فراهم شدن امکان تسویه ریالی تسهیلات ارزی از صندوق توسعه ملی

 حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس جمهور روز سه شنبه در یکصد و شصت و پنجمین جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، خاطرنشان کرد: دولت با سیاست‌ها و برنامه ریزی‌های خود در جهت تقویت سرمایه گذاران و تولید کنندگان به ویژه بخش خصوصی تلاش داشته که در شرایط خاص و سخت اقتصادی تمهیداتی را در نظر بگیرد که چرخه تولید کشور متوقف نشود و تحریمها ی غیر قانونی آمریکا نتواند لطمه و ضربه‌ای بر اقتصاد کشور وارد کند.

روحانی مصوبه امروز ستاد هماهنگی اقتصادی دولت درمورد تسویه ریالی تسهیلات ارزی تولید کنندگان از صندوق توسعه ملی را فراهم کردن یک فرصت مغتنم برای تولید کنندگانی برشمرد که از صندوق توسعه ملی تسهیلات دریافت کرده اند و از رهبر معظم انقلاب بابت حمایت از این طرح قدردانی کرد.

رئیس جمهور در ادامه با اشاره به فراهم شدن شرایط جدید تسویه ریالی بدهی وام ارزی شرکت‌ها و بنگاه‌های تولیدی، گفت: این شرایط می‌تواند زمینه عرضه سهام بسیاری از این بنگاه‌های تولیدی در بورس را فراهم کند که هم موجب تقویت بازار سرمایه خواهد بود و هم زمینه را برای تسویه آسان‌تر بدهی‌های این شرکت‌ها فراهم می‌کند و هم اجرای طرح توسعه در این واحد‌ها و بستر سازی لازم را تامین می‌کند.

روحانی در این جلسه همچنین از دستگاه‌های ذیربط خواست تا مراحل تصویب و اجرای دستور العمل اجرایی این مصوبه را به سرعت انجام داده و نسبت به اطلاع رسانی لازم اقدام نمایند تا در ماه‌های باقیمانده از سال جاری بنگاه‌های اقتصادی بتوانند اقدامات لازم را در این زمینه انجام دهند.

در این جلسه سرپرست وزارت صمت گزارشی از وضعیت تولید کالا‌های اساسی درکشور و خودرو در کشور و نوسانات قیمت در بازار خودرو ارائه کرد و رئیس جمهور پس از ارائه این گزارش، تاکید کرد: وزارت صمت می‌بایست مراقبت‌های ویژه درخصوص قیمت کالا‌های اساسی داشته باشد و دستگاه‌های ذیربط چه در تنظیم قیمت‌ها و چه در نظارت بر آن و تنظیم چرخه تولید و توزیع می‌بایست با هماهنگی دقیق به وظایف خود عمل کنند.

روحانی با بیان اینکه با توجه به واقعیت افزایش تولید و عرضه خودرو در دو ماه اول سال ۹۹ نسبت به سال گذشته، نباید شاهد عدم تعادل در بازار خودرو باشیم، گفت: اخلال در چرخه توزیع، عرضه و فروش کالا و ایجاد آشفتگی در بازار هم زندگی و معیشت مردم و هم آرامش روانی جامعه را دچار مشکل می‌کند.

رئیس جمهور تصریح کرد: وزارت صمت می‌بایست طبق ماموریت و وظایف خود با هماهنگی اصناف و تولید کنندگان اقدامات فوری و لازم را برای تنظیم قیمت کالا‌های اساسی و اقلام مورد نیاز مردم که تاثیرات پایه‌ای بر زندگی مردم دارند، انجام دهد.

روحانی با تاکید بر اینکه در این مسیر باید سیستم واسطه گری رانت جویانه حذف و نحوه خرید و فروش برای مصرف کنندگان واقعی اصلاح شود، افزود: این اقدامات باید به فوریت انجام گرفته و سریعا به مردم در این خصوص اطلاع رسانی شود و اگر در این مسیر مواردی وجود دارد که می‌تواند مورد استفاده و سودجویی قرار بگیرد باید سریعا رفع و با هماهنگی و مساعدت نهاد‌های مرتبط این مسیر متوقف شود.