ملیندا گیتس بیش از هر چیز دیگر به عنوان نیمه ی دیگر بیل گیتس شناخته می شود. برخی حتی پا را از این هم فراتر می گذارند و می گویند او نیمه ی بهتر بیل گیتس است. ملیندا که ثروتی ۸۹.۴ میلیارد دلاری را با همسرش شریک است، به عنوان شریک همسرش در ریاست بنیاد بیل و ملیندا گیتس، به یکی از با نفوذ ترین زنان خیر جهان بدل شده است. علاوه بر طرح های آموزشی و بهداشتی این زوج، ملیندا به مسائل مختلف زنان در سرتاسر جهان علاقه ی شخصی دارد و اخیراً هم در مورد مفهوم «فقر زمانی» به آگاهی رسانی می پردازد. فقر زمانی به این معناست که ساعت ها کار بی مزد مثل امور خانه داری، مانع از رسیدن زنان به حداکثر توان بالقوه ی خود می شود.
او در مقاله ای عنوان کرد: «وقتی روی زنان سرمایه گذاری می کنید، روی کسانی سرمایه گذاری کرده اید که روی باقی انسان ها سرمایه گذاری می کنند. و اگر کم کم دست به اقداماتی عملی بزنید، طولی نمی کشد که متوجه خواهید شد سرمایه گذاری روی زنان برای ذهن، روح و کسب و کار شما خوب است».
در ادامه نگاهی می اندازیم به زندگی ملیندا گیتس.
ملیندا گیتس، با اصلیتی فرانسوی، به همراه والدینش در شهر دالاس ایالت تگزاس بزرگ شد. مادر او خانه دار و پدرش مهندس هوافضا بود. او به همراه پدر، مادر و هر سه فرزند دیگر خانواده مذهبشان کاتولیک است. تصویر بالا کلیسایی که خانواده ی ملیندا در مراسم های آن شرکت می کرده اند. پدر و مادر ملیندا قصد داشتند هر چهار فرزند خود را به دانشگاه بفرستند، به همین دلیل پدر ملیندا کسب و کاری جانبی در زمینه ی اجاره ی املاک به راه انداخت. او در این باره گفته است: «ما در اداره ی این کسب و کار به او کمک می کردیم و حساب و کتاب هایش را نگه می داشتیم. ما هم شاهد درآمد های این کسب و کار بودیم و هم مخارج آن».
خانواده ی ملیندا برای سازمان دهی کسب و کار اجاره ی املاکشان از یک رایانه ی اپل III استفاده می کرد. ملیندا در ابتدا رایانه ی اپل را تحسین می کرد اما بعدها که به استخدام مایکروسافت در آمد به طرفداری خود از برند اپل پایان داد.
ملیندا شاگرد اول و رهبر تیم ورزشی دبیرستان اورسولین دالاس بود. بنیاد گیتس در سال ۲۰۰۷، هفت میلیون دلار برای ساخت آزمایشگاه و کلاس درسی بزرگ و مجهز به نام «مرکز علوم، ریاضیات و فناوری خانواده ی فرانسوی» به دبیرستان اورسولین کمک کرد.
او کار خود را با کسب دو مدرک لیسانس در رشته های علوم رایانه و اقتصاد از دانشگاه دوک و کسب مدرک MBA از مدرسه ی کسب و کار Fuqua از همان دانشگاه، آن هم تنها ظرف ۵ سال ادامه داد.
اما تلاش های ملیندا در جهت تحصیل علم و دانش او را از زندگی اجتماعی اش دور نکرد؛ او در انجمن های زنان دانشگاه دوک حضوری فعال داشت.
او کمی پس از فارغ التحصیلی، اندکی پس از عمومی شدن مایکروسافت و رشد سهام آن به استخدام این شرکت در آمد. او در طول مدت فعالیتش در مایکروسافت، به عنوان مدیر پروژه های باب، انکارتا و اکسپدیای مایکروسافت مشغول بود.
بیل گیتس در یکی از پیک نیک های شرکت از ملیندا درخواست کرد دو هفته ی دیگر با یکدیگر بیرون بروند. ملیندا درخواست بیل گیتس را رد کرد چون به نظرش خیلی دیر بود. یک ساعت نگذشت که بیل برای همان شب او را به شام دعوت کرد و ملیندا این بار درخواست او را پذیرفت. زوج گیتس چندان علاقه ای به آشکار شدن رابطه شان در محل کار نداشتند و از همکاران و اعضای خانواده های خود خواسته بودند به حریم خصوصی شان احترام بگذارند.
