حمله به ایران بسیار خطرناک خواهد بود

« دونالد ترامپ » رییس‌جمهور آمریکا در حوزه محوری خاورمیانه باید دست به عصا راه برود تا به اهداف خود برسد و در این مسیر با چالش‌های متعددی روبروست که دست بر قضا رژیم صهیونیستی یکی از اصلی‌ترین این چالش‌هاست.

حد نصاب مانور آمریکا در قبال ایران

مجموعه سیاسیون آمریکایی چه جمهوری‌خواه و چه دموکرات به خوبی از حد نصاب مانور و تهدیدات و فرصت‌های خود در خاورمیانه و در قبال ایران آگاه هستند. اگرچه سعی دارند بر اساس اطلاعات غلط اسرائیل ایران را ضعیف نشان دهند اما به خوبی می‌دانند در برابر ایران نباید فریب طرح‌های نتانیاهو را بخورند.

طرح‌های که به تله گرفتاری شدید آمریکا در خاورمیانه و تهدید هژمونیک این کشور در دنیا می‌تواند بدل شود. چالش با ایران این تهدید را به دنبال دارد تا آمریکا را به سرنوشت ابرقدرت‌های افول یافته چون انگلیس بدل سازد.

آمریکا اگر در حوزه تهدیدات خود پا را فراتر گذاشته و با ایران روبرو شود شماره معکوس تضعیف آن شکل می‌گیرد؛ موضوعی که ترامپ به خوبی از آن آگاه است و خوب می‌داند که حرکت در مسیر اهداف نتانیاهو درست دور شدن از اهداف دولتش است.

هشدار اکونومیست به ترامپ

نشریه انگلیسی اکونومیست در مطلبی از ابعادی واقعی وضعیت ایران و نوع برخورد ترامپ با آن پرده برداشت.

اکونومیست این پرسش را مطرح کرده است که برای رویارویی با توان هسته‌ای ایران چه باید کرد؟ این نشریه با یادآوری تمایل شماری از سران اسرائیل برای دست‌زدن به اقدام نظامی علیه تاسیسات هسته‌ای ایران نوشت: «تنها چیزی که اسرائیل به آن نیاز دارد این است که آمریکا بمب‌های سنگرشکن را در اختیار این کشور قرار دهد و در رویارویی با انتقام گریزناپذیر ایران به آن‌ها کمک کند.»

اکونومیست با هشدار به ترامپ و بیان اینکه آمریکا با این اقدام مسئله هسته‌ای ایران را نمی‌تواند حل نمی‌کند، می‌نویسد: «حمله بسیار خطرناک خواهد بود. می‌تواند منطقه‌ خاورمیانه را به‌هم بریزد و آمریکا را سال‌ها درگیر آرام‌کردن آن کند. حتی کارزار بمباران پی‌درپی (تاسیسات هسته‌ای ایران) توسط آمریکا نمی‌تواند دانش هسته‌ای ایران را از بین ببرد؛ اما در این میان فرصتی برای دیپلماسی وجود دارد که به نظر می‌رسد ترامپ مشتاق آن است.»

ترامپ دیدگاهی معامله گرایانه دارد و از اهداف آخرالزمانی صهیونیست‌ها دوری می‌کند و این سرفصل اصلی اختلافات این دو را رقم زده است. در خاورمیانه ترامپ به دنبال ایجاد تعادل و همچنین حل مسئله آن برای رسیدگی به چین و روسیه است اما اسرائیل همچنان سعی دارد آمریکا را در خاورمیانه نگه دارد.

تضاد منافع آشکار ترامپ و نتانیاهو

از این رو اختلافات نتانیاهو و ترامپ بسیار جدی به نظر می‌رسد؛ به‌ویژه اینکه در بسیاری از موارد خصوصا ایران و خاورمیانه این منافع در نحوه اجرا و نتایج حاصله با تضاد فاحشی روبروست.

آنچه نتانیاهو می‌خواهد انجام دهد نه تنها با برنامه‌ریزی ترامپ اختلافات فاحشی دارد بلکه تخریب کننده این برنامه است و از این رو ترامپ با چالش جدی دیدگاه‌های سران اسرائیل روبروست.

ترامپ به‌دلیل دیدگاه خطرات مهلک رژیم صهیونیستی ترجیح می‌دهد وارد نزاع با ایران نشود اما نتانیاهو سعی دارد آمریکا را وارد یک جنگ کند. این درحالی است که خاورمیانه تنها یک ایران با فضای خالی نیست و خصوصا کشورهای عربی که قرار است با سرمایه‌گذاری در آمریکا ترامپ را به آرزوهای خود برسانند به شدت از فضای تنش‌زا خصوصا با ایران اجتناب می‌کنند.

نتانیاهو با سیاست‌های خود، بدنبال آن است که آمریکا همچنان بر خاورمیانه تمرکز کند و به نفع اسرائیل در منطقه گرفتار بماند اما ترامپ با نگاه به چین و روسیه و رقابتی بزرگتر باید همه چیز را مدیریت کند.

رئیس جمهور آمریکا به این تضاد منافع به خوبی پی برده و سیاست‌های ماجراجویانه اسرائیل را سم مهلکی برای سیاست‌ها و برنامه‌های خود می‌بیند. موضوعی که به‌یژه باید منظور نظر گروه‌های سیاسی داخلی ایران قرار گیرد که دوقطبی جنگ و مذاکره با آمریکای ترامپ را در ایران القاسازی می‌کنند.

این درحالی است که برنامه ترامپ تنها در حوزه تضعیف ایران متمرکز شده و هیچ تنشی غیر از این در سیاست‌های وی نمی‌گنجد. بنابراین بازی مرگ و زندگی برخی گروه‌های سیاسی در داخل ایران موید آن است که یا از مناسبات جهانی بی‌خبرند یا اینکه برنامه خود را برای ترسیم یک فضای غیر واقعی دنبال می‌کنند.