هدف تحریم این بود که مردم ایران در برابر حاکمیت بایستند

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران گفت که هدف تحریم این بود که مردم (ایران) در برابر حاکمیت بایستند و مردم نشان دادند که تحریم فایده‌ای ندارد و لذا قدرت ها را وادار به مذاکره کرد.

وزیر امور خارجه کشورمان روز چهارشنبه در جمع ایرانیان مقیم سوئد با بیان این مطلب افزود: هر چه در ایران به دست آمده مرهون لطف مردم بوده است. هرچه درباره مردم انجام دهیم ذره ای از مجاهدت ها، هوشمندی ها و مقاومت های این مردم بزرگ را انجام نداده‌ایم.

وزیر امور خارجه گفت: بر اساس تحلیل و نه شعار عرض می کنم اگر چیزی باعث شد که کسی جرات حمله به ایران را نداشته باشد مردم ایران بودند.

ظریف اظهار داشت: گفتند و شنیدید که ما شاید بتوانیم تاسیسات هسته ای ایران را بمباران و نابود کنیم، اما خواست این مردم بزرگ را با هیچ بمبارانی نمی توانیم منهدم کنیم.

او در ادامه افزود: همه می دانند که مردم ایران ملتی هستند که اجازه ندادند و نمی دهند که کسی نسبت به خاک، عزت و شرف آن ها تعدی کند.

ظریف تصریح کرد: ایرانیان، مردمی بزرگوار هستند، سال ها در زیر ستم صدام حسین مقاومت کردند و بعد از پایان جنگ به کمک برادرانشان در عراق و منطقه که روزی علیه آن ها از جنایات صدام حمایت کردند، آمدند.

وزیر خارجه کشورمان گفت: مردم بزرگواری که سال ها در برابر خشونت تحریم که اجازه نمی داد حتی از امکانات دارویی برخوردار باشند و بیماران ما آزمایش هایشان را برای تایید نتایج آزمایش به خارج بفرستند.

او گفت: تحریمی که مردم را ناگزیر کرده بود دارو را با شرایط دشوار خریداری کنند، اما همین مردم با بزرگواری از یک طرف هدف تحریم ها را ناکام گذاشتند و از طرف دیگر آغوش بازشان را برای تعامل با جهان نشان دادند.

با ملت ایران با زبان تکریم صحبت کنید

ظریف یاد آور شد: این مردم بودند که با حضور در پای صندوق رای در سال 92 به دنیا نشان دادند که جدا کردن مردم از کشور و آینده شان از طریق فشار ناممکن است.

وزیر امور خارجه با بیان اینکه کار را مردم انجام دادند افزود: مردم به آمریکایی ها گفتند هرقدر تحریم کنید نمی توانید بر اراده ما تاثیر بگذارید، بلکه باید با ملت ایران با زبان تکریم صحبت کنید.

او افزود: این مردم ایران بودند که علیرغم سختی ها بار دیگر در 7 اسفند دیدگاه و روششان را به همه نشان دادند. این اراده ملی اصل و تمام توفیقات ماست.

امنیت درون زای ما مبنای قدرت ماست

ظریف گفت: مردم علیرغم همه نامردمی هایی که در منطقه شده می توانند در امنیت زندگی کنند؛ این امنیت درون زای ما مبنای قدرت ماست به همین دلیل وقتی رهبر معظم انقلاب سیاست های اقتصاد مقاومتی را ابلاغ می کنند می فرمایند که درون زا و برون نگر است.

ایرانی‌ها در هرجای جهان برای ایران افتخار می‌آفرینند

وی گفت: اقتصاد ما متکی به ذوق شهامت و پشتکار جوانان ایرانی است که شرکت های نوپایی در ایران درست کرده اند که همه به آن ها افتخار می کنیم.

ظریف با اشاره به اینکه کشور امروز با فشارهای جدی مواجه است، افزود: مردم ومعیشت مردم به دلیل تحریم های ناجوانمردانه با مشکل مواجه شده است، اما هیچ کدام باعث نشده که مردم تلاش و کوشش و سازندگی را کنار بگذارند.

مدیون ایرانیان خارج هستیم که هویت ایرانی را حفظ کرده‌اند

ظریف گفت: ایرانی ها در هرجای جهان برای ایران افتخار می آفریند. ایرانی در سوئد مسئولیت می پذیرد، کارآفرینی می کند، استاد دانشگاه می شود، تاجر موفق می شود و ایرانی که انسان شایسته است، اخلاق آرمانگرایی، واقع گرایی، مدارای ایرانی و اسلامی را نشان می دهد و بهترین سفیر ما در هر جای دنیا که باشد، است.

