بعد از اینکه احزاب راستافراطی رژیم صهیونیستی به رهبری «بنیامین نتانیاهو » به عرصه قدرت این رژیم برگشتند هشدارهای متعددی در محافل داخلی و خارجی اسرائیل درباره پیامدهای منفی رویکرد کابینه راست بر زندگی صهیونیستها مطرح شده است.
در همین چارچوب یک کارشناس صهیونیست نسبت به عواقب بحرانهای متعدد اسرائیل در دهه گذشته که به طور مستمر به این رژیم ضربه وارد و شکاف جامعه صهیونیستی را تعمیق میکند و اسرائیل را در معرض فروپاشی قرار داده، هشدار داد.
«افرایم گانور» کارشناس امور امنیتی و نظامی رژیم صهیونیستی طی مقالهای که در روزنامه معاریو منتشر شد اعلام کرد، این دهه یکی از سیاهترین و دشوارترین دورههای تاریخ سیاسی و اجتماعی اسرائیل به شمار میرود که طی آن اسرائیل با «بحران رهبری» مواجه شده است.
این کارشناس صهیونیست ادامه داد، «بنیامین نتانیاهو» رئیس حزب لیکود که اکنون مسئولیت تشکیل کابینه جدید اسرائیل را بر عهده دارد، از سال 2009 تا 2021 به طور مستمر پست نخستوزیری را اشغال کرده بوده و بحران رهبری برای اسرائیل که در این دهه مشخصا خود را نشان داد برای نخستین بار زمانی ظاهر شد که «ایهود اولمرت» نخستوزیر وقت اسرائیل به دریافت رشوه و تقلب و فساد و همچنین «موشیه کتساف» هشتمین رئیس اسرائیل به تجاوز و اعمال شنیع و آزار جنسی محکوم شد.
وی ادامه داد، اما آنچه که به این تصویر سیاه اسرائیل دامن زد، 3 جنایت بارزی است که در کیفرخواست علیه بنیامین نتانیاهو به آنها اشاره شده و پیروزی او و حزبش در انتخابات به معنای شعله ور شدن آتش نفرت میان دو اردوگاه (راست و چپ) اسرائیلی است.
این تحلیلگر صهیونیست ادامه داد، انتخابات متزلزلی که طی دهه گذشته اسرائیلیها تجربه کردهاند کمک زیادی به تعمیق شکاف اجتماعی میان آنها کرد و فضای اسرائیل را در آستانه جنگ داخلی قرار داد. در این میان جنگ با نوار غزه در سال 2021 و زمانی که نتانیاهو در راس قدرت بود روابط با اعراب ساکن اراضی 1948 را بسیار بدتر از گذشته کرده و آن را در معرض انفجار قرار داد.
وی تصریح کرد، در این شرایط نتانیاهو باید به اتهام فساد محاکمه شود اما با همه اینها یک بار دیگر در انتخابات بیست و پنجم کنست به عنوان نخستوزیر انتخاب شد و قرار است یک کابینه راستگرا تشکیل دهد.
این کارشناس اسرائیلی در پایان گفت، اطلاعات مذکور نشان میدهد که تصویر این دهه برای اسرائیل بسیار سیاهتر و نگرانکنندهتر خواهد شد. بسیاری از کسانی که در جنگهای اسرائیل حضور داشتند یا برای سربازی به ارتش پیوستهاند و بار چالشها را به دوش میکشند خواهند فهمید که چرا این مرحله تاریکترین دهه اسرائیل است.
بعد از بازگشت احزاب راست رژیم صهیونیستی به عرصه قدرت نگرانیهایی درباره پیامدهای این سیاست راستگرایان به رهبری نتانیاهو و افرادی چون ایتمار بن جفیر (از اعضای افراطی کنست) بر آینده رژیم اسرائیل وجود دارد؛ به طوری که گروهی از اسرائیلیها معتقدند که این تحرکات افراطی منجر به تسریع روند نابودی اسرائیل از درون میشود و این مسئله موجب تعمیق شکاف و اختلاف در جامعه صهیونیستی خواهد شد.
ماه جولای گذشته زمانی که زمزمههای فروپاشی کابینه ائتلافی «نفتالی بنت» و یائیر لاپید شنیده میشد، اسرائیلیها در جریان یک نظرسنجی توسط رسانههای عبری زبان اعلام کردند که نگران بازگشت نتانیاهو، بن جفیر و سایر احزاب راست اسرائیل به عرصه قدرت هستند؛ چرا که این مسئله علاوه بر گسترش اختلافات داخلی، آینده اسرائیل را نیز به خطر میاندازد. به طوری که ممکن است آنها در نتیجه سیاستهای افراطی خود، اسرائیلیها را وارد جنگ با گروههای فلسطینی و نوار غزه کنند؛ موضوعی که میلیونها اسرائیلی از آن وحشت دارند.
در آن زمان همچنین کارشناسان صهیونیست اعلام کردند نگران ایجاد جنگ داخلی و بازگشت به دورهای مشابه زمان ترور «اسحاق رابین» نخستوزیر وقت اسرائیل هستند.