چرا صدای کمیته نظارت بر برجام درنمی‌آید؟

مهدی ایرانپوری مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در میزگرد «برجام اروپایی و لزوم توجه به شروط رهبری» که برگزار شد، گفت: طبیعتا  بعد از خروج آمریکا از برجام بحث این روزهای جامعه مقداری متاثر از این فضا است، متاسفانه بعد از 22 اردیبهشت ما همه چیز را موکول کرده بودیم به تصمیمی که آمریکا قرار است در مورد برجام بگیرد.

ایرانپوری ادامه داد: البته این رویه‌ای بود که در 5 سال گذشته هم در پیش گرفته شده بود و فعالیت و بخش‌های مختلف کشور را به تصمیم آمریکا و برجام منوط کرده بودیم و قرار بود آمریکا تصمیم بگیرد که هر 6 ماه وضعیت ما چگونه باشد. 

وی در ادامه با اشاره به جداکردن ترامپ از آمریکا توسط عده‌ای در داخل کشور، افزود: تفاوت قائل شدن بین ترامپ و آمریکا برای بزک کردن برجام از اتفاقاتی است که اخیرا ما شاهد آن هستیم ولی اگر نگاهی به گذشته داشته باشیم و تاریخ برخورد و مواجهه آمریکا را با انقلاب اسلامی ببینیم،‌ متوجه می‌شویم که همواره در آمریکا یک رویه ثابت وجود داشته که با تغییر روسای جمهور آمریکا هم ثابت مانده است، البته گاهی ادبیات و نحوه تعامل تغییر کرده اما تقابل با جمهوری اسلامی و محدود کردن و به انزوا بردن ما خط ثابت این مواجهه بوده است. 

این فعال دانشجویی خاطرنشان کرد: برخی‌ها امروز سعی می‌کنند بگویند بین آمریکا و ترامپ تفاوت است. امریکایی‌ها که تاریخ خباثت‌هایشان در قبال جمهوری اسلامی مشخص است، از انهدام هواپیمای مسافربری در روی دریای خلیج فارس و کودتاهای مختلف گرفته تا ایجاد نابسامانی و جنگ اقتصادی در کشور ما، اینها همه تجربه ما در برخورد با آمریکا است. 

ایرانپوری شد: متاسفانه با همه رفتارهای خصمانه‌ای که آمریکا داشته، ما یک جریانی را شاهدیم که نگاهش به سمت آمریکا و غرب است و احساس می‌کند برای رفع مشکلات کشور باید به غرب و آمریکا تکیه کنیم. 

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در ادامه با اشاره به اظهارات اخیر وزیر امور خارجه آمریکا هم گفت: این اظهارات خصمانه مصداق کامل و بارزی بود از رویه ثابتی که در برخورد با جمهوری اسلامی ایران وجود دارد و می‌بینیم بعد از اینکه ما 5 سال رفتیم و آمدیم و مذاکره کردیم و در تعامل حسن نیت نشان دادیم می‌گویند که ایران حامی تروریست در منطقه است. 

وی گفت: این بسیار قابل توجه است که بعد از این هم امتیاز دادن و عمل کردن به تعهدات دوباره به ما تهمت‌های بزرگی می‌زنند و ما را به حمایت از تروریست متهم می‌کنند در حالی که خودشان همواره از تروریست حمایت کرده‌اند.

ایرانپوری یادآور شد: کجای تعامل اینگونه است که بعد از این همه مذاکره و عمل کردن به تعهدات ما را دوباره به شدیدترین تحریم‌ها تهدید کنند. متاسفانه ما امروز در همان نقطه‌ای هستیم که 5 سال پیش قرار داشتیم. 

وی ادامه داد: متاسفانه این مرتبه در باغ سبز دارد توسط کشورهای دیگری به ما نشان داده می‌شود و برای ما مشخص نیست که برجام بدون آمریکا چه معنایی دارد؟ تعاملات اقتصادی اروپا با ما یک تا 3 درصد است و معلوم نیست این مساله چه نفع اقتصادی بزرگی برای ما دارد. آیا منطقی است که این همه رفت و آمد برای همین باشد. 

وی گفت: از آمریکا انتظاری جز این رفتاری که داشت، نداریم، ولی حرف ما این است که یکسری افراد باعث شدند که ما در دام برجام بیفتیم و باعث شدند این تصور برای مردم ایجاد شود که ما راهی نداریم جز اینکه به آمریکا تکیه کنیم. 

