعالیتهای صنعتی، معدنی و کشاورزی، اصلاح شبکههای توزیع، استفاده از شیوههای نظارت بر بازار را از جمله اقدامات این سازمان عنوان کرد.
دهقان با اشاره به اینکه برای تعیین تکلیف 7 هزار و 500 واحد تولیدی مشکلدار در سراسر کشورمان باید اهتمام جدی شود، اضافه کرد: از این تعداد 210 واحد تولیدی در سطح استان هستند که برای رفع مسائل و دغدغههای مدیران آنها باید تلاش کرد.
وی گسترش صنایع خرد و کوچک و حمایت از فعالان این عرصه را امری لازم و ضروری دانست و گفت: باید به صورت جدی با عزم راسخ برای جامه عمل پوشاندن به منویات رهبر معظم انقلاب و تحقق یافتن اقتصاد مقاومتی اهتمام شود.
این مسؤول تکمیل طرحهای صنعتی با پیشرفت بالای 60 درصد را مورد اشاره قرار داد و اضافه کرد: باید از نظرات و ایدههای افراد متخصص و صاحبنظر در این زمینه استفاده لازم و موردنیاز را به عمل آورد تا صنایع فوق وارد چرخه تولید شود.
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی با اظهار اینکه در استان 188 کارگاه غیرمتمرکز فرش دستباف در استان وجود دارد، بیان داشت: بخشی از آنها نیز مربوط به بانوان است که هماکنون در حال فعالیت هستند.
دهقان با بیان اینکه در مجموع 86 هزار واحد صنفی دارای پروانه کسب در مناطق مختلف آذربایجان غربی در زمینههای گوناگون وجود دارد، خاطرنشان کرد: تعدادی از آنها نیز به بانوان مربوط است که در حال حاضر فعالیت میکنند.
مسئولان استانی گزارش کار موفقیت ندهند/مشکلات حل نشده را مطرح کنند
لطیفه مبین گفت: شرکتها و گروههایی که با عنوان دانشبنیان در حال فعالیت هستند، برای تحقق اقتصاد مقاومتی در استان نیز گام بردارند.
وی با اشاره به نامگذاری سال جاری با عنوان «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» توسط رهبر معظم انقلاب، گفت: باید از همه ظرفیتهای موجود برای نهادینه کردن شعار سال در جامعه استفاده حداکثری به عمل آورد، تا رشد اقتصادی به معنای واقعی کلمه تحقق پیدا کند.
این مسؤول ضمن ابراز تاسف از اینکه برای رفع مشکلات مختلف برنامه روشن و مشخصی وجود ندارد، اضافه کرد: لازمه رفع مشکلات و چالشهای موجود حرکت سیستمی است، بنابراین ضمن داشتن برنامه باید رو به جلو حرکت کنیم، تا نتایج مورد انتظار به دست آید.
دبیر کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر ارومیه ضمن ابراز تاسف از اینکه شاهد تعطیل شدن واحدهای تولیدی و صنایع حتی واحدهای صنفی هستیم، بیان داشت: قبل از اینکه تعداد واحدهای تعطیل و مشکلدار افزایش پیدا کند، باید برای آسیبشناسی و رفع معضلها قدم برداشته شود.
مبین با اظهار به اینکه مقامات، دستاندرکاران و مدیران ضمن حضور در همایشها و نشستهای مختلف گزارش عملکرد خود را ارائه دهند، اضافه کرد: ضمن طرح موفقیتها باید راههای نرفته و مشکلات حل نشده مطرح شود.
این مسؤول بر ضرورت تدوین و در نظر گرفتن برنامههای حمایتی در این زمینه تاکید و تصریح کرد: باید از ایدهها، نظرات و پیشنهادهای افراد صاحبنظر و متخصصان حوزه اقتصاد استفاده لازم را برد، تا ضمن رفع مشکلات فعلی جامعه به سمت رشد و شکوفایی سوق پیدا کنند.
عضو شورای اسلامی شهر ارومیه استفاده از ظرفیت داخلی و ایده شرکتها و گروههای دانشبنیان را پیشنهاد کرد و اظهار داشت: خوشبختانه سپاه شهدای استان از فعالیتهای مختلف تاکنون حمایت لازم را به عمل آورده است.
وی ضمن اینکه باید نسبت به تحرکات دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران همواره هوشیار باشیم، خاطرنشان کرد: در هر زمینهای خلاء و کمکاری وجود داشته است، دشمنان نظام و انقلاب از غفلت ما برای تحقق یافتن اهداف خود استفاده حداکثری کرده است.