نحوه واریز سود سهام عدالت +جزئیات

نحوه واریز سود سهام عدالت از سوالاتی است که پس از مستقیم و غیر مستقیم شدن سهام عدالت مورد توجه بسیاری از مردم قرار گرفت.

به گزارش افکارنیوز، اینکه مردم می خواهند بدانند چگونه می توانند سود سهام عدالت خود را دریافت کنند و آیا سود سهام عدالت متغیر است.

نحوه واریز سود سهام عدالت

در واقع سود سهام عدالت به حساب شخصی مشمولانی که روش مستقیم را برای مدیریت سهام خود انتخاب کرده‌اند، واریز خواهد شد و سود افرادی که روش غیرمستقیم را انتخاب کرده‌اند به حساب شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی واریز می‌شود.

تفاوت روش مستقیم و غیر مستقیم در سهام عدالت

در روش مستقیم آزاد سازی سهام عدالت و سهامداری، مالکیت و مدیریت سهام عدالت بدون هیچ گونه واسطه به خود فرد سهام دار منتقل می شود.


بیشتر بخوانید:

یعنی در این روش مستقیم مسئولیت مدیریت، حفظ و نگهداری از سهام بر عهده ی خود سهام دار است.

که باید توجه داشته باشید مانند هر شخص عادی دیگری که در بورس فعالیت می کند باید در سامانه جامع اطلاعات مشتریان (سجام) احراز هویت و ثبت نام کنید.

روش مستقیم آزاد سازی سهام عدالت چه منفعتی داد؟

کسانی که روش مستقیم را برای سهام عدالت مشخص کرده اند در واقع سهام خود را از اداره شرکت سرمایه گذاری استانی بیرون آورده و در مورد شرکت های غیر بورسی، به ازای ارزش سهام این شرکت ها سهام دار آن ها می شوند.

با انتخاب روش مستقیم تمام مسئولیت بر عهده فرد سهامدار است.

چگونه سهام عدالت را معامله کنیم؟

اگر روش مستقیم را انتخاب کرده اید دارای کد بورسی هستید یعنی قبلاً در بازار بورس سرمایه گذاری کرده باشید سهام آزاد شده ی شما به کد بورسی شما منتقل می شود.

در غیر این صورت باید وارد سامانه سجام به آدرس sejam.ir شوید و ثبت نام کنید. این ثبت نام به شما امکان وارد شدن به بازار بورس با یک کد بورسی مخصوص به شما را می دهد و واجب است که این کار را انجام دهید.

در صورتی که شما تا تاریخ معین شده وارد سامانه برای انتخاب روش مستقیم نشده باشید روش غیر مستقیم برای شما است.

روش غیر مستقیم در آزادسازی سهام عدالت

در روش غیر مستقیم برای آزاد سازی سهام عدالت مالکیت و مدیریت این سهام به شرکت های سرمایه گذاری استانی واگذار شده است.

در این صورت فرد نمی تواند شخصاً سهم های موجود در بسته سهام عدالت را به فروش برساند.

نکات مهم در سود سهام عدالت

افرادی که روش مستقیم را انتخاب کرده‌اند باید به این نکته توجه داشته باشند که میزان سود دریافتی آن‌ها یکسان نخواهد بود، زیرا ممکن از برخی مشمولان تا ٣٠ درصد سهام خود را فروخته باشند و بنابراین هر فرد بر اساس پرتفویی که دارد، سود دریافت می‌کند.

نصرالله کرمی، رئیس کمیته آزادسازی سهام عدالت کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی در رابطه با برگزاری مجمع آنلاین می‌گوید سازمان بورس تاکنون مجوز برگزاری آنلاین مجامع را نداده است و بر اساس مکاتبات ما با سازمان بورس، اعلام شد که بستر برای برگزاری آنلاین مجامع در حال حاضر فراهم نیست و به محض بسترسازی می‌توان مجامع را به صورت آنلاین برگزار کرد.

وی می‌افزاید ضمناً پاسخ سازمان بورس به شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی نیز این گونه بوده است که خود سازمان بورس باید مجوز را در اختیار شرکت‌های سرمایه‌گذاری قرار دهد، برخی از شرکت‌ها نیز مکاتباتی انجام داده‌اند، اما پاسخ مناسب و درستی در این باره دریافت نکرده‌اند.

