نقشه اروپایی ها درباره برجام/ تصمیم مهم شورای عالی امنیت ملی و نگرانی غربی ها

در این مطلب می خوانید:

اروپایی ها اصرار بر حفظ برجام منهای آمریکا دارند

تصمیم ایران درباره برجام و شرایط خاص اروپایی ها

اروپایی ها در عمل درباره برجام کاری نکردند

 

گروه سیاسی- برجام باز هم بر سر زبان ها افتاده است، معاهده ای که دولت حسن روحانی با افتخار از آن به عنوان یک پیروزی یاد می کرد اما حالا از آن جسمی بی جان مانده که برخی اروپایی ها و برخی افراد غرب زده در داخل کشور به دنبال تنفس مصنوعی برای زنده نگه داشتن آن هستند.

به گزارش افکارنیوز، تصمیم برجامی شورای عالی امنیت ملی و اولتیماتوم قاطعانه ایران به کشور های عضو برجام باعث شد غربی ها متوجه شوند که ایران اسلامی مقتدر امروز در مقابل هر نوع زورگویی می ایستد و از منافعش دفاع می کند.

اروپایی ها سعی دارند با بازی دوبره در زمین برجام هم آمریکایی ها را که رابطه اقتصادی خوبی با آنها دارند را راضی نگه دارند و هم از طریق برجام به منافع خود و فروش محصولات خود به ایران برسند.

در سناریوی اروپایی ها مهمترین مساله پر کردن جیبشان است و برخی کشورهای اروپایی همچون فرانسه که بیشترین سود را از برجام به دلیل فروش هواپیما و خودرو به ایران برد حتی نقش پلیس بد را بازی می کنند و با سیاست نخ نما شده  آمریکایی ها مبنی بر سیاست چماغ و هویج هنوز هم سعی دارند جسم بی جان برجام را دوباره زنده کنند.

جمهوری اسلامی ایران در قضیه برجام به دنیا ثابت کرد بر سر تعهدات خود می ایستد اما در مقابل این غربی ها به ویژه آمریکایی ها بودند که زیر میز مذاکره زدند و بدعهدی خود را به تمام ملتهای مختلف در جهان نشان دادند.

کمالی پور نماینده مجلس در خصوص تصمیم مهم شورای عالی امنیت ملی خطاب به کشورهای عضو برجام، گفت: طبق مفاد برجام طرفین موظف به اجرای تعهداتی هستند و با خروج یکجانبه هر کدام از این توافقنامه همه جانبه، برجام عملا از حیز انتفاع خارج می شود.

اروپایی ها اصرار بر حفظ برجام منهای آمریکا دارند

 

وی نیز درباره نقش اروپایی ها در برجام می گوید:  اروپایی ها اصرار بر حفظ برجام منهای آمریکا دارند، این مهم در حالیست که کشورمان نیز با حسن نیت تلاش کرد تعهداتش را به درستی اجرایی کند اما در عمل هیچ کدام از منافع پیش بینی شده در توافقنامه تامین نشد.

در واقع اروپایی ها هیچ اقدام مثبتی برای حفظ برجام انجام نداده اند و می توان اذعان کرد برجام کنونی ماهیت خودش را از دست داده است.

این نماینده مردم در مجلس دهم با اشاره به اینکه اقدام اخیر برجامی کشورمان اقتدار ایران در مواجه با خروج آمریکا را نشان داد، تصریح کرد: همچنین با درنظر گرفتن فرصت 60 روزه برای کشورهای باقی مانده در این توافق، نوعی از خویشتن داری را به اروپایی ها نشان داد برای اینکه پای میز مذاکره مطلوب حاضر شوند.

کمالی پور اعتقاد دارد برجام در شرایط اضطراری قرار دارد و برای حفظ آن کشورهای باقی مانده ماند اروپایی ها باید اقدام علمی انجام دهند.