وزیر امور خارجه گفت: به همان اندازه که مدیون ایرانی هستیم که در ایران در برابر تحریم هویت ایرانی را حفظ می کند، مدیون ایرانیان خارج هستیم که هویت ایرانی را حفظ کردند و شهروندان خوبی برای کشوری هستند که در آن زندگی می کنند.

وی تاکید کرد: گفت و گوی تمدن ها همواره از طریق کسانی بوده که با باور به فرهنگ خودشان وشناخت یک فرهنگ جدید توانستند یک پل تفاهمی با دو فرهنگ ایجاد کنند.

دولت بازرگان خوبی نیست و باید اقتصاد به بخش خصوصی واگذار شود

وزیر امور خارجه در پاسخ به سوالی مبنی بر این که چرا مشاوره ای از ایرانیان مقیم برای شناسایی شرکت ها گرفته نمی شود، گفت: کاری را دربخش اقتصادی وزارت امور خارجه شروع کردیم و آن ایجاد یک بانک اطلاعاتی از امکانات، ظرفیت ها و مزیت های ایران و کشورهای دیگر است برای این که در اختیار بنگاه های اقتصادی و بازیگران اقتصادی قرار داده بشود.

ظریف با بیان این که این کار در مراحل آخر تدوین است، افزود: اما ایرانیان مقیم کشورها می توانند مشاوران بسیار خوبی باشند، در پایان کلام، دولت بازرگان خوبی نیست و باید اقتصاد به بخش خصوصی واگذار شود.

وی تاکید کرد: هر میزان که بخش خصوصی نقش اساسی تری در اقتصاد داشته باشد به همان میزان می توانیم جدی تر عمل کنیم. زمانی که بخش خصوصی طرف مقابلش را پیدا کند حتما مطالعه کرده و سیاست مردمی شدن اقتصاد مقاومتی یعنی قدرت بیشتر به بخش خصوصی داده شود.

رئیس دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: بخش خصوصی است که باید بتواند اقتصاد ایران را هدایت کند که و از این طریق هم از فساد و هم از ارتباطات بی مورد جلوگیری می شود و هم شرکت های قوی تجاری در خارج از کشور شناسایی می شوند.

سعودی‌ها برای پوشش ناکارآمدی خود به دنبال ایجاد دشمن تصنعی هستند

ظریف در پاسخ به سوالی درباره فعالیت عربستان برای این که جای ایران را در فعالیت های اقتصادی اشغال کند، اظهار داشت: عربستان و مجموعه کشورهای سنتی جهان عرب با یک بحران مواجه هستند، بحران ناکارآمدی سیستم دولتی عربی در پاسخ گفتن به نیازهای مردم جهان عرب.

وی ادامه داد: دلیل شکل گیری داعش، القاعده و مجموعه این حرکت ها نارضایتی جهان عرب از ناکارآمدی دولتهایش است، اگرچه عربستانی ها تلاش کردند با هزینه کردن قدری پول به صورت موقتی به آن جهت بدهند.

وزیر امور خارجه اضافه کرد: آن ها در حال تلاشند تا یک دشمن تصنعی درست کنند، چالش اصلی چالش دولت عربی است که تلاش می کنند دشمن تصنعی به اسم ایران یا شیعه، این چالش را منحرف کنند؛ ممکن است موقتا کاری بکند اما ماری را در آستین خودشان پرورش می دهند که زاییده رفتار خودشان است و بیش از همه خطر متوجه خودشان است.

ظریف از ایرانیان خواست که برای روشنگری و نشان دادن واقعیت مخصوصا در رابطه با سیاست های سعودی فعال تر عمل کنند و گفت: علت خویشتنداری ما در برابر سعودی ها دقیقا این است که آن ها سیاست تعمدی برای ایجاد تنش را دنبال می کنند که یک دلیل آن نگرانی از رفتن آمریکا از منطقه است و می خواهند با تنش آمریکا را در منطقه حفظ کنند.

وی افزود: دلیل دیگر این است که با یک بحران درونی مواجهند و می خواهند این بحران درونی را موقتا به بیرون از خودشان منتقل کنند که در این شرایط نیاز به هوشمندی و کار بیشتر است.

وزیر امور خارجه با اشاره به هزینه های میلیون ها دلاری سعودی ها برای موسسات روابط عمومی، اظهار داشت: این میلیون ها دلار اغراق نیست، هزینه های هنگفتی است که اکنون برای اولین بار عربستان در ایالات متحده موسسه ای همچون ایپک متعلق به صهیونیست ها درست کرده است.

ظریف خاطرنشان کرد: این اقدام بیش از این که یک حرکت تهاجمی باشد، حرکت تدافعی به معنای نگرانی آن هاست. ما فکر می کنیم با این همه ایرانی فرهیخته، نیازی به کار تصنعی نداریم. هیچ موسسه روابط عمومی به اندازه ایرانیان نمی تواند برای ایران موثر باشد.