به گفته رئیس کمیته آزادسازی سهام عدالت کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی، سازمان خصوصی‌سازی و سپرده‌گذاری اقدام خوبی انجام دادند و شماره حساب و شبای سهامداران عدالت را ثبت کردند. همچنین افراد مکلف شدند شماره شبا و شماره حسابشان را داخل سامانه سجام ثبت کنند و به محض واریز سود شرکت‌ها، به شماره‌ای که افراد اعلام کرده‌اند، سود واریز خواهد شد.

سود سهام عدالت روش مستقیم بیشتر است یا غیر مستقیم؟

اکبر حیدری، سخنگوی کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت درباره سرمایه‌گذارانی که سهام عدالت روش مستقیم را انتخاب کرده‌اند، می‌گوید این دسته از سرمایه‌گذاران از مجموعه شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی خارج شده و در حیطه مسئولیت شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی نیستند. فردی که روش مستقیم مدیریت سهام را انتخاب می‌کند، باید برای دریافت سود، سهام جایزه و حق تقدم نیز خودش اقدام کند. با توجه به همین موضوع در زمان فرآیند انتخاب روش نیز تاکید کردیم که ماندن در روش غیرمستقیم برای مردم به‌صرفه‌تر خواهد بود.

به گفته وی شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی مسئول دریافت، تجمیع و واریز سود و مابقی خدمات همانند شرکت در حق تقدم‌ها و امثال این موارد هستند که در خصوص افرادی که (تقریباً ۳۰ میلیون نفر) روش غیرمستقیم را انتخاب کرده‌اند، هست و این مجموعه سود را از شرکت‌های سرمایه پذیر وصول کرده و تجمیع می‌کند تا پس از آن به حساب افرادی که در روش غیرمستقیم سهامدار این شرکت‌ها هستند واریز کنند.

سخنگوی کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت می‌افزاید در افزایش سرمایه‌ها و حق تقدم‌ها نیز شرکت‌ها باید خودشان اقدام کنند چراکه سهام شرکت‌های سرمایه‌پذیر در اختیار شرکت‌های استانی بوده و مردم سهامدار سرمایه‌گذاری استانی هستند، اما در روش مستقیم به دلیل اینکه مردم مستقیماً سهامدار شرکت‌های سرمایه‌پذیر هستند، برای وصول سودشان باید خودشان شخصاً اقدام کنند و در موارد افزایش سرمایه نیز برای آنکه از حق تقدم جا نمانند مدام باید اخبار مجامع و اطلاعیه‌ها را رصد کنند.

حیدری نحوه پرداخت سود روش مستقیمی‌ها را چالش بزرگی دانست و می‌گوید شنیده شده که شرکت سپرده‌گذاری مرکزی پیگیر بوده تا بتواند از سوی الزام شرکت‌های بورسی به واریز مبالغ سود به صورت یکپارچه از درگاه مشخص شده در سامانه سجام اقدام کند، هر چند این موضوع نیاز به تصویب شرکت‌های سرمایه پذیر در مجامع دارد که تعداد معدودی از شرکت‌ها این اقدام را انجام داده‌اند.

وی درخصوص برگزاری مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی نیز معتقد است در حال حاضر تنها راه‌حلی که می‌تواند مشکل نحوه مشارکت مردم در مجامع را حل کند، تمکین به ساختار مورد تأیید و تأکید در فرمان ۸ ماده‌ای مقام معظم رهبری و دارای مبنای قانونی موجود، مردم به واسطه عضویت در شرکت‌های تعاونی سهام عدالتی که در شهرستان‌ها وجود دارد و با وکالتی که به حکم مواد قانونی و اساسنامه مورد عمل به این تعاونی‌ها داده‌اند امکان اعمال رأی و اعمال حقوق مالکانه خود را در مجامع سرمایه‌گذاری استانی داشته باشند.

سخنگوی کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت می‌افزاید اگر قرار باشد مجامع شرکت‌های بورسی عمده‌ای همانند سرمایه‌گذاری‌های استانی با یک یا نیم درصد سهامداران به ثبت بروند دچار بحران مشروعیت خواهند شد و تصمیماتی که در مجامع اخذ می‌شود مفهوم حقوقی خود را از دست خواهد داد یا با تسلط افراد خاص و سرمایه داران بزرگ، اموال و دارایی مردم به مخاطره می‌افتد، به همین دلیل بارها تاکید کرده‌ایم باید در مجامع سرمایه‌گذاری استانی مردم به واسطه تعاونی سهام عدالت شهرستانی حق حضور و اعمال رأی داشته باشند.

