پس گرفتن امضای نمایندگان موجب بی اعتماد مردم به دولت و مجلس می شود

گروه سیاسی- علی وقف چی نماینده زنجان در مجلس شورای اسلامی، خرداد امسال برای اولین بار در دوره ریاست جمهوری حسن روحانی، طرح سوال از رئیس جمهور را کلید زد.

به گزارش افکارنیوز، محور این طرح مشکلات موسسات مالی – اعتباری و ندادن پول سپرده گذاران از سوی این موسسات بود.

با آنکه برای طرح سوال از رئیس جمهور به امضای 74 نماینده نیاز است، اما وقف چی برای این طرح 130 امضا جمع کرد.

 

بعد از هفت ماه معطلی، در آذر ماه 180 نماینده در نامه ای به هیئت رئیسه مجلس خواستار تسریع در بررسی این طرح شدند.

اما این طرح وقتی به مراحل آخر خود رسید و در حالی که نمایندگان باید آخرین مرحله برای حضور رئیس جمهور در صحن مجلس را پشت سر می گذاشتند و به هیئت رئیسه مجلس اعلام می کردند که بر حضور رئیس جمهور در مجلس اصرار دارند، بعد از حضور نمایندگان دولت در کمیسیون اقتصادی مجلس در روز دوشنبه 30 بهمن و نشست مشترک نهاوندیان معاون اقتصادی رئیس جمهور، مسعود کرباسیان وزیر اقتصاد و سیف رئیس کل بانک مرکزی با متقاضیان سوال از رئیس جمهور، برخی از نمایندگان امضاهای خود را پس گرفتند و همین کار باعث شد تا 9 ماه تلاش نمایندگان برای طرح سوال از رئیس جمهور به هدر رود.

اما نمایندگان طرح دوم سوال از رئیس جمهور را هم تهیه کردند و این طرح هم هفته گذشته با پس گرفتن امضای 46 نماینده از 104 نماینده، منتفی شد.

علت افزایش قیمت ارز، گسترش بیکاری و ایجاد نشدن شغل برای جوانان، دلایل استمرار تحریمهای بانکی علی رغم اجرایی شدن همه تعهدات برجام از سوی ایران، حجم زیاد کالای قاچاق به کشور و رکود اقتصادی چندین ساله از جمله محورهای طرح دوم سوال از رئیس جمهور بود.

خبرنگار افکار نیوز در همین راستا به سراغ طراح اصلی این طرح رفت و نظرش را راجع به پس گرفتن امضاهای نمایندگان سوال کرد.

وقف چی به خبرنگار ما گفت: پس گرفتن امضای یک نماینده پای یک طرح نه در شان مجلس است و نه در شان نمایندگان.

وی با اشاره به رایزنی و لابی مقامات و مسئولین دولت با نمایندگان جهت پس گرفتن امضاها، گفت: متاسفانه دولت و رئیس جمهور بجای پاسخگویی به مردم و نمایندگان در جهت پس گرفتن امضاها و منتفی کردن اصل موضوع تلاش می کنند.

طراح اصلی سوال از رئیس جمهور افزود: آقایان بجای رسیدگی به اصل موضوع، در پی پاک کردن صورت مساله هستند.

وقف چی اضافه کرد: نمایندگان قبل از امضا کردن یک طرح باید خوب فکر کنند و بعد تصمیم بگیرند اما وقتی یک طرح را امضاء کردند به هیچ وجه امضای خود را پس نگیرند. چرا که پس گرفتن امضاها، بازتاب منفی و شائبه هایی به همراه دارد.

وی تاکید کرد: پس گرفتن امضاها، نه تنها به نمایندگان و مجلس آسیب می زند، بلکه به دولت و جایگاه آن هم آسیب می زند.