اارزش معاملات در روز جاری در بازار بورس اوراق بهادار تهران حوالی 5300 میلیارد تومان رقم خورده است و گروه فلزات اساسی صدرنشین برترین ارزش معاملاتی در روز جاری بود این گروه با ارزش معاملاتی 335 میلیارد تومانی در کانون توجه سهامداران قرار داشتند .
گروه خودرویی و گروه بانکها نیز به ترتیب با ارزش معاملاتی بیش از 278 میلیارد تومانی و 188 میلیارد تومانی در جایگاههای دوم و سوم قرار گرفتهاند.
گروه خودرویی به این دلیل مورد توجه اهالی بازار سرمایه قرار گرفته است که احتمال عرضه خودرو در بورس کالا و همچنین ضرورت افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی برای خروج از ماده ۱۴۱ قانون تجارت برای دو خودرو ساز بزرگ کشور وجود دارد. سایپا در انتهای هفته گذشته قیمتهای دو محصول ساینا دوگانهسوز و اطلس اتومات را به بازار اعلام کرد و نرخهای جدید را از طریق سامانه کدال به اطلاع سهامداران رسانده است.
این در حالی است وزیر اقتصاد با بیان اینکه مانعی برای عرضه خودرو در بورس وجود ندارد تأکید کرده است که با هماهنگی بین وزارت صمت، شورای رقابت و بورس کالا خودروسازان میتوانند محصولات خود را در بازار بورس کالا عرضه کنند.
اما مهمترین خبر پایان هفته صحبتهای محمد فرزین رئیس بانک مرکزی بود که در خصوص راه اندازی بازار ارز توافقی مطرح کرد. البته قرار بود در نیمه دوم شهریور ماه این بازار راه اندازی شود و این موضوع در حال حاضر و به گفته فرزین در مرحله آزمایشی است و در کلیت کار میتواند به بازار کمک کند چرا که یک قدم مؤثر برای رسیدن به ارز تک نرخی است.
اما اهالی بازار عدم توجه خریداران به این موضوع را در دو عامل عنوان میکنند اولین عامل انتخابات پیشروی آمریکا است که ظرف چند روز آینده برگزار خواهد شد و دومین مورد نیز اعتماد از دست رفته بازار سرمایه است که به سختی، افراد مجدداً به این بازار باز خواهند گشت.
این در حالی است که بازهم وزیر اقتصاد بر موضوع تک نرخی شدن ارز تأکید دارد همتی عنوان کرده است که معنایی برای وجود ارز با نرخهای مختلف وجود ندارد، ارز باید تک نرخی شود و این اختلاف نرخها تنها باعث رانت و فشارهای تورمی میشود.
بررسی تکنیکال شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران:
شاخص کل بورس تهران نسبت به روز چهارشنبه رفتار کاملاً برعکس از خود نشان داد روز چهارشنبه بازار در نیمه اول نزولی و در نیمه دوم صعودی و این اتفاق برای روز جاری برعکس رقم خورد.
کم شدن سرعت رشد در بازار یک عامل مهم را نشان میدهد و آن هم بحث اعتمادی است که از بازار سرمایه در طول چهار سال اخیر از بین رفته است و برای برگشت این اعتماد به بازار تیم اقتصادی دولت چهاردهم باید هزینه زیادی را پرداخت کند.
اما از منظر تکنیکای شاید بتوانیم علت منفی نیمه دوم بازار را در نتیجه برخورد شاخص کل با میانگین 55 روزه و خط روند نزولی کوتاه مدت دید. از نظر اهالی تکنیکالیست بازار سرمایه، نحوه برخورد کندلها با سطوح حمایتی یا مقاومتی میتواند نشان دهد که بازار تصمیم دارد سطح مذکور را از سر راه خود بردارد و یا با واکنش منفی با آن مواجه خواهد شد.