ایران، بزرگترین چالش دوران معاصر در خاورمیانه

هنری کیسینجر، وزیر خارجه اسبق آمریکا، طی سخنانی در نشست «چالش‌های جهانی و راهبرد امنیت ملی ایالات متحده» کمیته نیروهای مسلح مجلس سنای این کشور، جمهوری اسلامی ایران را به تلاش برای احیای امپراتوری گذشته‌اش متهم کرد.

هنری کیسینجر مدعی شد: اگر کنترل مناطق بازپس گرفته شده از داعش در اختیار ایران قرار بگیرد، دامنه نفوذ این کشور از تهران به بغداد، دمشق و بیروت خواهد رسید.

وزیر خارجه اسبق آمریکا کشورمان را بزگترین چالش عصر حاضر منطقه خاورمیانه خواند و با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران در طول سالیان سال بیش از دیگر قدرت‌های منطقه خاورمیانه توانسته است یکپارچگی سیاسی و فرهنگی خود را حفظ کند، افزود آمریکا برای مقابله با آنچه وی گسترش نفوذ ایران در خاورمیانه خواند، باید راهبردی را که در قبال شوروی سابق در دوران جنگ سرد را در پیش گرفت، پیاده کند.

کیسینجر همچنین اجرای توافق هسته‌ای را شرط لازم برای جلوگیری از اشاعه تسلیحات هسته‌ای توصیف کرد. وزیر امور خارجه پیشین آمریکا همچنین گفت برجام تنها تبدیل شدن ایران به قدرت هسته ای را به تاخیر می اندازد. هنری کیسینجر مدعی شد: نگرانی من درباره توافقنامه ایران این است که این توافقنامه باعث مشروعیت بخشی به تبدیل شدن ایران به عنوان یک قدرت هسته ای می شود؛ اما فقط این کار (تبدیل شدن به قدرت هسته ای) تا چند سال به تاخیر می افتد.

وزیر امور خارجه پیشین آمریکا از منطقه غرب آسیا و به خصوص ایران به عنوان چالش میان مدت برای آمریکا نام برد. هنری کیسینجر در بخش هایی از صحبت های خود درباره چالش های پیش روی آمریکا در عرصه ملی و بین المللی، این چالش ها را به سه دسته تقسیم کرد. وی از چالش هسته ای کره شمالی به عنوان چالشی فوری برای آمریکا نام برد، از خاورمیانه (غرب آسیا) و به خصوص ایران به عنوان چالش میان مدت برای آمریکا (و بزرگترین چالش در خاورمیانه معاصر) نام برد و در چشم انداز بلند مدت، روابط بین قدرت های بزرگ را به عنوان چالش پیش روی آمریکا نام برد.

هنری کیسینجر افزود: اوضاع بین المللی که پیش روی آمریکا قرار دارد بی سابقه است. آنچه که در حال رخ دادن است چیزی بیش از همزمانی بحران های مجزا، در سراسر مناطق جغرافیایی جهان است. وی گفت جهان کنونی به سمت فرسایش نظام بین الملل پیش می رود تا اینکه به سمت تحکیم آن گام بردارد.