محمدرضا پوررضایی در خصوص وضعیت سهامداران سهام عدالت اظهار داشت: از حدود ۴۹ میلیون سهامدار سهام عدالت که در سطح کشور وجود دارد، حدود ۴۱ درصد که شامل بیش از ۱۸ میلیون سهامدار می‌شود روش مستقیم و الباقی حدود ۵۹ درصد که بیش از ۲۷ میلیون سهامدار هستند، روش غیر مستقیم را انتخاب کرده اند.

وی با بیان اینکه سهامداران سهام عدالت باید در سامانه ( سجام ) ثبت نام کنند، گفت: استفاده از مزایای سهامداری همانند دریافت سود، حضور در مجمع و خدمات الکترونیک مشروط به ثبت نام در (سجام) و احراز هویت است.

پوررضایی افزود: افراد در روش مستقیم، مدیریت سبد سهام را خودشان برعهده گرفته اند و در مقابل افرادی که روش غیر مستقیم را انتخاب کرده اند، مدیریت سهام عدالت را به شرکت های سرمایه گذاری استانی واگذار کرده اند.

نحوه ثبت نام سجام در مناطق محروم

پوررضایی در این خصوص که در مناطق محروم و بدون اینترنت افراد چگونه نسبت به ثبت نام در سامانه «سجام» و احراز هویت باید اقدام کنند،  اظهار داشت: در جلسه ای که در وزارت اقتصاد تشکیل شد تصمیم بر این امر گرفته شد تا با استفاده از ظرفیت دفاتر خدمات بانکی پست بانک که در سراسر کشور وجود دارد برای این گونه از مردم کمک رسانی موثری برای ثبت نام در سجام عملیاتی شود تا این افراد مجبور نشود به مناطق دیگر سفر کنند و از خدمات این دفاتر برای ثبت نام در سجام استفاده کنند.

مژگان صفری مقدم مسئول مرکز تماس ذینفعان بازار سرمایه در رابطه با کارکرد‌های مرکز تماس ذینفعان بازار سرمایه، اظهار کرد: این مرکز در اصل محل پاسخگویی به تمام سوالات سهامداران بازار سرمایه است به نحوی که سهامداران می‌توانند از هرکجای ایران که باشند بدون نیاز به پیش شماره ۰۲۱ با شماره ۱۵۶۹ تماس بگیرند. از جمله خدماتی که این مرکز ارائه می‌دهد می‌توان به توضیح و رفع مشکلات سهام عدالت، درگاه یکپارچه سهام عدالت، سامانه سجام، مجامع الکترونیک و ... اشاره کرد.

او بیان کرد: بیشترین تماس این مرکز از جانب افرادی است که در دریافت وجه حاصل از فروش  سهام عدالت  با مشکل مواجه شده اند و برای بررسی آن به فضا‌های ارتباطی چندانی دسترسی ندارند.

مسئول مرکز تماس ذینفعان بازار سرمایه تصریح کرد: هر فردی که می‌خواهد وارد بازار سرمایه شود فارغ از آنکه سهام عدالت دارد یا خیر برای خرید و فروش سهم مانند بازار‌های دیگری نیاز به شناسایی شدن دارد، به علت آنکه  فرآیند شناسایی در بازار سرمایه از طریق سامانه سجام صورت می‌پذیرد.

صفری مقدم در رابطه با جاماندگان سهام عدالت، تصریح کرد: این موضوع فعلا مربوط به شرکت سپرده گذاری مرکزی نمی‌شود بلکه مجلس و دولت باید در این رابطه تصمیم گیری کنند به علت آنکه شرکت مذکور تنها قابلیت اجرایی دارد.

او در رابطه با علت فروش نرفتن  سهام عدالت  افراد بیان کرد: فرآیند فروش سهام از طریق کارگزاری‌ها انجام می‌شود مردم اگر در رابطه با عدم واریز نشدن سهامشان با مشکل مواجه هستند کافی است به کارگزاری بانکی که شماره شبای آن را در سامانه وارد کردند، مراجعه کنند یا اگر هم نمی دانند که اسم کارگزاریشان چیست با شماره ۱۵۶۹ تماس بگیرند و پس از آن با وارد کردن شماره ملی خود نسبت به کارگزاری مربوطه خود آگاهی پیدا کنند.

مسئول مرکز تماس ذینفعان بازار سرمایه بیان کرد: پرداخت سود سهام عدالت افراد تا پایان سال به حساب سهامداران عدالت واریز خواهد شد، نکته‌ای که باید به آن اشاره کرد، سهامداران مستقیم به ازای تک تک سهم‌های حاضر در پرتفویشان سود دریافت می‌کنند، اما سهامداران غیر مستقیم ، هرگاه مجمع پرداخت سود شرکت سرمایه‌گذاری استانی  آنها برگزار شود، پس از آن سود به حسابشان واریز می شود.

