حمیدرضا طیبی رئیسجهاد دانشگاهی در نشست خبری که امروز (دوشنبه، 8 مرداد) به مناسبت سی و هشتمین سالگرد تأسیس جهاددانشگاهی برگزار شد به دستاوردها و فعالیتهای یکسال اخیر جهاددانشگاهی اشاره کرد و اظهار داشت: برگزاری اردوهای "ایران مرز پرگوهر" ، همایش ملی خلیج فارس، مسابقات ملی مناظرات دانشجویی، هفتمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری و سومین همایش ملی امامخمینی(ره) از نظریه تا عمل از جمله برنامههای فرهنگی جهاددانشگاهی در یکسال اخیر بود.
وی به برخی از دستاوردهای پژوهشی و فنی جهاددانشگاهی نیز اشاره کرد و گفت: این مجموعه توانست پیچیده ترین دانش را تبدیل به فناوری کرده و آن را در حوزه درمانی استفاده کند. در ماه گذشته بزرگترین کارخانه تولید سلول بنیادی در غرب آسیا در ایران از سوی پژوهشگاه رویان و با مشارکت ستاد اجرایی فرمان امام (ره) افتتاح شد.
طیبی تصریح کرد: در حوزههای دیگر مانند نفت، مخابرات هم توانستیم به موفقیت های بزرگی دست یابیم.
وی در ادامه به برخی مشکلات این نهاد اشاره و تصریح کرد: یکی از مشکلات جدی که مقام معظم رهبری نیز در بحث پیشرفت دانش بنیان به آن اشاره میکنند، این است که فکر میکنیم هنوز اراده پیشرفت دانش بنیان در همه ارکان نظام به صورت جدی شکل نگرفته است.
رئیس جهاد دانشگاهی تاکید کرد: پیشنیاز پیشرفت دانش بنیان ثبات سیاسی در کشور و رسیدن به یک وفاق ملی بین سیاسیون ما است. نیاز داریم برای رسیدن به پیشرفت دانشبنیان سیاسیون ما روی این موضوع متفق شوند و شرایط تحقق آن را فراهم کنند.
طیبی به ثبات اقتصادی نیز اشاره کرد و گفت: ما به ثبات اقتصادی، قوانین مناسب و ایجاد محیط امن سرمایهگذاری نیاز داریم. خیلی از جاها به صورت سیستمی کار نمیکنیم، به عنوان مثال در مناقصاتمان قوانین خودمان را رعایت نمیکنیم. اگر اجرای مناقصه در اختیار افراد گذاشته شود، مشخص است که ممکن است در بسیاری از موارد منجر به ایجاد فساد شود.اگر میخواهیم در دنیا رقابت کنیم، باید منابع مالی قابل رقابت داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: جامعهای که میخواهد به سمت پیشرفت دانش بنیان پیش برود و اقتصادش، اقتصاد دانش بنیان و مقاومتی متکی به تولید ملی شود، تولیدش باید متکی بر علم و فناوری باشد و مدیرانی که میخواهند آن را پیادهسازی کنند، باید دانشبنیان و خودباور باشند و علاوه بر مؤمن و انقلابی و صادق بودن، خودباوری و کاربلد بودن حاصل از کار علمی را باید داشته باشند و اگر غیر از این باشد، ما در پیادهسازی اقتصاد دانشبنیان دچار مشکل میشویم.
رئیسجهاد دانشگاهی با بیان اینکه توسعه باید در شرایط غیرتحریمی اتفاق بیفتد، افزود: اگر به هر دلیلی ناجوانمردانه تحریم در کشور تحمیل شد، هیچ نگرانی از تحریم نباید داشته باشیم، در دوران تحریم هم میتوانیم پیشرفت کنیم به شرط این که بتوانیم تحریم را درست مدیریت کنیم و هزینههای تحریم را بر دوش محققان و سازنده داخلی قرار ندهیم.
وی به موضوع اصلاح نظام نوآوری نیز اشاره کرد و افزود: اجزای نظام نوآوری ما ارتباط درستی با هم ندارند و وظایفشان درست تعریف نشده است. موازیکاری در این اجزا زیاد داریم و در نهایت داریم بیشتر هزینه میکنیم تا از هزینه کردمان نتیجه خوب بگیریم.