به نقل از آناج، نخستین بانک شیر مادر کشور در مرکز آموزشى، درمانى الزهرا با حضور مسئولین کشوری و استانی و نماینده جدید صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) در ایران آغاز به کار کرد.
محمدحسین صومى رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به اهمیت تغذیه با شیر مادر در دوران کودکی گفت: هدف از تاسیس بانک شیر مادر ، تامین شیرمادر برای نوزادان نارس و پرخطر می باشد و این طرح در کنار فواید علمی و انسان دوستانه حرکتی مبتکرانه در راستای اجرای اقتصاد مقاومتی بوده است.
مرندى رئیس فرهنگستان علوم پزشکى نیز در این مراسم افتتاح بانک شیر مادر را کارى عظیم علمى قلمداد کرد.
ویلیام پارکس نماینده جدید صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) در جمهوری اسلامی ایران با اشاره به فوت سالانه هزاران نوزاد نارس بهدلیل عدم تغذیه با شیر مادر اظهار داشت: تغذیه با شیر مادر براى نجات جان نوزادان، به منزله معجون جادوئى عمل میکند.
براساس منابع علمی استفاده از شیر مادران (ترجیحا شیر خود مادر یا شیر مادر اهدایی) ریسک سپسیس (عفونت نوزادی)، انترکولیت نکروزان (بیماری التهابی روده نوزادان) را کاهش میدهد و به افزایش هوش و تکامل نوزادان در بلندمدت کمک میکند. در این بانک، شیر اهدایی مادران جمع آوری و پاستوریزه میشود تا برای مصرف در نوزادانی که از شیر مادر خودشان محروم هستند، آماده و امن شود. به این معنی که شیرهای مادران اهدایی پس از تایید آزمایشگاه مورد پاستوریزاسیون قرار میگیرند تا ریسک انتقال(HIV)هپاتیت ب، هپاتیت سی و CMV و باکتریهای معمول از بین برود.
این واحد در ساختمان شماره 2 مرکز با امکاناتی مانند یخچالهای پیشرفته، دستگاه پاستوریزهکننده شیرمادر، لاکتو اسکن راهاندازی شده است.