جزئیات واریز سود سهام عدالت

محمدعلی دهقان دهنوی، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار، در گفت و گویی رادیویی، بازارسرمایه را به عنوان یکی از ارکان اصلی تامین مالی در اقتصاد دانست و گفت: از آنجاییکه یکی از مشکلات اقتصادی موجود، کمبود سرمایه‌گذاری است، مهمترین محلی که می‌تواند این مشکل را برطرف کند بازارسرمایه است. در حال حاضر تامین مالی در بازارسرمایه از راه‌های مختلفی مانند عرضه اولیه، افزایش سرمایه و ... انجام پذیر است و از این رو نقشی که بازار سرمایه در اقتصاد داشته با نقش سیستم بانکی برابری می‌کند.

رییس سازمان بورس اضافه کرد: این در حالیست که سیستم بانکی تسهیلات بیشتری در این خصوص پرداخت کرده، اما بخش عمده این تسهیلات سرمایه در گردش است که البته این روش در بازار سرمایه هم در شکل‌های دیگری انجام می‌شود، اما بانک‌ها به طرح‌های توسعه‌ای نیز تسهیلات پرداخت کرده‌اند، با این حال رقم ارائه تسهیلاتشان تفاوت زیادی با میزان ارائه تسهیلات توسط بازارسرمایه ندارد.


گام‌های بزرگ بازارسرمایه در سال ۹۹

وی تصریح کرد: در حال حاضر بازارسرمایه با حضور پرشور مردم وسعت پیدا کرده است. در نظر داشته باشید که دعوت مردم به بازارسرمایه از این حیث است که این بازار در اقتصاد نقش ایفا می‌کند و حضور افراد در این بازار با رعایت الفبای مدیریت ریسک و نگاه بلند مدت منجر به بازدهی مناسب برای سرمایه گذاران و نیز رشد اقتصادی می‌شود؛ بنابراین دعوت مردم به بازارسرمایه همیشه باید وجود داشته باشد. از طرفی دیگر ضروری است تا در آموزش و فرهنگسازی همچنین ترویج روش‌های حضور غیرمستقیم در بورس تلاش بیشتری داشته باشیم.

دهقان دهنوی تاکید کرد: سازمان بورس و اوراق بهادار در تلاش است تا روز‌های بهتری برای بورس رقم بخورد. اتفاقات سال ۱۳۹۹ را باید به اجزای مختلفی تقسیم بندی و به طور مجزا بررسی کرد، زیرا در غیر این صورت ممکن است دچار خطای تحلیل شویم.

وی در ادامه افزود: برخی از این اتفاقات ناشی از تلاطم متغیر‌های کلان اقتصادی است. بازار‌های دارایی مانند ارز، طلا، سهام و ... همگی به یکدیگر متصل هستند و نمی‌توان آن‌ها را به طور جداگانه بررسی کرد. از طرفی موضوع انتظارات عامل موثری بر تغییرات قیمتی هستند که باید مورد توجه قرار بگیرند؛ بنابراین باید توجه داشت که تمام بازار‌ها از تلاطم‌ها دچار آسیب شده اند و این موضوع تنها به بازارسرمایه مربوط نمی‌شود.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار ، با اشاره به اینکه برای بررسی دقیق‌تر اتفاقات رقم خورده در بازار سرمایه، باید این بازار را به دو دوره صعودی و نزولی، تقسیم کنیم، گفت: نخستین دوره مربوط به زمانی است که شاخص از یک دوره حدودا ۵۰۰ هزار واحد (در ابتدای سال) تا رقم بالای دو میلیون در اواسط مرداد ماه افزایش پیدا کرد و در ادامه با دوره نزول شاخص مواجه بودیم که البته با فراز و نشیب‌هایی تا این لحظه رو به رو بوده است.


علل جذب مردم به بازارسرمایه 

وی در تشریح علل جذب بیشتر مردم به این بازار بیان کرد: در ابتدای سال مردم وارد بازارسرمایه شدند، که در این میان حتما دعوت‌ها به این بازار نقش داشته است. نکته دیگر اینکه با در نظر گرفتن روند صعودی قیمت ارز، متوجه شدند که دارایی‌هایی که در سهام وجود دارد حتما نسبت به این قیمت دارای عکس العمل خواهند بود و از این رو فرصت سودآوری در این بازار وجود خواهد داشت؛ بنابراین سرمایه‌گذاران به دنبال بازاری برای حفظ ارزش دارایی‌هایشان بودند و از این رو به سمت بازارسرمایه حرکت کردند.

