درست ساعاتی پس از نایب قهرمانی ارزشمند کاراته ایران در نخستین دوره مسابقات جام جهانی که پس از مدتها باعث ایجاد شور و هیجان در جامعه کاراته ایران شد، سیدشهرام هروی سرمربی بااخلاق و تاریخساز تیم ملی کاراته با انتشار پیامی در فضای مجازی از مسئولیت خود استعفا کرد.
این اتفاق در شرایطی رقم خورد که مدتها شایعاتی درباره فعالیت برخی افراد شکستخورده کاراته ایران در گذشته برای کنار گذاشتن شهرام هروی از هدایت تیم ملی مطرح شده بود و پس از تغییر و تحولات در فدراسیون کاراته این شایعات هر روز رنگ جدیتر به خود میگرفت. البته این بار نیز شهرام هروی برگ برنده را همانند ۱۰ سال هدایت تیم ملی خودش رو کرد و ابتکار عمل را از دست کسانی که هیچگاه دنبال منافع کاراته نبودند و همواره منافع شخصی را به منافع ملی ترجیح دادند، گرفت.
10 سال منتهی به المپیک 2020 توکیو بهترین اتفاقات، نتایج و تاریخسازیها برای کاراته ایران رقم خورد و قطعاً در صورت تداوم برنامهریزی درست میتوانست بعد از المپیک توکیو نیز موفقیتها ادامه داشته باشد. البته داستان همکاری شهرام هروی و تیم ملی کاراته از 18 سال پیش آغاز شد و او پس از هشت سال حضور در کادر فنی مربیان مختلف، در مسابقات جهانی 2014 برمن آلمان همراه با حسین روحانی و مهدی جعفری مسئولیت هدایت تیم ملی را برعهده گرفتند که حاصل آن همکاری تیمی، کسب نخستین مدال طلای کومیته تیمی کشورمان در تاریخ مسابقات جهانی و دو مدال نقره و برنز بود.
هر چند کجسلیقگی برای یک سال هروی را دوباره به تیم امید فرستاد، اما مجدداً در اردیبهشت ماه 1395 این بار هروی بهعنوان سرمربی تیم ملی انتخاب شد تا فصل جدیدی از درخشش کاراته ایران را در میادین جهانی و آسیایی شاهد باشیم. اولین میدان برای این مهم نیز درخشش تاریخی در مسابقات جهانی 2016 لینز اتریش بود که تیم ملی مردان کشورمان با کسب سه مدال
طلا و دو مدال برنز علاوه بر بهترین نتیجه در تاریخ مسابقات جهانی، برای نخستین بار در جمع سه تیم برتر مسابقات قرار گرفت.
در ادامه این مسیر پرافتخار، شهرام هروی همراه با تیم ملی کاراته موفق به کسب تنها مدال طلای تاریخ المپیک کاراته ایران، تکمیل هتتریک جهانی در کومیته تیمی، پنج عنوان قهرمانی و یک نایب قهرمانی در کومیته تیمی آسیا، یکی از بهترین نتایج تاریخ کاراته در بازیهای آسیایی با کسب دو مدال طلا، یک نقره و یک برنز، یک مدال طلا و سه نقره در مسابقات ورلدگیمز 2017 و در آخر نایب قهرمانی مسابقات جام جهانی شد.
در تمامی این سالها نکتهای که شهرام هروی را از سایر مربیان همکاران خود در کاراته و حتی رشتههای دیگر متمایز کرده بود، خصوصیات اخلاقی بود که به بهترین نحو نیز از آن در تیم ملی استفاده کرد. مدیریت هروی و خصوصیات اخلاقی او در تمامی این سالها باعث شد که کمترین حاشیه را از او و تیم ملی در میادین مختلف شاهد باشیم. از همه مهمتر هروی هیچگاه دنبال مصادره عناوین و افتخارات کاراته ایران نبود و در پس موفقیتها در پی نمایش، خودنمایی و برجسته کردن نقش خود برنیامد. با یک جستجوی ساده به خوبی مشخص است که در طول این ۱۰ سال و با وجود بسیاری از بیاخلاقیها در فضای مجازی حتی برای یک بار شهرام هروی درصدد پاسخگویی و دفاع از حق خود برنیامد و شاهد کوچکترین تنشی بین او و همکارانش نبودیم.
