رقابت فرگوسن و کی‌روش برای هدایت تیم ملی عراق

 یکی از دستیاران کارلو آنچلوتی ، سرمربی ایتالیایی رئال مادرید، به گزینه‌ای جدی برای هدایت تیم ملی فوتبال عراق تبدیل شده است. این اتفاق پس از آن رخ داد که فدراسیون فوتبال عراق، خسوس کاساس، سرمربی اسپانیایی این تیم را به‌صورت شفاهی از کار برکنار کرد.

در حال حاضر، فدراسیون فوتبال عراق در تلاش است تا قرارداد کاساس را بدون پرداخت بند فسخ، که مبلغ آن ۵۰۰ هزار دلار است، با رضایت دو طرف فسخ کند؛ چرا که نتایج ضعیف اخیر باعث شده تمایلی به ادامه همکاری با این مربی وجود نداشته باشد.

 فوتبال عراق به وب‌سایت وین وین گفته‌اند که این نهاد مشغول بررسی رزومه چند مربی خارجی است تا یکی از آن‌ها را به‌عنوان سرمربی جدید این تیم انتخاب کند. در این میان، دانکن فرگوسن، مربی اسکاتلندی و یکی از دستیاران سابق آنچلوتی، به گزینه‌ای جدی برای هدایت عراق در ادامه مرحله سوم انتخابی جام جهانی و احتمالا پلی‌آف آسیایی تبدیل شده است.

فدراسیون عراق به گزینه هدایت تیم توسط فرگوسن به‌صورت جدی نگاه می‌کند؛ چرا که او تجربه همکاری با چند مربی بزرگ اروپایی نظیر کارلو آنچلوتی، رافائل بنیتز، رونالد کومان و روبرتو مارتینز را در تیم اورتون دارد و همچنین سابقه هدایت تیم‌های پایه این باشگاه انگلیسی را نیز در کارنامه‌اش ثبت کرده است.

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های فرگوسن، توانایی او در کار با بازیکنان جوان است؛ او در سال‌های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۲ که به‌صورت موقت هدایت اورتون را بر عهده گرفت، فرصت بازی را به بازیکنان جوان داد و در مقطعی بحرانی که فرانک لمپارد از هدایت تیم کناره‌گیری کرده بود، موفق شد تیم را از سقوط نجات دهد. همین سابقه باعث شده فدراسیون عراق به‌طور جدی او را برای هدایت تیم در دیدارهای حساس برابر کره‌جنوبی و اردن در انتخابی جام جهانی در نظر بگیرد.

2173171

طبق گزارش‌ها، فرگوسن از طریق واسطه‌ها تمایل خود برای هدایت تیم ملی عراق را ابراز کرده است. او با وجود شرایط سخت فعلی تیم، آمادگی خود را نشان داده و از نظر مالی نیز گزینه‌ای کم‌هزینه‌تر نسبت به مربیانی چون کارلوس کی‌روش به شمار می‌رود. فرگوسن حتی پیش از رسیدن به توافق رسمی، بررسی عملکرد بازیکنان عراقی شاغل در اروپا را آغاز کرده تا در صورت توافق، زمان را از دست ندهد. گفتنی است دانکن فرگوسن ۵۳ ساله پیش از آغاز دوران مربیگری، به‌عنوان مهاجم در تیم‌هایی چون رنجرز، اورتون و نیوکاسل بازی کرده و در رقابت‌های یورو ۱۹۹۲ نیز برای تیم ملی اسکاتلند به میدان رفته است.