مهدی پازوکی در گفتوگو با «افکارنیوز» اظهار داشت: عملکرد نظام مالیاتی کشور در سال گذشته نمره خوبی نمیگیرد، از این جهت که طبق قانون برنامه پنجم قرار بر این بود که کل بودجه کشور از محل مالیاتها تامین شود، در حالی که به گفته رییس سازمان مالیاتی، فرار مالیات در ایران معادل 20 درصد از تولید ناخالص ملی است.
وی افزود: اگر تولید ناخالص ملی را براساس قدرت خرید حدود 900 میلیارد دلار در نظر بگیریم، 20 درصد از آن یعنی 180 میلیارد دلار فرار مالیاتی داریم.
این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: در زمینه قطع وابستگی اقتصاد به نفت این مشکل را داریم که هنوز سیستم مالیاتی ما متعلق به عهد قلقلک میرزاست و این سیستم سنتی است و نمیتواند و نمیداند مالیات را باید از چه کسی بگیرد و چطور بگیرد.
پازوکی در پاسخ به این پرسش که با توجه به رکود اقتصادی، آیا افزایش مالیات در بودجه درست است؟ عنوان کرد: با افزایش مالیات کاملا مخالفم. نرخ مالیات اگر افزایش پیدا کند، رکود تشدید خواهد شد و باید گستره مالیاتی را افزایش داد.
وی با بیان اینکه معافیتهای مالیاتی باید به سمت صفر میل کند، تصریح کرد: ایران بهشت پولدارهای دلالصفت است و کسانی که واسطهگری میکنند، هیچ مالیاتی نمیپردازند. آنهایی که درآمدهای نجومی دارند، از همه کمتر مالیات میدهند.
این کارشناس اقتصادی متذکر شد: زمانی میتوان مالیات را افزایش داد که از کسانی که مالیات نمیدادند مالیات بگیریم و این کار بدون داشتن سیستم اطلاعات کامل و استفاده از ابزارهای مدرن در این زمینه ممکن نیست.