اسرائیل روز جمعه حملاتی را به اهدافی در اصفهان داشت اما ایران این حملات را بی ارزش دانسته و سطح آن را قابل توجه ندانسته است. اما این تازهتارین رخداد در مسیر روابط پرتنش میان ایران و اسرائیل است. در هفتههای اخیر، حمله اسرائیل به کنسولگری ایران در سوریه باعث شد تا تهران هم در مقابل حملات موشکی و پهپادی را متوجه اسرائیل نماید.
این رخدادها بخشی از تشدید گستردهتر از زمان آغاز جنگ غزه در سال گذشته است، اما دشمنی دو طرف به دهه ها قبل و در طول تاریخ جنگهای در سایه و حملات مخفیانه از زمین، دریا، هوا و فضای سایبری به یکدیگر باز میگردد.
خبرگزاری رویترز در گزارشی این تنشها را مورد بررسی قرار داده است.
۱۹۷۹ - محمدرضا شاه، که اسرائیل را متحد خود میدانست در پی انقلاب سال ۵۷ از قدرت کنار رفت و جای خود را به یک حکومت جدید که مخالفت با اسرائیل را یک ضرورت ایدئولوژیک میدانست داد.
۱۹۸۲ - در حالی که اسرائیل به لبنان حمله میکرد، سپاه پاسداران ایران با مسلمانان شیعه در آنجا برای تأسیس حزبالله همکاری میکرد. گروهی که در نهایت به بزرگترین دشمن اسرائیل تبدیل شد.
۱۹۸۳ - حزب الله از بمبگذاری برای بیرون راندن نیروهای غربی و اسرائیلی از لبنان استفاده کرد. در ماه نوامبر یک خودروی مملو از مواد منفجره وارد مقر ارتش اسرائیل شد. اسرائیل بعدا از بسیاری از مناطق لبنان عقب نشینی کرد.
۱۹۹۲-۱۹۹۴ - آرژانتین و اسرائیل، ایران و حزب الله را متهم به بمب گذاری در سفارت اسرائیل در بوئنوس آیرس در سال ۱۹۹۲ کردند. ایران و حزبالله مسئولیت در آن انفجارها را رد کرده و میکنند.
۲۰۰۲ - افشای اینکه ایران برنامه مخفی غنیسازی اورانیوم دارد، نگرانیهایی را (برای غرب و اسرائیل) در مورد تلاش تهران برای ساخت سلاح هستهای برانگیخت. ایران این موضوع را تکذیب کرد و اسرائیل خواستار اقدام شدید علیه جمهوری اسلامی ایران شد.
۲۰۰۶ - اسرائیل در یک جنگ ۳۳ روزه در لبنان با حزبالله وارد جنگ شد اما در نهایت نتوانست این گروه را که از سوی ایران حمایت میشد سرکوب کند.
۲۰۰۹ - رهبر جمهوری اسلامی ایران در یک سخنرانی، اسرائیل را «سرطان خطرناک و کشنده» نامید.
۲۰۱۰ - استاکس نت، یک ویروس رایانهای مخرب که به طور گسترده توسط ایالات متحده و اسرائیل ساخته شده، برای حمله به تاسیسات غنی سازی اورانیوم در سایت هستهای نطنز ایران استفاده شد. این اولین حمله سایبری شناخته شده عمومی به ماشین آلات صنعتی بود.
۲۰۱۲ - مصطفی احمدی روشن دانشمند هستهای ایرانی بر اثر بمبی که توسط یک موتورسوار بر روی خودروی او گذاشته شده بود در تهران کشته (شهید) شد. ایران اسرائیل را مسئول این ترور دانست.
۲۰۱۵- با وجود مخالفتهای گسترده بنیامین نتانیاهو و تلاشها و لابیهای فراوان او در منطقه و ایالات متحده، ایران و قدرتهای جهانی با یکدیگر بر سر یک توافق هستهای به توافق رسیدند. نتانیاهو و اسرائیل آن توافق را یک پیروزی برای ایران دانستند.
۲۰۱۸ - بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، خروج دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا از توافق هسته ای ایران با قدرتهای جهانی را پس از سال ها لابی علیه این توافق، ستایش کرد و تصمیم ترامپ را «یک اقدام تاریخی» خواند.
در ماه مه همان سال اسرائیل به زیرساختهای نظامی ایران در سوریه، پس از شلیک موشک توسط نیروهای ایرانی به بلندیهای جولان اشغالی توسط اسرائیل حمله کرد.
۲۰۲۰ - اسرائیل از ترور قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران ایران، در حمله پهپاد آمریکایی در بغداد استقبال کرد. ایران با حملات موشکی به پایگاههای عراقی که نیروهای آمریکایی در آن مستقر هستند، پاسخ داد. بعدها ترامپ فاش کرد که نتانیاهو در دقیقه ۹۰ تصمیم گرفته در آن عملیات مشارکت نکند.
۲۰۲۱ - ایران اسرائیل را مقصر ترور محسن فخری زاده معرفی کرد که توسط سرویسهای اطلاعاتی غربی به عنوان مغز متفکر برنامه هسته ای ایران تلقی میشد.
۲۰۲۲ - رهبران آمریکا و اسرائیل با امضای بیانیهای در اسرائیل، بر لزوم گسترش همکاریها با یکدیگر و مقابله با تهدیدات ایران تاکید کردند.
این تعهد در نخستین سفر بایدن به اسرائیل به عنوان رئیس جمهور حاصل شد یک روز پس از آن صورت گرفت که او در یک گفتگوی تلویزیونی تاکید کرد که آماده است از زور به عنوان آخرین راه حل علیه ایران استفاده کند.
۲۰۲۴ - در حمله هوایی اسرائیل به محوطه سفارت ایران در دمشق، هفت افسر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از جمله دو فرمانده ارشد کشته (شهید) شدند.
ایران با رگبار پهپادها و موشک ها در یک حمله مستقیم به درون اسرائیل در ۱۳ آوریل پاسخ داد.