تلاشهای « محمد بن سلمان » ولیعهد سعودی برای بازگرداندن یکی از برجسته ترین و مورد اعتمادترین مشاوران خود به نام «سعود القحطانی» که بی رحم ترین چهره رژیم آل سعود محسوب میشود، ادامه دارد.
به گزارش الخلیج الجدید، سعود القحطانی در عربستان بسیاری از مخالفان و منتقدان آل سعود را سرکوبکرد. همچنین او مسئول قتل « جمال خاشقجی» روزنامه نگار منتقد سعودی و شکنجه بسیاری از فعالان و زندانیان آزادی بیان و سیاسی است. بر اساس گزارش سازمانهای بینالمللی سعود القحطانی مسئول آزار و اذیت جنسی زنان فعال در زندانهای آل سعود نیز میباشد.
محمد بن سلمان برای بازگرداندن سعود القحطانی تلاش زیادی میکند؛ چرا که بدون وی متحمل مشکلات زیادی شده است. تحریمهای ایالات متحده و کشورهای غربی علیه مسئولان قتل جمال جاشقجی ممکن است یکی از دلایل تلاش ولیعهد سعودی برای بازگرداندن وی باشد.
بیماری و ناتوانی « ملک سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه عربستان و نزدیک شدن محمد بن سلمان به تاج و تخت پادشاهی یکی از دلایل بازگرداندن سعود القحطانی به دربار پادشاهی است؛ چرا که ولیعهد سعودی به فردی مانند وی برای سرکوب بیشتر مخالفان نیاز دارد.
ولیعهد سعودی کمپینی را از ماهها پیش برای بهبود چهره سعود القحطانی در عربستان سعودی راهاندازی کرد؛ چراکه چهره این شکنجه گر معروف سعودی پس از افشای نقشش در قتل جمال خاشقجی خدشه دار شد.
به نظر میرسد که بازگرداندن مشاور سابق دیوان پادشاهی به سمت خود که ممکن است در ابتدا به صورت مخفیانه باشد، امری دشوار است.اما تلاش محمد بن سلمان برای علنی کردن حضور سعود قحطانی در حلقه مشاور، دلایل مختلفی دارد که یکی از آن آزمایش واکنش «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا است که سعود القحطانی و 17 نفر دیگر را در رابطه با قتل روزنامه نگار منتقد سعودی تحریم کرد.
اما عامل اصلی که محمد بن سلمان را وادار به بازگردان سعود القحطانی میکند، ناتوانی و بیماری ملک سلمان است تا از خلال آن بتواند کمپین سرکوبگری برای حذف رقبای خود در صورت رسیدن به تاج و تخت پادشاهی را راهاندازی کند.
پرواضح است که اداره حکومت محمد بن سلمان در عربستان دو جناح دارد.
جناح اول « غربگرایی» است که « ترکی آل شیخ» رئیس هیئت سرگرمی عربستان اقدام به تغییر اجباری جامعه سعودی به سمت لیبرالیسم کرده است.محمد بن سلمان با برگزاری جشنهای سرگرمی و مختلط سعی در تغییرات ریشهای و اسلامزدایی از عربستان داشته که کشور را با فروش مشروبات الکلی، برگزاری جشنهای مختلط، دعوت از خوانندگان آمریکایی به فساد کشانده است و این اقدام را در راستای آسایش و رفاه شهروندان میداند.
ادعای مقامات سعودی مبنی بر اینکه به دنبال آسایش و رفاه شهروندان سعودی هستند در چارچوب سیاست محمد بن سلمان در حذف هویت عربی و اسلامی از ملت عربستان به بهانه مبارزه با افراط گرایی صورت میگیرد.
در مورد جناح دوم « سرکوبگری و خشونت» است که بیشتر سرکوبگریها در عربستان توسط سعود القحطانی رهبری می شود و بسیاری از سعودیها وی را جنایتکار میدانند. ماموریت سعود القحطانی سرکوب مخالفان داخلی و خارجی از خلال زندان، شکنجه و حتی قتل است. وی همچنین مدیریت کمپینهای الکترونیکی را برای مقابله با منتقدان و رقبای محمد بن سلمان را برعهده دارد.
محمد بن سلمان با راهاندازی کمپینهایی تلاش میکند سعود القحطانی را به عنوان فردی وفادار به کشورش که در راستای منافع مردم تلاش میکند، نشان دهد.
القحطانی با توجه به وظایفی که به وی سپرده شده، برجسته ترین فرد در حلقه بن سلمان به شمار میرود و شاید به دلیل ظلم و ستم او، عنوان جنایتکار را به او نسبت میدهند که بسیاری از مخالفان را سرکوب کرد.
