علیرضا نظری ، نماینده مردم خمین و سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با افکارنیوز با اشاره کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۳ عنوان کرد: با توجه به رفت و برگشتی که در بحث بودجه سال آینده انجام شد، اصلاحاتی از سوی سازمان برنامه و بودجه اعمال و به صحن مجلس شورای اسلامی ارسال شد.
وی افزود: اکنون وضعیت بودجه بهتر و هزینهها در مقایسه با بودجه نخست حقیقی تر شده است. علیرغم واقعیتر شدن هزینهها همواره معتقدیم که اشکالاتی در بودجه سال آینده وجود دارد که امیدوارم برخیشان در کمیسیون تلفیق و صحن علنی رفع شود.
نظری ادامه داد: واقعیت این است که باید به دنبال کاهش هزینهها باشم و در فرآیند هزینه و درآمدهای دولت، حقیقتها را بسنجیم؛ یکایک منابعی که درنظر گرفته میشوند، میبایست مورد تحقق باشد.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: در سال گذشته حدود ۴۷ همت درآمد حاصل از واگذاری اموال برای دولت پیشبینی شد. ما به ازای این موضوع هزینه تعریف شد و در نهایت هزینهها روی دست دولت ماند و از مجموع ۴۷ همت درصد بسیار ناچیزی تحقق یافت.
نظری تصریح کرد: برخی از منابع درآمدی پیش بینی شده در لایحه بودجه ۱۴۰۳ دور از دهن میباشند و قابل تحقق نیستند. بیشک درنظرگیری برنامه بدون اختصاص و دارا بودن منابع منجر به خلق پول بدون پشتوانه و نقدینگی منتهی میگردد و تورم را رقم میزند.
نماینده مردم خمین همچنین خاطرنشان کرد: بنابراین برنامههای غیرمنطقی در بودجه موجب افزایش فشار برای مردم و رشد تورم میگردد. منابع فروش نفت از لحاظ کمی و قیمت چنانچه جنگ اوکراین و روسیه به پایان برسد، محقق نخواهد شد.
او متذکر شد: اکنون برخی منابع بودجه به صورت خوشبینانه درنظرگرفته شده و بیشک این خوش بینی خسارت به همراه خواهد داشت.
وی در پایان این گفتوگوبا تاکید بر لزوم جبوگیری از ایجاد هزینه برای دولت یادآور شد: باید کوشید تا اعداد و ارقام بودجه حقیقی شود و از فشار برای ایجاد هزینه بیشتر بر دولت نیز جلوگیری شود تا گرانی دست ساخته برطبقات ضعیف تحمیل نگردد.