به گزارش افکارنیوز، حمیدرضا مقدمفر مشاور رسانهای فرمانده کل سپاه پاسداران با اشاره به بیانیه لوزان و واکنشهای صورت گرفته در قبال آن، خاطرنشان کرد: قبل از اینکه رویکردهای مذکور را توضیح دهم باید تاکید کنم که برخی انتقادها، نگرانیها و دلواپسیهایی که این روزها دیده میشود واقعاً ناشی از دلسوزی و روحیه انقلابی افراد است و نباید این دغدغهمندیهای دلسوزان با بیمهری مواجه شده و نسبت به آنان هجمه و بیادبی صورت گیرد.
* ۳ رویکرد مواجهه با مذاکرات / نقد رویکردهای " مخالفت و موافقت صرف " با بیانیه لوزان
وی در ادامه با بیان اینکه هماکنون سه نگاه و به عبارتی دیگر سه رویکرد در مواجهه با مذاکرات هستهای و بیانیه لوزان وجود دارد، گفت: در نگاه و رویکرد اول که نام آن را رویکرد " مخالفت صرف " مینامیم، صحت ادعاهای مقامات آمریکایی و متون منتشر شده آنها مفروض و مبنای تحلیلها و قضاوت قرار گرفته و نسبت به اظهارات و متنهایی که توسط تیم خودی ارائه و منتشر میشود، به دیده تردید و انکار نگریسته میشود.
وی با تاکید بر اینکه قطعاً نگاه مخالفت صرف که در آن نسبت به تیم مذاکرهکننده ایرانی اتهامافکنی صورت گرفته و به این فرزندان ملت تهمت دروغگویی و دور زدن مردم زده میشود، نمیتواند رویکرد مناسبی باشد، افزود: برخی افراد در این رویکرد چشمان خود را بسته و بدون دیدن هرگونه دستاورد و نقاط مثبت و همچنین بدون توجه به زحمات و تلاشهای طاقتفرسای تیم مذاکرهکننده ایرانی، همه چیز را سیاه و تاریک جلوه داده و بیانیه لوزان را خیانت به نظام اسلامی و ملت ایران توصیف میکنند.
مشاور فرمانده کل سپاه در ادامه سخنان خود، نگاه و رویکرد دوم را رویکرد " موافقت صرف " و موافقت بیچونوچرا با بیانیه لوزان و راهحلهای توافق شده عنوان کرد و گفت: در این نگاه نیز همچون رویکرد سابق چشمها بسته است، اما این بار به روی برخی ضعفها و نقاط نگرانی موجود در بیانیه و تفاهمهای صورت گرفته.
مقدمفر افزود: در رویکرد " موافقتصرف " بدون هرگونه اعتنا به متن بیانیه لوزان و اظهارات طرفین مذاکره، بزرگنماییهای بیجا و بیدلیل صورت گرفته و آن را فتحالفتوح، توافق تاریخی و بدون هیچ عیب و نقصی جلوه میدهند که نیازمند برگزاری جشن و پایکوبی و سرور در سراسر کشور است.
* رویکرد " حمایتی - نظارتی " درباره عملکرد تیم مذاکرهکننده
وی همچنین با تاکید بر اینکه اما نگاه و رویکرد سومی نیز وجود دارد که از آن به نگاه واقعبین با رویکرد " حمایتی - نظارتی " نسبت به تیم مذاکرهکننده ایرانی تعبیر میشود، خاطرنشان کرد: در رویکرد سوم که به نظر میرسد رویکرد مناسب و اصولی است، با چشمانی باز، هم آرمانها دیده شده و هم به واقعیات توجه میشود.
مشاور فرمانده کل سپاه تاکید کرد: در رویکرد حمایتی - نظارتی، به اصل مهم همزبانی و همدلی با دولت توجه شده و در عین حال در ساحت نظارت، آنچه اتفاق میافتد با هوشمندی رصد و به آن توجه میشود.
مقدمفر با بیان اینکه باید به تیم مذاکرهکننده ایرانی اعتماد داشت و قدردان زحمات و تلاشهای آنان بود، خاطرنشان کرد: در لوزان بر اساس اظهارات آقایان روحانی، ظریف و عراقچی، به دستاوردهای خوبی دست یافتهایم که نباید نادیده گرفته شوند. بر همین اساس، حق غنیسازی ایران به رسمیت شناخته شده، برخی " خطوط قرمز دشمن " بویژه در مسئله فردو، تحقیق و توسعه و سانتریفیوژها شکسته شده و تاسیسات هستهای اراک نیز به شکلی حفظ شده است.
* ماجرای عدم اجازه حفظ چند سانتریفیوژ به تیم فعلی در ۱۰ سال قبل
وی خاطرنشان کرد: بدون تردید این موفقیتها و دستاوردها، چه آن مواردی که به عنوان پیشرفت فناوری هستهای حاصل شده و یا آنچه امروز در مذاکرات به دست آمده، ناشی از زحمات و تلاشهای تمام تیمهای مذاکرهکننده هستهای از ابتدا تاکنون است و باید از جناب آقای روحانی، ظریف و سایر اعضای تیم مذاکرهکننده و همچنین تیمهای مذاکرهکننده سابق به ریاست شخصیتهایی همچون آقایان دکتر علی لاریجانی و دکتر سعید جلیلی تقدیر و تمجید شود.
