تمام خاک امارات در برد موشکی ایران قرار دارد!

 وبگاه آمریکایی «وار آن راکس» در مطلبی با اشاره بر لزوم گسترش و بهبود عملکرد نظامی کشور کوچک امارات متحده عربی برای مقابله با ایران نوشت: با عقب‌نشینی نظامی انگلیس از شرق سوئز در سال 1971، امارات متحده عربی امروزی شکل گرفت. اینک با گذشت 45 سال این کشور عربی به شدت بر پروژه پیشبرد قدرت نظامی در غرب سوئز و در بندر «عصب» تمرکز کرده است. عصب یا آساب نام شهری بندری در جنوب دریای سرخ در کشور اریتره است.این شهر بدلیل موقعیت جغرافیایی و نزدیکی به خلیج عدن از اهمیت راهبردی برخوردار است.

 به نوشته این وبگاه آمریکایی، حوادثی چون بهار عربی (بیداری اسلامی) در سال 2011، اعتماد به نفس فزاینده ایران همراه با گریز از تحریم‌های اتمی به اضافه ظهور داعش موجب متقاعد شدن سران امارات متحده عربی در مدیریت برابر خطراتی در مسیر راه  کشورشان شده و اینک این کشور کوچک اولین پایگاه نظامی خود را خارج از شبه جزیره عربی در بندر عصب در اریتره شکل داده است. این بندر در سال گذشته از یک مکان متروک به پایگاه هوایی پیشرفته همراه با بندر عمیق و تاسیساتی برای آموزش نظامی مبدل شد.

در ادامه این مطلب با اشاره به تلاش‌های امارات در سال‌های گذشته در پیشبرد طرح خود در این منطقه آمده است: مداخله در امور یمن به طور غیر مستقیم به هدف ایران بوده و تلاش‌های کشورهای حاشیه خلیج فارس برای ممانعت از این امر است که نیروهای حوثی تحت پشتیبانی ایران یمن را تصرف ننمایند.

بر اساس این گزارش، حضور نیروی دریایی امارات متحده عربی و وجود پایگاه دریایی در عصب در زمینه مسدود کردن بنادر تحت تصرف حوثی‌ها در دریای سرخ و تجهیز نظامی آن‌ها از سوی ایران حیاتی بوده است. در سال‌های گذشته تلاش‌های پر سر و صدای ایران در توسعه قابلیت‌های دریایی و توان عملیات در آب‌های عمیق اقیانوس‌های آزاد این کشور را قادر می‌سازد تا قدرت نظامی‌اش را به غرب اقیانوس هند و دریای سرخ پیش ببرد.

 در بخش دیگر این تحلیل آمده است: علاوه بر رقابت با گسترش دریایی ایران، پایگاه‌هایی چون عصب به عمق راهبردی امارات متحده عربی در یک درگیری احتمالی، تهدید و یا نبرد واقعی با ایران کمک می‌کند. از آنجایی که تمام قلمروی امارات متحده عربی در برد موشک‌های ایران قرار دارند، پایگاه نظامی عصب عمقی را فراهم می‌آورد که نیروهای رزمی ذخیره اماراتی، جنگنده‌ها و حتی زیر دریایی‌ها آن‌ها در حالت فعال از تردد دریایی و ساحلی ایران در نبردی طولانی جلوگیری می نمایند.

تصاویر ماهواره‌ای از تلاش‌های امارات در بندر عصب

در انتهای این مطلب آمده است: سابقه امارات در مشارکت در عملیات و گسیل نیرو به خارج از کشور در گذشته اشاره ‌ای به علاقه این کشور در مداخله در انواع عملیات در بسیاری از بخش‌های جهان اسلام بدون لزوم نقشه راه راهبردی گسترده‌تر دارد. توسعه و گسترش پایگاه عصب شاید نشانه آغاز گسترش و توسعه نظامی این کشور باشد.

یک منبع اطلاعاتی یمن  نیز چندی قبل در گفت‌وگویی از آغاز جنگ فراگیر عربستان علیه انقلاب یمن با پشتیبانی آمریکا خبر داده بود.

این منبع اطلاعاتی گفته بود: «ائتلاف عربی به سرکردگی عربستان همه نقشه‌های نظامی در این خصوص را آماده کرده که از جمله آنها استفاده از پایگاه نظامی «عصب» در شهر بندری عصب اریتره است که یکی از نقاط عملیات نظامی مشترک با آمریکا و تل آویو  و پایگاهی برای فعالیت‌های نظامی و پشتیبانی از جنگ عربستان علیه یمن شمرده می‌شود.»

این منبع افزود: «عربستان تصمیم دارد عملیات ویژه‌ای را با هماهنگی دشمن صهیونیستی و به طور گسترده از پایگاه‌های نظامی در شهرهای ساحلی مشرف به دریای سرخ (از جمله بندر عصب) و آبراهه‌های بین‌المللی ترتیب دهد.»

منبع اطلاعاتی یمن تصریح کرد: «بندر ساحلی عصب اریتره که شامل پایگاه‌های نظامی اسرائیل و اماراتی است یکی از پایگاه‌های مورد استفاده در جنگ علیه یمن است که در مقابل آن تنگه باب المندب واقع است و فاصله بین بندر عصب از بندر المخاء در باب المندب حدودا 40 مایل است.بندر عصب اریتره از چند دهه پیش در چارچوب رقابت بین المللی برای نفوذ بر آبراهه‌های  تجارت بین المللی پایگاه فعالیت‌های مخفیانه رژیم صهیونیستی بوده است.»

مقامات اریتره بندر عصب را برای 30 سال به امارات اجاره داده‌اند که بر اساس این توافق امارات در حال ساخت یک پایگاه نظامی دریایی و یک فرودگاه در این بندر است. اریتره همچنین در چارچوب توافقی به عربستان و امارات برای استفاده از این بندر در چارچوب اهداف نظامی حمله به یمن اجازه داده است.

وبگاه عبری «اسرائیل دیفنس» نیز به تازگی تاکید کرد که بر اساس تصاویر ماهواره‌ای، امارات درحال ساخت یک پایگاه نظامی دریایی در اریتره است و سه کشتی اماراتی از بندری در اریتره برای فعالیت‌های نظامی و پشتیبانی از جنگ عربستان علیه یمن استفاده می‌کنند.

 

بر اساس تصاویر ماهواره ای، ساخت این بندر، از سپتامبر 2015 آغاز شده  و «عثمان صالح» وزیر امورخارجه اریتره نیز اذعان کرده است که این کشور به عربستان و امارات  کمک‌هایی   لجستیکی می‌دهد.

وبگاه آمریکایی «وار ایز بورینگ» نیز اخیرا نوشت که اماراتی‌ها چهار سال است که همراه بالگردهای توپدار «آپاچی» آمریکا برای مقابله با قایق‌های تندروی ایران تمرین می‌کنند و حتی در تمرین مشترک شبیه سازی شده به یکی از جزایر خلیج‌ فارس حمله کرده‌اند.