۱- ریختشناسی ادواری اپوزیسیون در ایران اسلامی نشان میدهد، لایههای سخت و نرم دارد. روی هر یک از این لایهها سرویسهای موساد ، سیا و برخی کشورهای اروپایی بهویژه فرانسه و انگلیس سوار هستند.
لایههای سخت آن منافقین، سلطنتطلبها، جریان نفوذی بهائیت و... از زمان بنیصدر ملعون مراحلی را گذراندند. اکنون این جماعت بیریختترین وضع ممکن را دارند. لایههای نرم آنکه دستاندرکار استحاله نظام و پروژه سکولاریزاسیون بودند رسواترین روزگار خود را طی میکنند.
یکی از عناصر ضدانقلاب اخیرا در جمعبندی مخالفتهای ۴۰ ساله این جماعتها که نقش براندازی را پذیرا بودند دو کلمه میگوید ؛ « ما قمپوزیسیون هستیم نه اپوزیسیون ما فقط بلدیم قمپوز در کنیم.»
قمپوز در فرهنگ دهخدا یعنی دعوای بیدلیل، فخر و مباهات بیمورد ، بالیدن نابجا.
قمپوز یک نوع توپ جنگی بوده که فقط صدای وحشتناک دارد اثر تخریبی ندارد در گذشته برای ایجاد رعب و هراس در جنگها به کار میرفته است!
اپوزیسیون پس از ۴۵ سال مبارزه علیه ملت به ایستگاه قمپوزیسیون و قمپوز در کردن رسیده است.
۲- جمهوری اسلامی طی سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی در نبرد با ضدانقلاب و پشتیبانان خارجی آنها موفق بوده است. ملت ایران با ایمان به اسلام و نظام و امامین انقلاب در رساندن «اپوزیسیون» به وادی «قمپوزیسیون» حرف اول را زده و میزند و خواهد زد.
ملت ایران در هر مرحلهای که پیش میرود سطح هوشیاری خود را افزایش میدهد همین رویکرد و روحیه متضمن حفظ نظام و انقلاب اسلامی است.
۳- رئیسجمهور محترم اولین مصاحبه باز، داخلی و خارجی خود را برگزار کرد.
پاسخهای او در برابر سؤالات خبرنگاران قابل تأمل است.
او سه ساعت در این نشست خبری حرف زد به ۱۵ سؤال سیاسی، ۱۲ سؤال اقتصادی و ۴ سؤال فرهنگی واجتماعی پاسخ داد.
این پاسخها باید در معاونت سیاسی ریاست جمهوری بهعنوان اولین تجربه خبری و دیپلماسی عمومی مورد ارزیابی قرار گیرد.
برخی محافل که از بیرون به این پاسخها نگاه میکردند ارزیابیشان آن است که پاسخها ضعیف و برخی پاسخها را قابلقبول و برخی هم معتقدند پاسخها خوب و در چارچوب گفتمان وفاق و وحدت ملی باید ارزیابی شود.
۴- تکرار پاسخهای رئیسجمهور در مناظرات و ایام تبلیغات به سؤالات به نظر میرسد فرصت بهروزرسانی در تیم رسانهای دولت پیدا نکرده است. این نقص به تیم رسانهای رئیسجمهور برمیگردد که باید برطرف شود.
۵- از میان سؤالات خبرنگاران سؤال خبرنگار کیهان که ناظر به سیاست داخلی و امنیت ملی بود باید یک سؤال جدی تلقی شود. رئیسجمهور در پاسخ به دلایلی که خود فقط میداند طفره رفت.این نگرانی در جامعه وجود دارد ، کسانی که با انقلاب زاویه دارند با نفوذ در لایههای میانی دولت، چوب لای چرخ حرکت دولت بگذارند و نگذارند رئیسجمهور به قانون اساسی و اجرای سیاستهای کلی رهبری و برنامه هفتم دقیق عمل کند.
این دغدغه در نطق پیش از دستور ریاست محترم مجلس هم بهنوعی ظهور کرد که گفت :«نمایندگان مجلس موفقیت دولت را موفقیت نظام و مردم میدانند... اما در راستای تعامل صحیح دولت و مجلس ضروری است انتصابات ردههای میانی هیئت دولت نیز در چارچوبهای اصولی که رئیسجمهور محترم تحت عنوان وفاق ذکر کردهاند، صورت گیرد.»
مسئله فتنهگری و فتنه سیاسی در سالهای ۷۸، ۸۸، ۹۸ و ۱۴۰۱ یک مسئله جدی است. کسانی که در این فتنهها گفتند :«انتخابات بهانه است اصل نظام نشانه است.» و در سربازگیری دشمن علیه نظام نقشآفرینی کردند. آنها نباید بهانه وحدت ملی و وفاق ملی به پستهای حکومتی برگردند و ساز «قمپوزیسیون» را از درون دولت کوک کنند.
این رویکرد سرعت دولت در پاسخگویی به مشکلات مردم و حرکت در مسیر کارآمدی را کند میکند.
هشدار رهبری معظم انقلاب که بارها خطر فتنه و فتنهگران را متذکر شدند باید جزء سیاستهای کلی رهبری دانست . ایشان بارها فرمودند :«مسئله فتنه و فتنهگران از مسائل مهم و از خطوط قرمز است.»
رئیسجمهور نباید فرصت «قمپوز» در کردن را هم به اپوزیسیون بدهد.
نباید عدهای در درون دولت طمع کنند و صدق گفتار سوگند رئیسجمهوری را هدف قرار دهند.
البته باید انصاف داشت مجموعه پاسخ به سؤالات خبرنگاران توسط رئیسجمهور ، اپوزیسیون و دشمن را در وادی قمپوزیسیون زمینگیر کرده است. این را از بازتاب این نشست خبری در محافل دشمن بهخوبی میشود فهمید.
محمدکاظم انبارلویی