در چند سال اخیر و با شدت یافتن تحریم های یک جانبه و غیر انسانی غرب علیه جمهوری اسلامی ایران با هدف متوقف کردن برنامه های صلح آمیز هسته ای ایران، واژه ی جدید «اقتصاد مقاومتی» به ادبیات اقتصادی کشور اضافه و به فراخور حال و روز اقتصاد کشورمان مورد بحث قرار گرفته است.
اقتصاد مقاومتی امروز می تواند در همه چیز خلاصه شود از تولید و پرورش محصولات و کالا و یا جلوگیری از قاچاق و واردات بی رویه اجناس خارجی به کشور، بطور خلاصه اقتصاد مقاومتی یعنی آن اقتصادی که در شرایط فشار، در شرایط تحریم، در شرایط دشمنی ها و خصومت های شدید می تواند تعیین کننده رشد و شکوفایی کشور باشد.
با توجه رکود اقتصادی کشور در چند سال گذشته، حال علی رغم جدی شدن مسئله تولید و رونق چرخ های اقتصادی کشور، اشتغال زایی و کارآفرینی نیز به عنوان یک اصل مهم در از میان برداشتن آمار بالای بیکاری در جامعه بمشار می رود.
حال تولیدگنندگان بسیاری در عرصه اقتصاد مقاومتی و کارآفرینی در شهرستان میانه هستند که کارنامه موفقی از خود نشان داده اند، امینی متولد سال ۵۶ و فارغ تحصیل رشته مهندسی مکانیک یکی از آنها است، علاقه شدید او به طراحی دستگاه های صنعتی باعث شد تا در نهایت ایده های و فکرهای مختلف وی به راه اندازی یک کارخانه تولید مواد نوشیدنی آن هم در قطعه زمینی واقع در شهرک صنعتی بخش کندوان میانه شود.
این تولید کننده نوشیدنی آلوئه ورا و آب میوه در شهرستان میانه در گفتگو با خبرنگار میانا با اشاره به این موضوع که در حال حاضر به عنوان تنها واحد فعال شهرک صنعتی کندوان بشمار می آید، افزود: متاسفانه بسیاری از زمین های موجود این شهرک تبدیل به باغات میوه شده و این مسئله باعث گشته است تا بنده متحمل پرداخت قبوض آب شهرک شوم.
وی تصریح کرد: متاسفانه صاحبان این باغ ها در داخل شهرک صنعتی از پرداخت پول آبی که باید صرف تولید و اشتغال شود هم سر باز می زنند و بنده بخاطر اینکه به علت جلوگیری از قطع آب شهرک و ضرر و زیان ناشی از آن که تنها متوجه کارخانه ما است مجبورم خود این هزینه ها را متقبل شوم.
امینی با اشاره به این موضوع که نوشیدنی آلوئه ورا پیش از یک محصول کاملاً وارداتی بود، اظهار داشت: در حالی قاچاق و واردات این محصول همچنان هم ادامه دارد، با کمال ناباوری حتی پرونده قضایی هم از سوی یکی از دلالان هم بر علیه ما بر جریان افتاد.
این تولید کننده مواد نوشیدنی، با اشاره به این موضوع که قاچاقچیان و دلالان چشم دیدن تولید محصولاتی که چندین سال با انحصار آن سود های کلانی به جیب زده اند، افزود: برای مثال ما قبل عید قصد تولید محصول دیگری با استفاده از میوه آناناس بودیم که متاسفانه میوه خریداری شده به قیمت ۵۰ میلیون تومان نتوانست از گمرگ ترخیص شود و تمامی آن میوه ها فاسد شد.
وی افزود: در روند وردات این میوه ها هیچ کار غیر قانونی در کار نبود و همینطور ما به منظور راه اندازی این خط تولید ۳۰۰ میلیون تومان صرف تجهیز و خرید دستگاه های جدید کردیم.
امینی با بیان اینکه برخی از قوانین و رویکرد های کمرگ در راستای حمایت از تولید داخلی نیست، خاطرنشان کرد: در صورتی که این امر محقق می شد ما می توانستیم با راه اندازی این خط تولید به میزان ۱۰ نفر اشتغال زایی مستقیم داشته باشیم.
این تولید کننده با اشاره به این موضوع که از سال ۹۱ با بهره مندی از دو مرحله وام از طریق بسیج سازندگی همچنان به فعالیت خود ادامه دهد، اذعان داشت: بدون شک برنامه و هدف ما گسترش کسب و کار و تولید است، اما این موهم نیازمند توجه جدی مسئولین در راستای حل مشکلات زیر بنایی واحد های صنعتی و تولید است.
وی گفت: در حال حاضر وضعیت واحدهای تولید و صنعتی شهرستان میانه قابل قبول نیست که این مسئله همیشه مرا آزار می دهد.
امینی از ارتباط قوی و صمیمی کاری با کارگران مجموعه خود نیز خبر داد و افزود: خدا را شکر هم بنده از کارگران و آنان از بنده راضی بوده و من هم سعی میکنم با تاکید بر ضرورت ضرفه جویی و انجام کار به نحو احسن کارگران را در مسیر درست تولید مورد تشویق و حمایت قرار دهم.
وی که حال توانسته با ۴۰ نفر اشتغال زایی مستقیم و ۵۰۰ نفر اشتغال زایی غیر مستقیم، گام مهم و موثری در راستای تحقق شعار سال و جلوگیری از وابستگی کشور به واردات محصولات خارجی به خوبی ایفای نقش نماید، تنها عامل موفقیت را در تلاش و پشتکار فراون در راستای نحقق یک اقتصاد مقاوم و بدون اتکا به بودجه نفت عنوان کرد.
نباید فراموش کنیم که وظیفه ی همه ی ما این است که سعی کنیم کشور را مستحکم، غیر قابل نفوذ، غیر قابل تأثیر از سوی دشمن، حفظ کنیم و نگه داریم؛ این یکی از اقتضائات «اقتصاد مقاومتی» است که ما مطرح کردیم.
در اقتصاد مقاومتی، یک رکن اساسی و مهم، مقاوم بودن اقتصاد است. اقتصاد باید مقاوم باشد؛ باید بتواند در مقابل آنچه که ممکن است در معرض توطئه ی دشمن قرار بگیرد، مقاومت کند.