مشاور فرمانده کل سپاه در همین باره افزود: حدود ۱۰ سال پیش آقای روحانی رئیس جمهور فعلی کشورمان به عنوان دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی مسئولیت پرونده هستهای و ریاست تیم مذاکرهکننده ایرانی را برعهده داشت و جناب آقای ظریف وزیر خارجه فعلی نیز عضوی از این تیم بودند، اما در آن زمان به دلیل موقعیت کشور از نظر میزان توانمندی فنی هستهای، طرف مقابل حتی اجازه حفظ چند سانتریفیوژ را به ایران نمیداد اما امروز همین ها بالاجبار حق غنیسازی را در داخل خاک ایران به رسمیت شناخته و با فعال بودن ۵-۶ هزار سانتریفیوژ موافقت کردهاند.
* دستاوردها ناشی از هدایتهای رهبر معظم انقلاب و مقاومت دولت و ملت است
مقدمفر تاکید کرد: اگر امروز دشمن برخی خطوط قرمز خود را شکسته و به غنیسازی در داخل خاک ایران و برخی دستاوردهای دیگر ما تن داده، همگی به دلیل هدایتهای حکیمانه رهبرمعظم انقلاب اسلامی، مقاومت ملت و تیمهای مذاکرهکننده و مجاهدت دانشمندان هستهای و بخصوص شهدای گرانقدر این عرصه است؛ چه آنکه اگر نبود این مقاومتها و مجاهدتها، همانطور که عرض کردم دشمن حتی با ۳ سانتریفیوژ فعال در ایران نیز موافقت نمیکرد و همانطور که اوباما نیز گفت، هدف اصلی دشمن در آن زمان بازکردن پیچ و مهره تمام سانتریفیوژهای ایران و برچیدن کامل تاسیسات هستهای کشورمان بود.
* دستیابی ایران به عنوان قدرت بزرگ منطقهای علت عقبنشینی دشمنان
وی تصریح کرد: از جمله موارد دیگر که موجب پذیرش برخی حقوق هستهای جمهوری اسلامی ایران توسط طرف مقابل شد و نباید از آن چشمپوشی کرد آن است که جمهوری اسلامی ایران به دلیل افزایش چشمگیر نفوذ معنوی خود در منطقه و بخشهای مختلف جهان و همچنین پیشرفتهای قابل توجه در عرصههای مختلف، به کشوری مقتدر و قدرت بزرگ منطقهای تبدیل شده است و دشمنان ما چارهای جز تسلیم در برابر برخی خواستههای ما ندارند.
این کارشناس مسائل سیاسی تاکید کرد: بر همین اساس است که مقامات آمریکایی و بویژه جان کری از عجز و ناتوانی خود در تسلیم(capitulate) ملت ایران سخن گفته و بر لزوم توجه به خواستههای به حق ملت ایران تاکید میکنند.
* دولت و تیم مذاکرهکننده نگرانیهای جدی درباره برخی مفاد بیانیه لوزان را برطرف کند
مقدم فر در ادامه ضمن اشاره مجدد بر رویکرد حمایتی - نظارتی در برابر دولت و تیممذاکرهکننده هستهای کشورمان خاطرنشان کرد: علیرغم برخی دستاوردهای قابل توجه، نگرانیهایی بویژه در زمینه ادعاهای صورت گرفته راجع به PMD و پروتکل الحاقی و امکان دست یابی جاسوسان اسرائیلی و آمریکایی در پوشش بازرسان هستهای به اسرار صنعتی کشور و همچنین در زمینه میزان غنیسازی پس از یک دوره موقت و برخی موارد دیگر وجود دارد که امیدواریم این نگرانیها به صورت جدی توسط تیم ایرانی در توافق نهایی به طور کامل و بدون قابلیت تفسیرهای چندگونه حل و فصل شود.
وی تاکید کرد: درباره چگونگی لغو تحریمها نیز علیرغم برخی توضیحات اعضای تیم مذاکره کننده و رئیسجمهور محترم، ابهامات و نگرانیهای مهمی وجود دارد و امیدواریم در توافق نهایی بر ضرورت " لغو فوری " تمام تحریمها(شورای امنیت، آمریکا و اتحادیه اروپا) بلافاصله پس از توافق تاکید شود.
مشاور فرمانده کل سپاه در پایان خاطرنشان کرد: از جمله نگرانیهای مهم دیگر، درباره حواشی و جزئیات قطعنامه جدید شورای امنیت و بویژه "نامه ضمیمه" که در آن به محدودیتهای تسلیحاتی و اشاعه ایران میشود، است و امیدواریم در این زمینه نیز تیم ایرانی با هوشیاری و هوشمندی کامل مانع تحقق خدعهها و نیرنگهای طرف مقابل شود.
شناسه خبر:
۴۰۴۷۷۳
موضع مشاور فرمانده کل سپاه درباره بیانیه لوزان
مشاور رسانهای فرمانده کل سپاه با تاکید بر اینکه نه ذوقزدگی و نه مخالفتصرف با بیانیه لوزان نمیتواند موضع مناسبی باشد، ضمن تاکید بر اعتماد به اظهارات تیم ایرانی و اشاره به برخی دستاوردهای لوزان، گفت که برخی نگرانیها باید برطرف شود.
۰