چند تن از سیاستمداران بلند پایه آلمانی در اظهاراتی انتقاد شدیدی به رویکرد خصمانه آمریکا علیه ایران وارد کردند.
"نوربرت روتگن"، از سیاستمداران بلند پایه حزب دموکرات مسیحی آلمان هشدارهای "رکس تیلرسون"، وزیر امور خارجه آمریکا به شرکت های اروپایی برای تجارت با ایران را رد کرده و در این باره گفت: آمریکا می خواهد با فشار اقتصادی اروپاییان را مجبور کند که رویکرد ایالات متحده برای انزوای ایران را دنبال کنند و این متناقض با یک همکاری خوب غرب در خاورمیانه است.
روتگن که رئیس کمیسیون سیاست خارجی پارلمان آلمان نیز هست درباره عواقب احتمالی این رویکرد آمریکا هشدار داده و گفت: این خطر وجود دارد که شرکت های اروپایی به طور غیر مستقیم تحت تاثیر تحریم های ضد ایرانی قرار گیرند.
روتگن در این باره ابراز حیرت کرد که وزیر امور خارجه آمریکا درست در پایتخت عربستان سعودی از شرکت های اروپایی درخواست کرده است هیچ تجارتی را با شرکت های ایرانی نزدیک به دولت این کشور انجام ندهند. به گفته وی این هشدار بسیار نگران کننده تر است از آنجایی که توسط رکس تیلرسون که یک عنصر عقل گرا در دولت اجرایی ترامپ است داده شده است.
روتگن درباره عواقب تغییر جهت سیاسی ایالات متحده در خاورمیانه هشدار داده و تصریح کرد که این رویکرد ایالات متحده یک جانبه و نادرست است. این منطبق با سیاست جدید آمریکا در خاورمیانه است که می خواهد جهان عرب-سنی را علیه ایران جمع کرده و به این ترتیب ایران را منزوی کند. این در حالی است که در خاورمیانه هیچ ثباتی علیه ایران و یا بدون این کشور وجود نخواهد داشت.
امید نوری پور از سیاستمداران بلند پایه حزب سبز آلمان نیز با اشاره به اظهارات ضد و نقیض در رهبری آمریکا گفت: در حالی که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا می گوید وی هیچ مخالفتی با این مسئله ندارد که آلمان با ایران مبادلات تجاری انجام دهد، اما وزیر امور خارجه اش در این باره هشدار می دهد. این هیچ پایه و اساسی برای سیاست همانگ غرب در خاورمیانه نیست. آمریکایی ها باید ابتدا بدانند آن ها چه می خواهند.
رکس تیلرسون وزیر خارجه آمریکا روز یکشنبه در ریاض و در نشستی به میزبانی وزیر خارجه عربستان به اروپاییها نسبت به تجارت با برخی سازمانهای مشخص در ایران هشدار داد و گفت: دلیل این هشدار این است که دولت ترامپ قصد خروج از توافق هستهای و اعمال تحریمهای مجدد علیه ایران را دارد.
«این در حالی است که "دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا در مصاحبهای که روز یکشنبه پخش شد گفت که او علیرغم عدم تأیید پایبندی ایران به «برجام» مخالفتی با تجارت طرفهای اروپایی با ایران ندارد.