حتماً فکر می کنید 10 میلیون تومان در وضعیت اقتصادی کنونی رقم بسیار ناچیزی است و برای سرمایهگذاری مناسب نیست اما بهتر است بدانید با برنامهریزی و مدیریت مالی درست، حتی با مبالغ کم هم میتوانید سرمایهگذاری کرده و از سرمایه خود در جهت تقویت وضعیت مالی استفاده کنید.
روشهای زیادی برای سرمایهگذاری با مبالغ کم وجود دارد، که هر کدام بسته به مقدار ریسکپذیری شما متفاوت است. در ادامه به بررسی چند مورد میپردازیم.
سرمایهگذاری در بانک:
برای افردی که ریسکپذیری بالایی ندارند،سرمایهگذاری در بانک گزینه مناسبی است، بعضی از افراد هم به دلیل دریافت سود ماهانه سرمایهگذاری در بانک را انتخاب میکنند. اما دقت کنید که با رشد دلار و افزایش تورم در جامعه سود بانکی تغییر نمیکند، این بدین معنی است که در ابتدای سال که تورم افزایش پیدا نکرده و یا دلار گران نشده است سود حداقلی بانکها قابل قبول خواهد بود ولی در انتهای سال که تورم در جامعه به وجود آمده است، این مقدار نه تنها قابلقبول نیست که به بیارزش شدن پول شما در طول زمان میانجامد.
بررسی وضعیت برخی بانکهای کشور و تطبیق آن با برخی استانداردهای مالی و قانونی، بیانگر پدیدار شدن حالت ورشکستگی در برخی از بانکهاست. زمانی یک بانک ورشکسته محسوب میشود که نتواند به تعهدات مالی و غیرمالی خود در قبال سپردهگذاران عمل کند. پس شما به عنوان یک سپردهگذار باید در مورد بانک و پیشینه آن به خوبی تحقیق کرده و با درایت کامل یک بانک را برای سپردهگذاری انتخاب کنید.
سرمایهگذاری در بورس:
اگر نگاه مختصری به بازدهی بازارها در ده سال اخیر داشته باشیم متوجه میشویم که در اکثر این سالها، بورس بیشترین بازدهی را در مقایسه با سایر بازارها مانند بازار ارز، مسکن ،طلا و سکه داشته است که این خود نشان از جذابیت سرمایهگذاری در بازار بورس دارد. به دلیل عدم قطعیت در شرایط اقتصادی فعلی، محاسبه پیچیده ریسک سرمایهگذاری در بورس و احتمال سرمایه گذاری اشتباه بر اثر پیدا نکردن مشاور سرمایه گذاری مناسب، این روش به افرادی که آشنایی کافی با روند سرمایهگذاری در بورس ندارند توصیه نمیشود.