تنها خواسته هروی در تمامی این سالها نیز وضعیت شغلیاش بود که چندین و چند بار و در مقاطع مختلف از مسئولان وقت و فعلی کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش و جوانان تقاضای حل مشکلاتش را داشت که متأسفانه هیچ وقت هم اتفاقی صورت نگرفت! او هیچ وقت مانند بسیاری از مربیان و قهرمان دنبال پاداش، حقوق بالا و مزایا ویژه نبود و حتی در مقاطعی که کاراته ایران پس از المپیک توکیو به هیچ رویداد تدارکاتی اعزام نشد، لب به اعتراض باز نکرد و همواره تلاش کرد به اندازه خودش مسئولیتپذیر باشد. هروی در زمان عدم نتیجهگیریها نیز راه شلوغبازی بسیاری از مربیان را در پیش نگرفت و با جور کردن هزاران بهانه از زیر بار مسئولیت شانه خالی نکرد.
این روند به نظر میرسد نه تنها باعت نشد چنین مربی و معلمی بیشتر مورد توجه جامعه ورزش و کاراته قرار بگیرد، بلکه لطمات بسیاری به او وارد کرد که در آخرین تصمیم هم او با وجود تاریخسازی دوباره در مسابقات جام جهانی در نهایت از مسئولیتش استعفا کرد. با این نایب قهرمانی در جام جهانی که البته با عملکرد پرانتقاد در دیدار نهایی مقابل مصر همراه بود، اما نباید اصل موضوع را فراموش کرد که تیم ملی تنها با حضور در یک رویداد عاریهای تورنمنت بینالمللی روسیه که تقریباً هیچ هزینهای برای فدراسیون نداشت در تاتامی جام جهانی حاضر شد و تا دیدار فینال نیز عملکرد درخشانی داشت. شکست ایتالیا که در سه دوره اخیر مسابقات جهانی موفق به کسب یک عنوان قهرمانی و دو عنوان سومی شده است و برتری مقابل ژاپن که به ادعای بسیاری از کارشناسان بهترین تیم این مسابقات بود و حتی در مرحله گروهی موفق به شکست مصر قهرمان شد نیز بخشی از عملکرد خوب تیم کشورمان بود.
با این حال و با تصمیم استعفای هروی از سرمربیگری تیم ملی قطعاً در حال حاضر بسیاری از مربیان شکست خورده کاراته از خوشحالی در پوست خود نمیگنجند و طراحان جدایی هروی از تیم ملی نیز بسیار خوشحال هستند، اما در این شرایط مسئولیت و نقش فدراسیون کاراته و به ویژه وزارت ورزش و جوانان و کمیته ملی المپیک بسیار برجسته خواهد بود. احمد دنیامالی وزیر ورزش و جوانان از زمان تصدی این پست بارها و بارها از چشمانداز ورزش ایران برای موفقیت در ناگویا صحبت کرده و قطعاً تیم ملی کاراته یکی از بازوان اجرایی وزارت ورزش برای رسیدن به این مهم به شمار میآید.
در این شرایط وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک که روی موفقیت ورزش ایران در بازیهای آسیایی ناگویا تأکید دارند، حتماً باید به بحث استعفای شهرام هروی ورود داشته و پیگر باشند که چه مسائلی باعث شده است سیدشهرام هروی در فاصله دو سال تا بازیهای آسیایی و در شرایطی که در جام جهانی دوباره تواناییهای مربیگری خود را نشان داد، تصمیم به استعفا گرفته است. شاید نکات و مسائلی وجود داشته باشد که لازم است تا علاوه بر مدیران فدراسیون کاراته، مسئولان وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک نیز در جریان آنها قرار بگیرند تا به راحتی سرمایههای خود را از دست ندهیم.