این طیف که با اصلاحطلبان نیز در ارتباطند در ماجرای انتخاب نواب رئیس مجلس با وجود تعهد فراکسیونی برای رأی دادن به حاجیبابایی و دهقان، به پزشکیان و مطهری رأی دادند، حال آن که اصولگرایان در عمل به تعهد فراکسیونی، رأی به ریاست لاریجانی داده بودند. بنابراین در حالی که فراکسیون فراگیر ولایت قریب 180 عضو دارد، نامزدهای فراکسیون برای نایب رئیسی رأی نیاوردند چرا که جریان لابیست همسو با دولت 30 تا 40 نماینده را از رأی به حاجیبابایی و دهقان منصرف کرده بود.
اکنون نیز همین طیف با طراحی تشکیل فراکسیون اعتدال و ایجاد انشعاب در فراکسیون اکثریت، درصدد است نگرانیهای دولت و فراکسیون اقلیت (امید) را برطرف کند؛ چه اینکه محمدرضا تابش نماینده اصلاحطلب اردکان دیروز به آفتاب یزد گفت «بیتدبیری کنیم، فراکسیون ولایت منسجم میشود. اما اگر عاقلانه رفتار کنیم آنها منسجم نخواهند شد».
در این میان جعفرزاده امینآبادی از نمایندگان همسو با دولت در مصاحبه با سایت دولتی خبر آنلاین، گفت: ما برای تشکیل فراکسیون اعتدال، نشستهای اولیه را برگزار کردیم و تا یک ماه دیگر این فراکسیون اعلام موجودیت میکند.
وی گفت: در شرایط کنونی، یک فراکسیون امید در مجلس وجود دارد که بخش قابل توجه آن از دوستان اصلاحطلب هستند و یک فراکسیون ولایت وجود دارد که بخش قابل توجهی از آن دوستان پایداری هستند. اما نمایندگانی در مجلس حضور دارند که مشی اعتدالی دارند یا مستقل به مجلس آمدهاند، این افراد نه اصلاحطلب هستند و نه عضو جبهه پایداری، تکلیف آنها چه میشود؟
جعفرزاده درباره نمایندگانی که در نشستهای فراکسیون اعتدال حضور داشتند، از کسی نام نبرد و تنها به بیان عبارت «دوستانی که دارای مشی اعتدال هستند»، بسنده کرد.
جعفرزاده در اظهار نظری قابل تأمل گفت: در ابتدای مجلس ما نیاز داشتیم که برای رئیس مجلس به اجماع برسیم ولی بعد از آن دیگر نیازی به این اجماع نداریم(!) و از این به بعد هم فراکسیون جدیدی پا میگیرد.
نماینده رشت اظهار کرد: ما هنوز وارد مرحله عضوگیری نشدهایم اما از همه طیفها در این فراکسیون حضور خواهند داشت و از هر دو فراکسیون عضوگیری میشود.
جعفرزاده درباره حضور لاریجانی در فراکسیون امید نیز اظهار کرد: ما تمایل داریم که ایشان به فراکسیون اعتدال بپیوندند اما هنوز با ایشان صحبتی نکردهایم. چرا که در این مرحله به پختگی کامل نرسیدهایم. البته به این معنا نیست که ایشان از تشکیل کمیسیون بیاطلاع باشد. ایشان در جریان همه حرکتهای مجلس هست.
به نظر میرسد این قبیل تحرکات بیش از هر چیز، درصدد دامن زدن به دلخوری و بدبینی اصولگرایان نسبت به علی لاریجانی است که در ماجرای ریاست مجلس تلخ زبانی و طلبکاری و اهانتهای دوباره مدعیان اصلاحطلبی را تجربه کرد.
درباره تحولات مجلس این خبر نیز قابل تأمل است که کاظم جلالی در جمع خبرنگاران گفته است: نام آقای عارف زیبنده ریاست مرکز پژوهشهای مجلس است و اگر تصمیم هیئت رئیسه مجلس انتخاب ایشان باشد، از هم اکنون برای آقای عارف آرزوی موفقیت میکنم.
وی در عینحال گفته که «تا اعلام حکم جدید و تصمیمگیری در این باره، با قوت مسئولیت ریاست مرکز پژوهشها را ادامه میدهم.
گفتنی است نمایندگان همسو با دولت در مجلس نهم بارها ادعای تشکیل فراکسیون حامی دولت یا اعتدال را مطرح کردند اما به جای عملی کردن این کار، ترجیح دادند فراکسیون رهروان ولایت را از مشی اصولگرایانه دور سازند.