این نماینده مجلس  با اشاره به اینکه آمریکایی ها نمی توانند برای کشورمان در شورای امنیت سازمان ملل پرونده ای مبتنی بر نقض برجام باز کنند، خاطرنشان کرد: اروپایی ها باید هزینه حفظ برجام را بدهند زیرا شرایط کنونی مناسب نیست. به عنوان مثال شرکت های کوچکی که قرار بود با ایران همکاری داشته باشند نیز از کشورمان رفته اند و این رویه بر خلاف ذات قرار دادهای بین المللی است.

احمد سالک از دیگر نمایندگان مجلس نیز با اشاره به تصمیم مهم شورای عالی امنیت ملی خطاب به کشورهای عضو برجام، گفت: باید یادآور شد سال گذشته که آمریکا از برجام خارج شد بر اساس مفاد توافقنامه مذکور ایران نیز می توانست اقدام متقابل انجام دهد.

تصمیم ایران درباره برجام و شرایط خاص اروپایی ها

 

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اگر در زمان خروج ایالات متحده از برجام، کشورمان نیز از این توافقنامه خارج میشد اقتدار آن اقدام بیش از رویه کنونی بود، اظهار کرد: البته تصمیم مذکور نیز موجب شده تا کشورهای باقی مانده در برجام در شرایط خاصی قرار بگیرند و توجه افکار عمومی دنیا به آنها جلب شود.

وی با تاکید بر اینکه تصمیم اتخاذ شده در شورای عالی امنیت ملی مبنی بر کاهش سطح تعهدات برجامی تصمیم همه اجزاء نظام است، ادامه داد: در واقع وحدت رویه مواضع نسبت به اقدام اخیر نشان دهنده عدم دوگانگی در موضع گیری است که امری قابل تامل برای اروپایی ها است.

این نماینده مردم در مجلس دهم با اشاره به اینکه فرصت داده شده به کشورهای باقی مانده در برجام بیانگر موضوع گیری قدرتمند ایران است، تصریح کرد: بر این اساس اگر اروپایی ها عکس العمل مناسبی داشته باشند متعاقبا منافع همه در برجام تامین خواهد شد وگرنه حتما طبق پیش بینی های صورت گرفته اقدام می شود.

سالک با اشاره به واکنش برخی از کشورهای اروپایی نسبت به اقدام ایران، افزود: باید یادآور شد قدرت بازدارنده کشورمان امری قابل تامل در معادلات است. همچنین باید میزان اثرگذاری و اقتدار ایران در منطقه را برای تصمیم گیران در این عرصه بازگو شود.

عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه موارد یاد شده موجب نگرانی غربی ها است، خاطرنشان کرد: بنابراین می توان اذعان کرد ایران در شرایط تحریمی نیز می تواند نیازهایش در بازارهای جهانی را تامین کند و امروزه غربی ها هستند که نگرانی هایی دارند.

اروپایی ها در عمل درباره برجام کاری نکردند

 

محمد ابراهیم رضایی دیگر نماینده مجلس نیز معتقد است که برجام معاهده ای بین المللی است و طرف های متعهد به آن باید تعهدات خود را اجرایی کند اما متاسفانه مشاهده می شود که اروپایی ها علی رغم موضوع گیری های سیاسی، در عمل اقدامی انجام ندادند که حسن نیت خود را نشان دهند.

وی با اشاره به اینکه نباید فراموش کرد امروزه تندروهای آمریکایی ها تلاش می کنند منافع ایران در برجام را به خطر بیاندازند، ادامه داد: بر این اساس مشاهده می شود که هر روز تحریم جدیدی علیه کشورمان وضع می شود و در مقابل اروپایی ها نیز برای خنثی کردن این موراد اقدامی انجام نمی دهند.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه کاهش تعهدات برجامی ایران بر اساس مفاد بندهای ۲۶ و ۳۶  بوده است از این رو نمی تواند ابزاری برای فشار علیه کشورمان استفاده شود، خاطرنشان کرد: امیدواریم کشورهای طرف مقابل در برجام هر چه زودتر گامی در جهت اجرای تعهداتشان و تامین منافع ایران بردارند.

بیشتر بخوانید:

آخرین فرصت اروپا برای نجات برجام

حمایت جمعی از اساتید از اقدام جدید دولت در برجام

اروپا گزینه‌های کمی برای حفظ برجام دارد