توصیه عجیب و غریب رهبران اروپا به زلنسکی

منابع دیپلماتیک گزارش دادند که کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر انگلیس از ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهور اوکراین ، خواسته است تا به کاخ سفید بازگردد و روابط خود را با دونالد ترامپ پس از مشاجره تند لفظی ترمیم کند.روز جمعه، در جریان دیداری پرتنش که به‌صورت زنده پخش شد، ترامپ و معاونش «جی دی ونس» به شکل بی سابقه‌ای زلنسکی را تحقیر کرده و او را از کاخ سفید بیرون کردند.

زلنسکی اما دیروز وارد لندن شد و قرار است امروز در نشست رهبران اروپایی در خصوص اوکراین شرکت کند. رئیس‌جمهور اوکراین حساب ویژه‌ای روی حمایت اروپایی‌ها باز کرده است.

روزنامه تلگراف نوشته است که پس از مشاجره ترامپ و زلنسکی، استارمر در تماس تلفنی با زلنسکی تلاش کرد او را متقاعد کند تا دوباره به کاخ سفید بازگردد. او همچنین با ترامپ تماس گرفت تا فضا را آرام‌تر کند، اما طرف آمریکایی اعلام کرد که برای از سرگیری مذاکرات ابتدا باید تنش‌ها کاهش یابد.پس از این ماجرا، برخی رهبران اروپایی نیز از زلنسکی خواسته‌اند تا روابط خود را با ترامپ ترمیم کند. «مارک روته» دبیرکل ناتو، در گفت‌وگو با بی‌بی‌سی تأکید کرد که به زلنسکی توصیه کرده است: «باید راهی برای بازسازی روابط با دونالد ترامپ و دولت آمریکا پیدا کنید. این موضوع برای آینده مهم است.»

وی همچنین به زلنسکی یادآوری کرد که ترامپ در سال ۲۰۱۹ موشک‌های ضدتانک جاولین را به اوکراین ارسال کرد و این سلاح‌ها نقش مهمی در مقابله با حمله روسیه ایفا کردند.همزمان، جورجیا ملونی، نخست‌وزیر ایتالیا، خواستار برگزاری فوری نشستی میان آمریکا، اتحادیه اروپا و متحدان غربی شد. او هشدار داد که «هرگونه اختلاف در غرب، ما را تضعیف کرده و به نفع کسانی است که خواهان افول تمدن ما هستند.»زلنسکی: قدردان آمریکا هستیمیکی از اصلی‌ترین حملات ترامپ و به خصوص جی دی ونس به رئیس‌جمهور اوکراین در روز جمعه، این بود که چرا زلنسکی از آمریکا تشکر نمی‌کند.اما زلنسکی پس از این تنش، از نحوه پیشبرد مذاکرات در کاخ سفید ابراز تأسف و بر اهمیت حمایت ترامپ از اوکراین تأکید کرد.

او روز شنبه در پستی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «ما عمیقاً از حمایت ایالات متحده سپاسگزاریم. از رئیس‌جمهور ترامپ، کنگره و مردم آمریکا قدردانی می‌کنم. کمک‌های آمریکا برای بقای ما حیاتی بوده است. ما همچنان شرکای راهبردی هستیم، اما باید صریح و شفاف با یکدیگر سخن بگوییم.»زلنسکی در ادامه افزود که اوکراین خواهان حمایت قاطع‌تر از سوی آمریکا است و این کشور باید در ارائه تضمین‌های امنیتی نقش پررنگ‌تری ایفا کند. وی تأکید کرد: «آتش‌بس بدون تضمین‌های امنیتی، برای اوکراین خطرناک است. ما سه سال است که در حال مبارزه‌ایم و مردم اوکراین باید بدانند که آمریکا در کنار ما ایستاده است.»

نشست اضطراری در لندن؛ میانجی‌گری رهبران اروپارهبران اروپایی امروز در لندن گرد هم خواهند آمد تا درباره نحوه ادامه مذاکرات برای پایان دادن به جنگ اوکراین بحث کنند. در این نشست، حمایت نظامی از اوکراین، فشار اقتصادی بیشتر بر روسیه و مسئله تضمین‌های امنیتی آینده بررسی خواهد شد.با این حال یک منبع دیپلماتیک اروپایی به تلگراف گفت که «اولویت اصلی» نشست لندن جلوگیری از گسترش شکاف در ائتلاف غربی است.وی تأکید کرد: «اروپا همیشه نقشی مهم داشته، اما اکنون مسئولیت این قاره است که میان کی‌یف و ترامپ پلی بزند.»