المانیتور در مطلبی نوشت: «با ظهور گروه تروریستی داعش نزدیک مرزهای ایران، سردار سلیمانی فرمانده سپاه قدس به یکی از محبوب ترین چهره های ایرانی تبدیل شده است. محبوبیت سردار سلیمانی با انتشار تصاویر وی در خط مقدم جبهه های جنگ علیه گروه تروریستی داعش به شدت افزایش یافته است. برخی افراد او را با یکی دیگر از چهره های محبوب ایران، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه، مقایسه می کنند.»
قاسم سلیمانی در دوران 20 ساله فرماندهی سپاه قدس همواره خود را دور از سیاست های حزبی نگاه داشته است؛ اما اکنون با وجود محبوبیت بالای سردار در میان مردم ایران، گمانه زنیهایی درخصوص حضور وی در میان نامزدهای انتخابات آتی ریاست جمهوری این کشور مطرح می شود. ممکن است اصولگرایان با معرفی سردار سلیمانی به عنوان نامزد انتخاباتی وارد عرصه انتخابات شوند. در این صورت احتمالا بسیاری از اصلاح طلبان، تمایلی به رقابت با چهره ای در قد و قامت سلیمانی نخواهند داشت.
محمد عطریانفر، روزنامه نگار و سیاستمدار ایرانی و عضو ارشد حزب کارگزاران سازندگی، در مصاحبه ای گفت: «سلیمانی شخصیتی است که تمام عمر خود را افتخار آمیز در درون نهاد انقلابی و مقدسی به نام سپاه طی کرده است. ایشان کار خود را خوب بلد است. چنین کسی که عاقل است به راحتی نمیآید فعالیت های خود را زمین بگذارد و بیاید در کاری که تجربه ای از پیش در آن ندارد.» او در ادامه افزود طبیعی است که برخی اصولگرایان علاقمند به مطرح کردن او به عنوان نامزد انتخاباتی باشند؛ اما سردار سلیمانی خود زیر بار چنین کاری نخواهد رفت. عطریانفر همچنین گفت: «من هیچگاه فکر نمی کنم سردار سلیمانی نامزد ریاست جمهوری از ناحیه خود و یا اصولگرایان باشد.»
تنها اصلاح طلبان نیستند که به حضور سردار سلیمانی در رقابت های انتخاباتی می اندیشند. اکبر ترکان، مشاور ارشد حسن روحانی رئیسجمهور ایران، در مصاحبه ای اظهار کرد نامزدی سلیمانی بعید است. او یکی از نمادهای انقلابی است. ترکان افزود: «سلیمانی فراتر از احزاب سیاسی است؛ او محبوب همه مردم است.»
درحال حاضر، اکثریت روزنامه نگاران تمایل دارند سلیمانی را چهره ای فراحزبی معرفی کنند و از انتقاد از وی بپرهیزند.
یک خبرنگار و تحلیلگر ایرانی در یادداشتی در این خصوص نوشت چهره های نظامی ایران با ورود به عرصه سیاست مصونیت خود را در برابر انتقادات از دست خواهند داد. محسن رضایی، از فرماندهان سابق سپاه در جنگ ایران و عراق، و محمدباقر قالیباف، فرمانده سابق نیروی هوایی سپاه، هر دو با ورود به عرصه سیاست مصونیت خود را از دست دادند.
با این حال، این خبرنگار اسبق یکی از خبرگزاریهای ایران معتقد است در حال حاضر محبوبیت سلیمانی بیش از قالیباف و محسن رضایی است. او نمونه ای از فرماندهان افسانه ای سپاه است؛ همان فرماندهانی که در جنگ ایران و عراق به شهادت رسیدند.
او معتقد است بخت سلیمانی برای پیروزی در انتخابات ایران بالا است؛ زیرا تنها روزنامه نگاران خارج از کشور او را مورد انتقاد قرار خواهند داد و چهره هایی مانند هاشمی رفسنجانی، روحانی و محمد خاتمی علیه او صحبتی نخواهند کرد و یا دستکم سکوت خواهند کرد.
درهرحال، سردار سلیمانی همواره سعی کرده است خود را از عرصه سیاست دور نگه دارد. در انتخابات پیشین، شایعاتی مبنی بر تایید قالیباف از سوی سلیمانی مطرح شده بود که سخنگوی سپاه پاسداران آن ها را تکذیب کرد.