دولت سوییس به منظور تغییر رفتار مسلمانان، برای دست ندادن با معلمِان زن، جریمۀ نقدی درنظر گرفت.

 

بر این اساس، یک کمیتۀ محلی سوییسی، با وضع قانونی من درآوردی، دانش آموزانِ مسلمان را ملزم کرد در ابتدا و انتهای کلاس، با معلم های زن دست دهند.

 

موضوعِ دست دادنِ دانش آموزانِ مسلمان با معلمان زن، پس از آن در سوییس رسانه ها را فرا گرفت که دو دانش 14 و 15 سالۀ سوری، با پایبندی به حرام بودنِ دست دادنِ زنان با مردان در دین اسلام، توانسته بودند مجوزِ دست ندادن با معلم را به دست آورند.

 

اما این موضوع، به همین جا ختم نشد، زیرا محافل مختلف سعی کردند با بزرگنمایی اهمیتِ دست دادن با معلمِ زن، آن را بخشی از فرهنگ ملتِ سوییس قلمداد کنند.

 

کار به جایی رسید که "سیمونیتا سوماروگا" -- وزیر دادگستری سوییس -- در گفت وگوی تلویزیونی دست دادن با معلم را بخشی از فرهنگ سوییس اعلام کرد.

 

این واکنش ها سبب شد که دفتر مهاجرت در سوییس، فرایند پذیرش درخواست پناهندگی پدران این دو دانش آموز را که امامان جماعت دو مسجد در سوییس هستند، متوقف کند تا در آن، بازنگری شود.

 

مدرسۀ سوییسی که این ماجرا در آن اتفاق افتاد، در منطقه ترویل در شمال سوییس واقع شده است. مسئولان این مدرسه، با ارسال نامه ای در این خصوص، دستوری العملی اجرایی درخواست کردند و مقامات این کشور در بیانیه ای که روز چهارشنبه صادر شد، "برابری میان زن و مرد و ضرورت فرهنگ پذیری بیگانگان در سوییس را بسیار مهم تر از آزادی ادیان" اعلام کردند.

 

این در حالی است که 350 هزار نفر از جمعیتِ 8 میلیونیِ سوییس را مسلمان تشکیل می دهند.

 

بر اساس دستورالعملِ صادر شده از مقامات سوییسی، از این پس اولیای دانش آموزانی که از دست دادن با معلمانِ زن خودداری می کنند، 5 هزار دلار جریمه می شوند.

 

دو دانش آموزِ سوریِ این ماجرا، به رسانه های سوییسی گفتند: "هیچ کس نمی تواند ما را به دست دادن با زنان مجبور کند، زیرا این موضوع بخشی از فرهنگِ ماست و فرهنگ، حافظۀ رایانه نیست که بتوان آن را پاک کرد".