به گزارش افکارنیوز، نمایشگاه طرح ضیافت به عنوان مکانی که عموما قشر ضعیف جامعه را به خود جلب میکرد و برای حمایت از آنها در قالب ارایه کالاهای مصرفی مردم در ماه رمضان با حمایت یارانهای دولت برپا میشد در سالجاری با استدلال اینکه تولید انواع کالا در کشور مناسب بوده و رفت و آمد مردم به این اماکن به دلیل بعد مسافت دشوار است، حذف شد.
نمایشگاه ضیافت در سالهای گذشته به حدی مورد توجه مصرفکنندگان قرار میگرفت که برخی از مردم علاوه بر خرید موارد نیاز خود در ماه رمضان به دلیل قیمت مناسب اجناس در این نمایشگاه، مایحتاج چندین ماه خود را نیز ذخیره میکردند.
این امر علاوه به اینکه به اقتصاد خانوار آسیب پذیر کمک میکرد باعثرونق کسب و کار اصناف و تولیدکنندگان میشد. درشرایط رکودی اخیر نیز تولیدکنندگان و اصناف در واکنش به حذف عرضه مستقیم کالا در حرکتی هماهنگ وعده برگزاری طرح ضیافت را در واحدهای خود از قبیل خرده فروشیها و بنکداریها با عرضه انواع مواد غذایی مورد نیاز مردم با تخفیف ۵ تا ۱۵ درصدی دادند و اعلام کردند که به دلیل شرایط رکود حاکم بر بازار حاضرند که این طرح را در ماههای آینده نیز ادامه دهند.
با این حال عدم اجرای طرح ضیافت یا تعلل در طرحهای مشابه آن نارضایتیهایی را باعثشده است به طوری که خسروتاج، قائممقام وزیر صنعت در واکنش به این امر گفت: چندین بار گفتهام تنظیم بازار محصولات کشاورزی پس از قانون انتزاع بر عهده وزارت جهاد کشاورزی و تنظیم کالاهای صنعتی و معدنی بر عهده وزارت صنعت و معدن و تجارت است.
این موضوع واکنش وزیر جهاد کشاورزی را به همراه داشت به طوری که در حاشیه نشست هیات دولت در جمع خبرنگاران درباره طرح ضیافت گفت: جلسات ستاد تنظیم بازار برگزار و مقرر شد علاوه بر سهمیه عادی، تامین کالاهای برنج، گوشت مرغ، گوشت قرمز، روغن و شکر به دستههای ذیربط ابلاغ شود اما گزارشی از مشکل تنظیم بازار نداشتیم.
بنابر این گزارش، تنظیم بازار کالاهای مورد نیاز مردم ماه رمضان در حالی با استدلال فراوانی کالا توجیه میشود که عدم توجه به این امر زمینه سوءاستفاده برخی از عرضهکنندگان را در این ماه فراهم کرده و به قشر ضعیفی که به خرید ارزان کالا در این ایام دل خوش کرده بودند، فشار مضاعف وارد میکند.
دهنکجی به ۴۰۰ هزار واحد صنفی
همچنین برگزاری نمایشگاههای ضیافت در تهران و برخی از استانها و ارایه مجوز به آنها توسط شهرداری صدای رییس اتاق اصناف را درآورده است.
در همین رابطه رییس اتاق اصناف کشور گفت: برگزاری نمایشگاههای مختلف در ماه رمضان دستاویزی برای دلالان و واسطههایی شده که هیچگاه حقوق دولت را پرداخت نمیکنند و سر در آخور جاهایی دارند که نباید داشته باشند.
فاضلی درباره برگزاری نمایشگاههایی که با مجوز شهرداری در پارکها برگزار میشود، تاکید کرد: یک نفر در این کشور نیست که بگوید شهرداری چه محلی از اعراب دارد که مجوز برگزاری این نمایشگاهها را میدهد؟ از سوی دیگر کالاهای غیراستاندارد، بنجل و از مد افتاده به نام کالاهای تولیدی ایران در این نمایشگاهها ارایه میشود و اقلام دیگر نیز کیفیت لازم را ندارند.
رییس اتاق اصناف کشور تصریح کرد: مگر کشور در مباحثاقتصادی و موضوعاتی اینچنینی مسوول ندارد که نهادهایی مثل شهرداری این کار را انجام دهند؟ بنده در این زمینه طی نامهای به شهردار تهران عنوان کردم که ایشان را مسوول این موضوع میدانم و باید جلوی این بیبندوباری گرفته شود چون این امر دهنکجی به بیش از ۴۰۰ هزار واحد صنفی فعال و زحمتکش است.
وی همچنین درباره طرح فروش فوقالعاده از سوی واحدهای صنفی نیز گفت: به واسطه نوع کالاهایی که در ماه رمضان بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد میتوان گفت که موضوع فروش فوقالعاده جای طرح چندانی ندارد چون این طرح بیشتر در کالاهایی مثل کفش، پوشاک، لوازم خانگی و برخی کالاهای دیگر معنی پیدا میکند ولی برای برنج یا روغن که جزو تولیدات صنعتی هستند و قیمتگذاری آنها توسط سازمان حمایت انجام میشود، نمیتوان طرح فروش فوقالعاده گذاشت و تخفیفاتی برای آنها اعمال کرد.
رییس اتاق اصناف کشور ادامه داد: سود عمدهفروشی هفت درصد و خردهفروشی حدود ۱۲ تا ۱۷ درصد است بنابراین نمیتوان این سود را نیز در نظر نگرفت و به فروشندگان گفت که باید روی قیمتهای خود تخفیف دهند و متضرر شوند. ولی در عین حال به دلیل افزایش تقاضا برخی واحدهای صنفی با توجه به ماه رمضان از این طرح استقبال کرده و حاشیه سود بسیار کمی برای خود در نظر گرفتهاند.
فاضلی ادامه داد: یکی از اقلام دیگر پرمصرف در ماه رمضان زولبیا و بامیه است که قیمتگذاری شده و این در حالی است که فروشندگان و واحدهای تولیدی مربوطه از این قیمتگذاری راضی نیستند چون با توجه به افزایش هزینههایشان قیمت جدید پاسخگو نیست. پس چگونه میتوان انتظار داشت که دوباره در طرح فروش فوقالعاده شرکت و تخفیف روی محصول خود اعمال کنند.
فاضلی با بیان اینکه کالاهای اساسی و سبد خانوار که شامل برنج، روغن، گوشت قرمز و گوشت سفید است احتیاج به برگزاری نمایشگاه ندارد و بازار خودش را در زمینه این کالاها تنظیم میکند، گفت: قیمتگذاری این کالاها مشخص است و در شرایطی که بازار وضعیت مناسبی دارد ضرورت برگزاری نمایشگاههای ضیافت احساس نمیشود.
شناسه خبر:
۴۲۴۳۹۲
یارانه کالایی رمضان حذف شد
با برگزارنشدن نمایشگاه ضیافت در سالجاری، یارانهای که دولت هرساله و به طور غیرمستقیم برای عرضه کالاهای اساسی ارزان قیمت به قشر ضعیف جامعه در آستانه ماه رمضان پرداخت می کرد، حذف شد.
۰