«مایک پامپئو» وزیر امور خارجه آمریکا روز یکشنبه به تلاش دولت این کشور برای قانع کردن کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس برای سازش با رژیم صهیونیستی اشاره کرد.
وی در سخنانی مدعی شد: «ترامپ درک کرد که ایران تهدیدی در منطقه به شمار میآید و به همین دلیل کشورها در خلیج (فارس) را قانع کردیم که برای تضمین امنیتشان با اسرائیل همکاری کنند.»
وزیر خارجه آمریکا اضافه کرد: «کشورهای بیشتری اسرائیل را برسمیت خواهند شناخت و با آن همکاری تجاری خواهند داشت.»
پامپئو در حالی مدعی میشود که برخی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس را برای ارتباط با رژیم صهیونیستی قانع کرده که روز گذشته «ایهود باراک» نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی فاش کرد که طی 15 سال گذشته 6 بار با «عبدالله بن زاید» وزیر خارجه امارات دیدار داشته است.
امارات متحده عربی و بحرین چند روز پیش از تصمیم خود برای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی خبر دادند و روز سهشنبه گذشته وزرای خارجه این دو کشور کوچک حاشیه خلیج فارس با حضور در کاخ سفید توافق سازش را با «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی و تحت نظارت «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا امضا کردند.
این توافق در حالی امضا شد که این دو کشور عربی سالها بود که روابط پنهانی با رژیم صهیونیستی داشتند.
دیوید میدان از مقامهای سابق سرویس جاسوسی رژیم صهیونیستی چندی پیش در مصاحبهای گفته بود: «ارتباط با امارات اواخر سال ۲۰۰۵-اوایل سال ۲۰۰۶ آغاز شد. پیش از آن، برخی مقامات اسرائیلی گهگاه با همتایان اماراتی خود دیدار میکردند. آنها را در کشور سومی در اجلاس سران و نشستها میدیدیم. با سفرای آنها دیدار میکردیم؛ اما چیز جدی میانمان وجود نداشت».
میدان در ادامه گفت که روابط جدی دو طرف سال ۲۰۰۶ آغاز شد هنگامی که «آریل شارون» نخستوزیر وقت «مئیر داگان» رئیس موساد را مکلف به انجام دو مأموریت مهم کرد.
طبق گفته دیوید میدان، مأموریت اول «مقابله با تهدید ایران» بود و مأموریت دوم «برقراری روابط با کشورهای سنی مذهب معتدل در منطقه» بود.