واکنش آمریکا به انتشار گزارش سانتریفوژهای ایران

جان کربی در خصوص انتشار گزارشی در خصوص سانتریفوژهای ایران از جمله سانتریفوژهای ir۸ گفت: من توصیف حرف‌های آن‌ها (ایرانیان) را به دیگران واگذار می‌کنم. 

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در خصوص اینکه آیا این کشور نگران است که ایران از سقف تعیین شده ۳۰۰ کیلوگرم اورانیوم فرا‌تر برود، مدعی شد: ما تمام تعهدات آن‌ها به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را جدی می‌گیریم و از آن‌ها می‌خواهیم تمام تعهدات خود را جدی بگیرند. آژانس بین المللی انرژی اتمی همچنان گزارش می‌دهد که ایران در حال عمل به تعهدات هسته‌ای خود است و میزان اورانیوم غنی شده خود را پایین‌تر از حد تعیین شده نگه داشته است. ما معتقدیم آن‌ها در حال برداشتن اقدامات مناسب برای حفظ آن (حد تعیین شده) هستند تا به درستی آن را اجرا کنند. مدیر کل آژانس در جریان سفر خود به ایران همین آخر هفته گذشته مطلبی گفت که من آن را نقل می‌کنم: ما از اجرای این توافق خرسند هستیم و امیدواریم این روند ادامه یابد. 

 

کربی گفت: بنابراین ما واقعا از تلاش‌های مداوم آژانس بین المللی انرژی اتمی برای راستی آزمایی تبعیت آن‌ها بسیار تشکر می‌کنیم و بار دیگر می‌گویم ما می‌خواهیم به عمل به تعهدات خود ادامه دهیم و انتظار داریم آن‌ها نیز به تعهدات خود عمل کنند. 

 

جان کربی در پاسخ به پرسشی درباره حضور برخی نیروهای عراقی در درگیری‌های حلب سوریه مدعی شد: مطالب متعددی در اینجا وجود دارد. من نمی‌توانم صحت اظهارات وزیر خارجه (عراق) را درباره حضور شبه نظامیان عراقی، که وعده تبعیت و وفاداری داده‌اند، تایید کنم. باید بگویم ما می‌دانیم جنگجویان مورد حمایت ایران در سوریه هستند. ما در این زمینه صحبت کردیم و درباره نقش غیرسازنده‌ای که آن‌ها با حمایت از رژیم بشار اسد (رئیس جمهور سوریه) از طریق مشورت، برخی عملیات رزمی و مطمئنا از طریق تسلیحات و همراهی ایفا کرده‌اند، صحبت کرده‌ایم. 

 

وی بدون اشاره به سنگ‌اندازی‌های واشینگتن در روند حل بحران سوریه مدعی شد: «همانطور که قبلا گفته‌ایم ما می‌خواهیم رژیم سوریه و حامیانش از جمله ایران این نوع فعالیت را متوقف و تلاش کنند که ما به نقطه‌ای برسیم که بتوانیم به آتش‌بس قابل توجه دست یابیم. بنابراین من نمی‌توانم بار دیگر درباره جزئیات اتهام (وزیر امور خارجه عراق درباره حضور شبه نظامیان عراقی در سوریه) صحبت کنم، اما ما می‌دانیم که ایران مسلما جنگجویانی در سوریه دارد که در حال حمایت (از اسد) هستند.»

 

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در ادامه گفت: من نمی‌توانم درباره نشست مسکو و اینکه چه کسی دعوت شده است، صحبت کنم. این سه کشور (روسیه، ایران و ترکیه) قرار است گفتگو کنند. ما می‌دانیم روسیه بیشترین نفوذ را دارد و ایران هم نفوذ دارد، اما روسیه بیشترین نفوذ را بر روی اسد دارد. آن‌ها روابطی با سوریه دارند که تاریخ آن به قبل از شروع جنگ داخلی بر می‌گردد و من فکر می‌کنم آن‌ها می‌خواهند به داشتن روابط و حضور در خاورمیانه از طریق سوریه ادامه دهند. 

 

کربی با تکرار ادعاهای آمریکا درباره رئیس جمهور سوریه ادعا کرد: دیدگاه ما درباره اسد هیچ تغییری نکرده است. اسد مشروعیتی برای حکومت در سوریه ندارد و من فکر می‌کنم با نگاه بر پنج سال گذشته نیازی به ثابت کردن آن نیست.