سرکوب اعتراضات دانشجویی در حمایت از مردم فلسطین، محاکمه دونالد ترامپ ، و منازعات سیاسی بر سر کمکهای خارجی و مهاجرت، در هفتههای اخیر تیتر روزنامههای آمریکا بوده است ولی ظاهراً در ماههای آینده بیشترین موضوع این روزنامهها رقابت بایدن و ترامپ برای رسیدن به کاخ سفید خواهد بود که از همین حالا این بحث در بین تحلیلگران سیاسی آغاز شده است.
به گزارش الجزیره، «اریک نیسبت»، استاد علوم سیاسی دانشگاه نورث وسترن اعتقاد دارد موضوع انتخابات هنوز در بین مردم داغ نشده است و معمولاً آنها از اواخر تابستان وارد این بحث میشوند ولی اتفاقاً همین مرحله برای نامزدها مهم است تا بتوانند پایگاه محکمتری در بین مردم کسب کنند.
اکثر نظرسنجیها نشان میدهد که با نزدیک شدن به انتخابات، رقابت تنگاتنگی بین بایدن و ترامپ شکل خواهد گرفت. کارشناسان میگویند این رقابت احتمالاً به نحوه عملکرد نامزدها در ایالتهایی مثل میشیگان، جورجیا و نوادا بستگی دارد.
نظرسنجی اخیر مرکز تحقیقات پیو نشان داده است که تقریباً نیمی از رای دهندگان ثبت نام شده گفتهاند که اگر بتوانند هم بایدن و هم ترامپ را در برگه رای کنار گذاشته و جایگزینی برای آنها پیدا کنند. بر اساس این نظرسنجی، حدود دو سوم از رای دهندگان گفتند که اعتماد چندانی به اینکه بایدن از نظر جسمی به اندازه کافی برای رئیس جمهور شدن مناسب است، ندارند، در حالی که تعداد مشابهی گفتند که معتقد نیستند ترامپ در مقام ریاست جمهوری اخلاقی عمل کند.
در مورد نقش رایدهندگان جوانتر برای اردوی بایدن، پیام تاکنون این بوده است که رای به رئیس فعلی حزب دموکرات تحت تاثیر جنگ غزه و حمایت کاخ سفید از اسرائیل قرار گرفته است. موج اخیر اعتراضات دانشجویان و البته جوانان در حمایت از فلسطین شکاف نسلی را بیشتر ظاهر کرده و این موضوع میتواند مشکلی جدی برای بایدن ایجاد کند، چون حساب ویژهای روی رای جوانان باز کرده است. در سال ۲۰۲۰، بایدن حدود ۶۰ درصد از رای اقشار بین ۱۸ تا ۲۹ ساله را به دست آورد.
این امیدواری پایگاه بایدن و دموکراتها در حالی است که نظرسنجی اخیر شبکه سی ان ان نشان داده است که بایدن در میان رای دهندگان زیر ۳۵ سال حدود ۴۰ تا ۵۱ درصد از ترامپ عقبتر است و کارشناسان میگویند فقدان اشتیاق در میان رای دهندگان جوان میتواند برای کاخ سفید نشینهای فعلی دردسر شود.
حسن پیارالی، رئیس انجمن مسلمانان کالج دموکراتهای آمریکا، شاخه دانشگاهی حزب دموکرات، گفت: ما میدانیم که دانشجویان چه احساسی دارند. من با اطمینان میگویم که اگر بایدن سیاست خاورمیانهای خود را تغییر ندهد، در پنجم نوامبر (۱۵ آبان امسال روز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا) بسیاری از آنها در خانه خواهند ماند. من شک دارم که مردم به ترامپ روی بیاورند، اما مطمئناً به بایدن نیز رای نخواهند داد.
به گفته نیسبت استاد دانشگاه نورث وسترن، کمپین بایدن باید در ماههای آینده روی به نظم بخشیدن به خانه دموکراتها تمرکز کند ولی در سمت جمهوری خواه، کمپین ترامپ آشفتگیهای حقوقی بی سابقه گزارش داده است.
رئیس جمهور سابق با چهار پرونده حقوقی، از جمله دادگاه فعلی نیویورک در رسیدگی به اتهام جعل سوابق تجاری روبروست و هرچند این دادگاهها در میان طرفدارانش اهمیتی ندارند ولی برخی از نظرسنجیها نشان میدهد که اگر او در هر یک از پروندهها محکوم شود، مردم زیادی از آمریکا به او رای نمیدهند.
جان لیلی، استاد علوم سیاسی در دانشگاه آمریکایی در واشنگتن دی سی اعتقاد دارد که رقابت امسال با توجه به جلسات دادگاه ترامپ و فشار بر بایدن در موضوع جنگ غزه، ممکن است متفاوت باشد.
به اعتقاد کارشناسان و تحلیلگران سیاسی اقتصاد ایالات متحده همیشه یک موضوع مهم انتخاباتی در تمام ادوار بوده و هست و امسال نیز موضوع بحث بسیاری از جنجالهای سیاسی قرار خواهد گرفت.
نظرسنجیهای اخیر نشان میدهد که علیرغم شاخصهای مثبت اقتصادی، بسیاری از آمریکاییها بر این باورند که اکنون وضعیتشان بدتر از زمانی است که ترامپ در کاخ سفید بود.
ترامپ مایل است در مورد وضعیت بد اقتصادی صحبت کند، در حالی که تیم بایدن در عوض سعی خواهد کرد گفتگو را تغییر دهد و به موضوعات دیگر بپردازد.