این فعال دانشجویی خاطرنشان کرد: در کنار بازیگر اصلی برجام که دولت بود، یک عده به عنوان جاده صاف‌کن باعث شدند که چنین توافقی بر کشور ما تحمیل شود که باید نقش آنان به دقت بررسی شود. 

ایرانپوری اضافه کرد: یک زمانی گفته می‌شد که اگر آمریکا از برجام خارج شود یکسری سازوکارها صورت می‌گیرد. الان آمریکا علنا و با صراحت خروج خودش از برجام را اعلام کرده است، چرا صدایی از کمیته نظارت بر برجام بیرون نمی‌آید؟ چرا واکنش درخوری نشان داده نمی‌شود! 

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی امیرکبیر افزود:به نظر می‌رسد برای اینکه برجام را حفظ کنند این بار می‌خواهند به اروپا اعتماد کنند ولی آیا برجام بدون آمریکا می‌تواند برای ما آورده‌ای داشته باشد. آن زمان که آمریکا هم در برجام حضور داشت، دستاورد ما از برجام تقریبا هیچ بود، امروز که آمریکا هم از توافق خارج شده معلوم نیست چه دستاوردی خواهیم داشت.

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه امیرکبیر اظهار داشت: امروز جمهوری اسلامی شاهد یک تجربه تاریخی است و برای تکمیل شدن این تجربه باید کسانی که باعث شدند این توافق شکل بگیرد باید بیایند و بگویند این راه که رفتیم اشتباه بوده است. تا بار دیگر این موضوع با یک طرح و اسم دیگر تکرار نشود. 

ایرانپوری خاطرنشان کرد: به اعتقاد ما عوامل شکل‌گیری برجام از پایین‌ترین افرادی که موجب شدند توافق شکل بگیرد تا نمایندگان مجلس که برجام را در 20 دقیقه تصویب کردند تا تیم مذاکره کننده و مسئولان دولت باید از مردم عذرخواهی کنند.

وی با اشاره به سخنان رهبر انقلاب درباره عزت ملی گفت: الان بعد از 5 سال مذاکره عزت ملی کجاست؟ نتیجه بی‌توجهی به عزت ملی می‌شود سخنان وزیر خارجه آمریکا! و باز هم خوش‌خیالی است که با این اوضاع عده‌ای دل به برجام و آمریکا بستند. 

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در ادامه تصریح کرد: ما هزینه سنگینی را دادیم تا چنین تجربه‌ای ایجاد شود. امروز باید ظرفیت‌های مکملی در کنار جنبش دانشجویی ایجاد شود تا جنبش دانشجویی بتواند صدای خود را به مردم برساند و کاری کند که اگر اتفاق مشابهی رخ داد یک عده نتوانند مردم را فریب دهند.

وی گفت: وقتی ما جامعه را در شرایطی قرار دهیم که مردم فکر ‌کنند به بن‌بست رسیده‌اند و راهی جز برجام و نگاه به غرب وجود ندارد، مشخص است که مردم هم به سمت آن کشیده می‌شوند.

ایرانپور ادامه داد: راه‌حل برون‌رفت از مشکلات موجود تنها نگاه به داخل است. ما ابتدا باید ببینیم ظرفیت‌ ما در داخل چقدر است. 6 سال است که رهبری سال‌ها را با عنوان‌های اقتصادی نام‌گذاری می‌کند. این یعنی اینکه الان جنگ، جنگ اقتصادی است و باید به داخل توجه کنیم.

این فعال دانشجویی اضافه کرد: مگر صریح‌تر از این داریم که رهبری فرمودند از کالای ایرانی حمایت کنیم. ما باید با حمایت از کالای ایرانی به خودمان کمک کنیم. مردم باید بدانند ما چه ظرفیت‌های عظیمی داریم و می‌توانیم به واسطه آنها مشکلات را حل کنیم.

ایرانپور گفت: اصلاح ساختارهای اقتصادی هم از مسائل مهم دیگری است که باید به آن توجه نشود.

وی گفت: ما برای ادامه برجام باید تضمین عملی بگیریم که البته بعید است اروپا هم‌چنین تضمینی بدهد. امروز  زمان آن رسیده است که به سمت اقتصاد داخلی برویم و ما حذف دلار، حمایت از کالاهای ایرانی و مباحث این‌چنینی برای رفع مشکلات اقتصادی کشور تلاش کنیم.