«تمام دختران سرزمین من لیلی نام دارند» نام نمایش حاشیه سازی است که کارگردانی جوان آن را در لرستان روی صحنه برد و قرار بود آن را در جشنواره استانی و در رقابت با سایر آثار اجرا کند، اما یکی از اولین مراحل اجرای این نمایش مانند هرنمایش دیگری دیدن آن توسط هیئت انتخاب بود.
هیئت انتخاب یا همان شورای نظارت و ارزشیابی همواره در مواقعی انتخاب های حساسی انجام داده و به نمایش هایی مجوز دادهاند که بحث برانگیز بوده است. حال با تعداد سالنهای خصوصی که موجود است کمی نحوه نظارت بر آثار با مشکل مواجه شده است چرا که برخی از گروههای نمایشی همچون سکه دو رو دارند. در مقابل هیئت بازبین، نمایش خود را به یک شکل اجرا میکنند و در زمان اجرایشان برگههای جدیدی رو میکنند که تعجب برانگیز است.
طبق پیگیریهای خبرنگار فارس و تماس تلفنی با کارگردان نمایش امیر محمد سپهوندی که با سوالات پیدر پی خبرنگار مبنی بر چگونگی دریافت مجوز نمایش مواجه شد و در برابر این پرسش که چگونه است که یک هیئت انتخاب برای جشنواره میتواند اجازه اکران عمومی هم به یک اثر دهد خود پاسخی نداشت تلفن خود را قطع و از دسترس خارج کرد.
بر همین اساس به سراغ حجتالسلام حمید رضا حنان مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان رفتیم و طی یک تماس تلفنی سعی بر رسیدن به پاسخ سوالهای خود بودیم که وی علاوه بر توضیحات خبرنگار فارس و تقاضای شفاف سازی از مصاحبه خود داری کرد و تنها بیانیه اداره کل ارشاد را تنها پاسخ خود دانست. او با این رفتار غیر حرفهای نه تنها به سوالات بی پاسخ، پاسخی نداد بلکه پرسشهای دیگری را در ذهن به وجود آورد.
در پی اتفاقات به وجود آمده در توهین نمایشی با عنوان «تمام دختران سرزمین من لیلی نام دارند» به خانواده شهدا مدیر کل ارشاد در اقدامی عجیب و شاید حیرت انگیز چند کارمند خود را برکنار کرد و رامین صادقی نیز جزو قربانیان این تصمیم بود. رامین صادقی فردی است که پیش از این با اجرای این نمایش مخالف بود و طبق گفته کارگردان این نمایش موهن جلسه بازبینی دوم را ترک کرد. طبعاً مدیری که صریح و نترس و شجاع باشد و به کار و تصمیم خود واقف باشد از هیچ نوع توضیحی نمیهراسد و اشتباهات خود و تیمش را میپذیرد. حال باید دید چرا باید حنان فردی را که مخالف یک اثر توهین آمیز به خانواده شهدا بود از سمت خود برکنار کند؟!
حنان برای دفاع از آن نمایش موهن در جایی گفته بود «اگر تئاتر یک مقوله تخصصی است کسانی که هیچگونه تخصصی در این رابطه ندارند حق اظهارنظر در رابطه با تئاتر ندارند.» گویا تخصص را باید بر سوابق تئاتری دانست به نظر نمیاید که مدیر کل ارشاد لرستان نیز تخصصی در امر تئاتر داشته باشد و یا تحصیلاتی در این زمینه در نتیجه وی خود در صف اول افرادی قرار خواهد گرفت که باید از حمایت و یا ایراد وارد کردن به نمایشی اجتناب کند، اما شناخت یک امر اخلاقی و یا تشخیص یک نگاه مذبوحانه ضد فرهنگی به تخصص ارتباطی ندارد این امر بدیهی است که دوستان باید به آن اشراف داشته باشند.
در پی ناکارآمد بودن بخش فرهنگی کشور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از سمت خود استعفا داد اما با رفتن وی همچنان یادگاریهایش در سایر استانها در مسیر وی حرکت میکنند. مسیری که در آن حرکتی بر تقویت فرهنگ و هنر دیده نمیشود.
در فضای بزرگتری همچون پایتخت به دلیل ازدیاد گروههای نمایشی و تعداد سالنها اگر نقصی در بازبینیها به وجود بیاید و گروهها در شبهای اجرای خود چیزی جز آنچه که برای بازبینها اجرا کردهاند را روی صحنه ببرند کمی قابل هضمتر است، اما اینکه در استان و شهرستانی دیگر همچون لرستان با تعداد کم سالن و جشنوارههای محدود به نسبت پایتخت چنین گافهایی از سوی ارشاد داده میشود کمی تامل برانگیز است. مدیر کل ارشاد نیز بهتر است طبق مُد روزهای اخیر پیش برود و استعفای خود را مبنی بر عدم کفایت مدیریت فرهنگی استانی شهید پرور تقدیم کند. البته که توهین به خانوادههای معظم شهدا در چنین فضایی بیش از آنکه که یک گاف محسوب شود میتواند برنامه ضد فرهنگی یا طبق فرمایشات رهبری، ولنگاری فرهنگی محسوب شود. گرچه با چنین توهینی دیگر نام ولنگاری فرهنگی برای اداره کل ارشاد لرستان کم است.