چهارمین مربی ترک‌تبار تاریخ لیگ برتر کیست؟

سرانجام پس از ۳۳ روز بلاتکلیفی، وضعیت کادر فنی پرسپولیس مشخص شد و هدایت این تیم در ادامه فصل را اسماعیل کارتال از کشور ترکیه بر عهده گرفت. به همین بهانه عملکرد مربیان ترک شاغل در فوتبال ایران مرور شده است. این مربیان دو وجه اشتراک دارند. اول اینکه تمام این مربیان بیش از یک مقطع در ایران حضور داشتند و پس از پایان دور اول حضور، دوباره تیم‌های ایرانی به سراغ آنها رفته‌اند و دوم آنکه هیچ‌کدام از مربیان قبلی ترک موفق به کسب جام نشده‌اند و کارتال امیدوار است با پرسپولیس این طلسم را بشکند.

روز‌های جذاب ولی بی‌جام دنیزلی

مصطفی دنیزلی معروف‌ترین سرمربی ترک‌تباری است که در فوتبال ایران حضور داشته است. تیم‌های تحت هدایت این مربی فوتبال جذابی ارائه دادند، اما در رسیدن به جام ناکام ماندند. دنیزلی در ۳ مقطع در فوتبال ایران حضور داشت. این مربی در اواسط لیگ چهارم سرمربی پاسِ مدافع عنوان قهرمانی شد. این تیم در لیگ پنجم تا آستانه قهرمانی پیش رفت ولی در روز‌های حساس پایان فصل، دنیزلی به خاطر اختلاف با مدیریت، اردوی پاس را ترک کرد و پاس با از دست دادن امتیاز از استقلال عقب افتاد و در نهایت قهرمانی را از دست داد.

دنیزلی در فصل بعد سرمربی پرسپولیس شد. این مربی در همان روز‌های ابتدایی فینال جام حذفی را از دست داد. پرسپولیس در آن فصل علی‌رغم ارائه نمایش تماشایی در لیگ عنوانی بهتر از سوم کسب نکرد. ناکامی در نیمه‌نهایی جام‌حذفی پایانی بود بر مقطع اول حضور دنیزلی در فوتبال ایران. در لیگ یازدهم پرسپولیس که غرق بحران بود، دوباره دست به دامن مصطفی دنیزلی شد. این مربی ترک توانست وضعیت سرخ‌پوشان را کمی بهتر کند. مهم‌ترین بازی دنیزلی در آن مقطع داربی بود که با تعویض‌های طلایی خود یک پیروزی تاریخی برای پرسپولیس رقم زد. این مربی فصل بعد به دلیل مشغله در ترکیه پرسپولیس را ترک کرد.

دنیزلی در لیگ نوزدهم برای سومین‌بار به فوتبال ایران آمد و این‌بار سرمربیگری تراکتور را بر عهده گرفت که حضور دنیزلی در تراکتور، کوتاه‌تر و ضعیف‌تر از دفعات قبل بود و پس از تنها ۱۱ بازی از این تیم جدا شد. دنیزلی بین مربیان ترک بیشترین سابقه حضور در ایران را داشته و در ۱۰۳ بازی مربیگری خود ۱۷۵ امتیاز کسب کرد.

دستیار دایی در قامت سرمربی

انگین فیرات به عنوان دستیار علی دایی به فوتبال ایران آمد و در تیم سایپا این مربی را همراهی کرد. پس از حضور علی دایی در تیم ملی، فیرات به کادر فنی تیم ملی راه یافت. در آغاز لیگ هشتم، سپاهان با فیرات به توافق رسید و این مربی پس از جدایی از تیم ملی، اولین سرمربیگری در فوتبال ایران را تجربه کرد. این حضور چندان موفقیت‌آمیز نبود و پس از ۱۱ بازی به قطع همکاری منجر شد. فیرات بعد‌ها در لیگ یک سرمربی گسترش فولاد تبریز شد. فیرات در لیگ سیزدهم سرمربی سایپا شد و فصل را در رده هشتم به پایان رساند. فیرات در ۴۱ بازی مربیگری در لیگ برتر ایران ۴۹ امتیاز کسب کرد.

ساغلام و شوکی که جواب نداد

ارطغرول ساغلام بین مربیان ترک، کوتاه‌ترین حضور را در فوتبال ایران داشته است. این مربی در لیگ هفدهم پس از ناکامی یحیی گل‌محمدی در تراکتور، سرمربی این تیم شد. ساغلام تراکتور را در رده یازدهم تحویل گرفت و در همان رتبه تحویل داد. ساغلام پس از آن فوتبال ایران را ترک کرد تا اینکه در لیگ بیست‌ویکم پس از آنکه تراکتور با فیروز کریمی و زوونیمیر سولدو نتایج دلخواه را نگرفت، دوباره ساغلام در هفته‌های پایانی سرمربی این تیم شد. او این‌بار هم مانند حضور قبلی تیم را در همان رتبه‌ای که تحویل گرفته بود یعنی چهاردهم تراکتور را تحویل داد و از فوتبال ایران رفت.