اخبار سیاسی- نزدیک به یک هفته از گران شدن بنزین می گذرد و هرچند اعتراضات و آشوب ها فروکش کرده و بهتر می توان نحوه اجرای گران شدن و سهمیه بندی بنزین را بررسی کرد .
به گزارش افکارنیوز، بسیاری از کارشناسان معتقدند دولت به بدترین شکل ممکن بنزین را گران کرد، مهمترین دلیل آن هم این است که بدون در جریان گذاشتن مردم به شکل ناگهانی با گران کردن بنزین شوکی را به جامعه وارد کرد تا اعتراضاتی شکل گرفته و سپس فتنه گران و آشوب طلبان بر روی موج نارضایتی ها سوار شده و آشوب های اخیر رخ داد.
دولت به جای اینکه از مردم عذرخواهی کند که چرا بر خلاف ادعای تدبیر و امید که شعار سالهای اخیر این دولت است ، بی تدبیر و بدون اطلاع رسانی چنین تصمیم مهمی را اجرا کردند اما علی ربیعی سخنگوی دولت در ادعایی عجیب می گوید که اقناع سازی درباره افزایش قیمت بنزین از چند سال قبل انجام شده بود و تعجب میکنم چرا برخی بزرگان انتقاد میکنند که چرا ما در موضوع افزایش قیمت بنزین اقناع سازی انجام نداده ایم.
آقای سخنگو اگر مردم اقناع شده بودند که چنین مشکلاتی بعد از گران شدن بنزین به وجود نمی آمد، نکته جالب در این میان این است که حتی دولت نمی خواست اجرای این طرح را بر گردن بگیرد و به گردن مجموعه نظام انداخت.
برای گران شدن بنزین رئیس جمهور می توانست رو در روی مردم بنشیند و درباره ضرورت ان سخن گفته و موضوع طرح معیشتی را مطرح کند نه اینکه به یکباره چنین تصمیمی را اجرایی کند.
موضوع دوم این است که در شب ولادت پیامبر اکرم(ص) و امام صادق(ع) اعلام سهمیه بندی و گران شدن بنزین نشان از بدسلیقگی دولت داشت، شبی که مردم در شادی پیامبر اکرم(ص) و اهل بیت بودند اینچنین کامشان تلخ شد.
ربیعی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا دولت قبل از افزایش قیمت بنزین اطلاعرسانی نداشت و مردم را قانع نکرد؟ گفت: اقناع سازی درباره افزایش قیمت بنزین از چند سال قبل انجام شده بود و تعجب میکنم چرا برخی بزرگان انتقاد میکنند که چرا ما در موضوع افزایش قیمت بنزین اقناع سازی انجام نداده ایم.
سخنگوی دولت افزوده است: یکی دو نفر از بزرگان هم دیدم چنین حرفی زده بودند و اینجا بحث دو قسمت است یکی اینکه چرا اعلام نکردیم که فلان تاریخ گران میشود و یکی اینکه آیا درخصوص گران شدن حاملهای انرژی و حذف یارانهها صحبتی نکرده بودیم؟ چندین بار خودم در این خصوص و در بحث حذف یارانهها صحبت کرده ام و سناریوهای مختلفی نیز مطرح شد و بارها اصلاح ساختار اقتصادی را منوط به حذف یارانهها دانسته بودیم و اقتصاددانان بزرگ نیز نامه نوشته و علاج بیماری اقتصادی ایران را حذف یارانهها خوانده بودند.»
ربیعی همچنین گفته است: بحث پیرامون اینکه قیمت حاملهای انرژی باید به فوب خلیج فارس برسد بحث تازهای نیست و مدتهاست صورت میگیرد، اما مردم، چون تصوری از آثار این تصمیمات نداشتند دقت نداشته اند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا اعلام نکردید فلان ساعت بنزین گران میشود و چرا یک شبه این کار انجام شد؟ گفت: مگر میتوانستیم بگوییم فلان ساعت بنزین گران میشود؟ مگر سالهای قبل خانههایی را ندیدید که به دلیل انباشته کردن بنزین آتش گرفت و مگر آن صفهای طولانی و آتش سوزیها را ندیدیم؟ این تصمیمی ملی بود و ما باید کاری میکردیم که بنزین از پمپ بنزینها به خانهها منتقل نشود و اگر زمان آن از قبل اعلام میشد خیلیها هرچه امکانات در مناطق مرزی داشتند برای دو ریال سود بیشتر جمع میکردند و به فکر قاچاق آن میافتادند.
اما امیرحسین قاضی زاده هاشمی، عضو هیئت رئیسه مجلس درباره سخنان ربیعی گفته است احتمالا آقای ربیعی این موضوع را در منزل خود و در جمع خانواده اش مطرح کرده است.
وی افزود: ما بهعنوان نمایندگان مجلس از این موضوع بیخبر بودیم.
جالب اینجاست که نمایندگان مجلس از اجرا شن چنین طرحی خبر نداشته اند پس چطور آقای ربیعی معتقد است که مردم را از قبل اقناع کرده بودند.