ملیندا سفرشان به افریقا در سال ۱۹۹۳ را نقطه ی عطفی در زندگی شان می داند. آنها طی یک پیاده روی در ساحل زنگبار تصمیم گرفتند برای ویرانی هایی که دیده اند کاری انجام دهند. بنیاد گیتس از همینجا متولد شد.
بیل و ملیندا گیتس در سال ۱۹۹۴ طی مراسمی بی سر و صدا در خلیج هاوایی ازدواج کردند. گزارش ها حاکی از ان است که مراسم عروسی آنها چیزی در حدود یک میلیون دلار هزینه برداشته است.
ملیندا سه فرزند خود را در سال های ۱۹۹۶، ۱۹۹۹، و ۲۰۰۲ به دنیا آورد. فرزندان گیتس با اینکه فقیر نخواهند شد اما میلیاردها دلار ثروت پدر و مادر خود را نیز به ارث نخواهند برد چرا که بخش اعظم آن به بنیاد گیتس اهدا خواهد شد. بیل در سال ۲۰۱۴ گفت: «ما می خواهیم در زندگی فرزندانمان تعادلی به وجود بیاوریم به گونه ای که آزادی انجام هر کاری را داشته باشند اما در عین حال آن قدر پولدار نباشند که دست روی دست بگذارند و کاری انجام ندهند».
فرزندان گیتس همگی برای مقاصد بشردوستانه چند بار به آفریقا سفر کرده اند. ملیندا و دختر بزرگش در سال ۲۰۱۴ برای اولین بار در کنار خانواده های تانزانیایی در این کشور اقامت داشتند. ملیندا در سخنرانی TED سال گذشته ی خود گفت: «فرزندان ما هرچه بزرگ تر می شوند این را بهتر می فهمند که مسئولیت پذیری جزو باورهای خانوادگی ماست، و بودن ما در این کشور و بهره مندی از فرصت تحصیل یک فرصت استثنایی است. ما مسئولیت داریم دین خود را به دنیا ادا کنیم».
زوج گیتس از دوستان نزدیک خواننده ی گروه U2 یعنی بونو هستند. بونو درباره ی ملیندا گفته است: «آنچه که بسیاری از افراد مثل بیل گیتس و از جمله خود من به آن احتیاج دارند ضرباهنگی آرام تر است که به ما کمک کند منطقی تر باشیم. ملیندا همان ضرباهنگ است».
وارن بافت در سال ۲۰۰۶ با بخشیدن ۸۰ درصد از ثروت چند میلیارد دلاری اش به بنیاد گیتس موافقت کرد. بافت که از دوستان نزدیک خانواده ی گیتس به شمار می رود، به مجله ی فورچن گفته بود: «واضح است که بیل بی نهایت باهوش است، اما از لحاظ دیدن تصویر بزرگ تر ملیندا باهوشتر از اوست».
در سال ۲۰۱۴، ملیندا در جشن فارغ التحصیلی دانشجویان استنفورد برای یک سخنرانی کوتاه به بیل پیوست. او درباره ی کمک های خیریه به دانشجویان و خانواده هایشان توصیه هایی کرد و گفت: «اجازه دهید قلبتان بشکند. این کار باعث می شود کاری که با خوش بینی خود انجام می دهید را تغییر دهید».
در سال ۱۹۹۵، مقاله ای در روزنامه ی سیاتل تایمز پیش بینی کرد ملیندا روزی بنیادی به نام گیتس را بر پا خواهد داشت. ملیندا گیتس اکنون ۱۵ سال است در کنار بیل مسئولیت بنیاد بیل و ملیندا گیتس را بر عهده دارد؛ بنیادی خصوصی، جهانی و با ۴۰ میلیارد دلار کمک بشردوستانه.
ملیندا امروز به چند مسئله ی داخلی و جهانی می پردازد. او بر خلاف عقاید کاتولیک خود اخیراً در جهت کنترل جمعیت تلاش های زیادی کرده است. ملیندا در مقاله ای نوشته است: «مسئله ی کنترل جمعیت بیش از آن اهمیت دارد که اجازه دهیم به مسئله ای سیاسی بدل شود».
ملیندا گیتس میراثی که دوست دارد از خودش بر جای بگذارد را اینگونه توصیف کرده است: «دوست دارم روزی که می میرم مردم از من به عنوان یک مادر خوب، یک عضو خوب از یک خانواده و یک دوست خوب یاد کنند. من به این، بیشتر از هر چیز دیگری اهمیت می دهم».