سعود القحطانی اقدام به کشتن سایر تبعیدیان سعودی در خارج از کشور کرد و فعالان زن حقوق بشری را در زندان مخفی عربستان شکنجه کرد. القحطانی همچنین در عملیاتهای نظارتی و هک روزنامه نگاران سعودی و فعالان حقوق بشر شرکت داشته است.
مشاور سابق دربار پادشاهی علاوه بر مشارکت در ترور جمال خاشقجی به جنایتهای دیگری مانند شکنجه و آزار جنسی «لجین الهذلول» فعال زن سعودی و همچنین تلاش برای ترور « سعدالجبری» مقام سابق سعودی در کانادا متهم است.
به گفته بسیاری از فعالان حقوق بشر عربستانی و کسانی که از زندانهای رژیم سعودی آزاد شدهاند، سعود القحطانی در بازجویی و شکنجه روحی و جسمی فعالان حقوق زن نقش زیادی دارد.
سعود القحطانی یک کمپین برای سکوت منتقدان و ردیابی منتقدان و استقرار ارتشی از ترولها که گاهی اوقات «مگس» نامیده میشوند، ایجاد کرد. اغلب مگسهای الکترونیکی از زبان توهین آمیز برای بیاعتبار کردن مدافعان حقوق بشر و تحریف حقیقت برای پیشبرد دستور کار دولت استفاده میکنند.
بسیاری از سعودیها با راهاندازی کمپینی به القحطانی حمله و جنایتها و شکنجههای وی را محکوم کردند،چراکه وی صدها فعال، واعظ و روشنفکر و همچنین اعضای خانواده سلطنتی را بازداشت کرد و یک روز نیز از ایفای نقش خود دست نکشید.
بر اساس گزارش یک روزنامه آلمانی که در 26 ژانویه 2022 منتشر شد، تلفن «غاده عویس» خبرنگار زن لبنانی و مجری شبکه الجزیره قطر در 15 آوریل 2020 از طریق پیامی که یک فرد ناشناس در مغرب در واتس اپ ارسال کرده بود، مورد هدف قرار گرفت که منجر به هک شدن تلفن همراه وی شد.
این روزنامه آلمانی اعلام کرد که دو کارمند یک شرکت امنیت سایبری مستقر در امارات به علاوه یکی از افراد نزدیک به سعود القحطانی در شب هک تلفن عویس در هتل مجلل «تاج دبی» حضور داشتهاند.
چند روز پیش، حساب کاربری « العهد الجدید» فاش کرد که بعد از انتشار خبر بازگشت سعود القحطانی به دیوان پادشاهی، وی محل کار خود را تغییر داد و او اکنون در دفتری در دانشگاه «پرنسس نورا» مشغول به کار است .
حساب کاربری مشهور « رجل دوله» در توئیتر که خود را فاش کننده اسرار حکام سعودی معرفی کرده، نیز به نوبه خود به وظایف محوله القحطانی اشاره کرد و گفت که او «ریاست بسیاری از کمیتههای مخفیانه تشکیل شده توسط بن سلمان بر عهده دارد».
ماه گذشته، روزنامه انگلیسی گاردین به نقل از یک مقام سعودی اعلام کرد که سعود القحطانی بسیار عصبی و وحشت زده به نظر میرسید و او هنوز تلاش میکند از کانون توجهات دور بماند.
«اینتلیجنس آنلاین» یک سایت فرانسوی تلاشهای سعود قحطانی را برای برائت از پرونده قتل جمال خاشقجی برای بازگشت به دیوان سلطنتی فاش کرد.
این وب سایت فرانسوی اعلام کرد که بسیاری از مقامات سعودی تلاشهای سعود القحطانی را برای بازگشت به دیوان سلطنتی عربستان خنثی کردند، چراکه بسیاری از آنها وجود این مقام سعودی را در نظام سعودی مضر دانستند بدین ترتیب برای خدشهدار کردن اعتبار سعود القحطانی نزد جهانیان، وی را به هک گوشی « جف بیزوس» مالک آمازون متهم کردند؛ اگرچه این اتهامات هرگز تایید نشد.
سایت مذکور فرانسوی همچنین تاکید کرد که سعود القحطانی با ادعای دفاع از فرهنگ عربستان و قبیلهاش سعی در بازگشت به دیوان سلطنتی داشت.
منابع سعودی نیز میگویند که القحطانی مخزن اسرار بن سلمان است و به جایی رسیده که در شماری از مسائل به نمایندگی از بن سلمان صحبت میکند و به کارمندان بلندپایه دستگاههای امنیتی دستور میدهد.