محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی درباره جزئیات ساز و کار بازار توافقی بیان کرد: روز گذشته دستورالعملی صادر شد که امکان عرضه ارز خارج از سامانه نیما را فراهم میکند. تا کنون، تولیدکنندگان فولاد ارز خود را در سامانه نیما عرضه میکردند، اما توافقی صورت گرفته که ارز این تولیدکنندگان به صورت توافقی معامله شود.
وی افزود: در حال حاضر که بازار توافقی به طور رسمی راهاندازی نشده است، تولیدکنندگان میتوانند ارز خود را به صورت توافقی عرضه کنند و این روند به آنها کمک خواهد کرد تا ارز خود را با قیمت مناسبی به فروش برسانند.
رییس کل بانک مرکزی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه کشف قیمت در بازار توافقی چگونه خواهد بود، گفت: ساز و کار کشف قیمت ارز در بازار توافقی به این گونه است که عرضه کننده و متقاضی در بازار توافقی پیشنهادات قمیتی خود را ارایه میدهند و قیمت تعیین میشود. معتقدم تا ٢ الی ٣ ماه آینده به کشف قیمت قابل اطمینان در بازار توافقی میرسیم.
فرزین درباره احتمال فشار ترامپ برای عدم برگشت ارز صادراتی به کشور تاکید کرد: در حال حاضر بخش عمده تجارت ایران یا کشور های همسایه و اعضای بریکس است و این روش هم همچنان ادامه خواهد داشت و صادرات ایران هم رو به افزایش است بنابراین نگران این موضوع نیستم و با همسایگانی که در حال تجارت هستیم روابط مستحکم اقتصادی داریم.
وی همچنین درباره FATF گفت: این موضوع همچنان قرار بر این است که در مجمع تشخیص مصلحت مطرح شود البته موضوع FATF را آقای همتی وزارت اقتصاد پیگیری میکند و آخرین بحث در جلسه پولشویی مطرح شد این بود که دولت پس از توافقات در شورای امنیت نظر خود را در مجمع اعلام کند.
رییس کل بانک مرکزی درباره علامت رشد قیمت تتر به افزایش قیمت دلار و قانون گذاریها در این باره و ساماندهی صرافیهای ارز دیجیتال گفت: درباره رمزارزها و کل انواع توکنایزها مقرراتی تنظیم کردیم. نرخ تتر هم در محدوده ارز بازار غیررسمی است و حکمرانی ندارد و خیلی جهت دهنده نیست.
فرزین در پاسخ به سوالی مبنی براینکه مقررات بانک مرکزی درباره رمرزارزها چه زمانی اعلام خواهد شد، گفت: آذر ماه در همایش بانکداری نوین این مقررات جدید اعلام خواهد شد.