دهقان دهنوی توضیح داد: در ماه‌های ابتدایی اقبال بازارسرمایه، سازمان بورس تلاش کرد تا با تمهیداتی از جمله عرضه بیشتر سهام ، عطش سرمایه گذاران در این حوزه برطرف شود. به طوریکه دولت به فروش سهام خود اقدام کرد و در این راستا شرکت‌های دولتی را موظف کرد تا سهام شناور خود را افزایش دهند؛ همچنین سازمان بورس به حقوقی‌های بازار فشار آورد تا سهام بیشتری را به فروش برسانند و از این طریق بازار به تعادل لازم برسد.

وی گفت: نوسانات اقتصادی تاثیر خود را بر روی شاخص گذاشته اند، ولی بازار‌های دیگر بخشی از این نوسانات را احیا کرده و به حالت طبیعی خود بازگشته اند، اما این اتفاق در بازارسرمایه هنوز به اندازه بازار‌های دارایی دیگر بازگشت نداشته است. در این خصوص نظرات کارشناسان و تحلیلگران یاری‌رسان بازارسرمایه در بازگشت بیشتر به شرایط مطلوب است.

رییس سازمان بورس ایجاد برخی بخش بندی‌ها مانند (حقوقی- حقیقی ها) در بازارسرمایه را به زیان بازار دانست و در ادامه گفت: تخلفات همیشه در بازار سرمایه وجود داشته است. به نظر من برخورد با متخلفان نقش اساسی در احیا و تقویت اعتماد مردم به بازارسرمایه دارد و سازمان بورس این مهم را با قدرت دنبال می‌کند.

سامانه دیده بان، سامانه‌ای برای دریافت شکایات و تخلفات

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با تاکید بر اینکه باید با متخلفان برخورد شود، تصریح کرد: سامانه دیده بان توسط سازمان بورس راه اندازی شده و گزارش‌های مردمی را دریافت می‌کند. در عین حال، سازمان نیز نظارت‌های دقیق و مستمری را در دستور کار دارد که بسته به نوع تخلف، برخورد مناسب صورت می‌گیرد. تذکر، درج در پرونده و جبران از طریق عدالت ترمیمی از جمله روش‌های برخوردی هستند.

وی ادامه داد: اما گاهی تخلف بزرگی روی می‌دهد و سازمان بورس به عنوان ضابط قضایی و گاهی به عنوان شاکی پیگیر موضوع می‌شود و در این مسیر همکاری خوبی بین دستگاه قضایی و سازمان بورس برقرار است.

زیرساخت‌ها در حال توسعه

دهقان دهنوی با اشاره به اینکه در سال ۹۹ شاهد حضور طیف وسیعی از سرمایه گذاران و حجم بالایی از معاملات در بازارسرمایه بودیم، ابراز داشت: برخی از زیرساخت‌ها و ساختار‌های بازار سرمایه آمادگی پذیرش این حجم از نقدینگی را نداشت و از همین رو، گاهی مشکلاتی را در سامانه معاملات شاهد بودیم. اما هم اکنون با اتکا به دانش و توان داخلی مشکلات برطرف شده و زیرساخت‌ها نیز در حال توسعه است.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: در عین حال مقرر شده تا علاوه بر ارتقای ساختار سازمان بورس، سیستم‌های هوشمند کشف تخلف نیز در بازار راه اندازی شوند.

وی تاکید کرد: به رغم افزایش ضریب نفوذ بازار سرمایه، نباید فراموش کنیم که بورس بازاری تخصصی و مبتنی بر دانش است، از همین رو، همگان باید به خوبی نقش خود را ایفا کنند تا اعتماد به بازار سرمایه خدشه دار نشود.

دهقان دهنوی تقویت نظارت، شفاف شدن گزارش دهی شرکت‌ها و اطلاع رسانی دقیق‌تر را لازمه این امر دانست و افزود: سازمان بورس طرح حمایت از سهام داران با پرتفوی زیر ۱۰ میلیون تومان را در دستور کار قرار داده است. در عین حال، باید روش‌های سرمایه گذاری غیرمستقیم و بلندمدت ترویج شوند. برخی از صندوق‌های سرمایه گذاری طی ۱۰ سال بین ۵۰ تا ۷۰ درصد بازدهی نصیب سرمایه گذاران خود کرده اند.

نگاهی به پرونده سهام عدالت

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار به وضعیت سهام عدالت اشاره کرد و گفت: پرتفوی سهام عدالت شامل شرکت‌های بزرگ و قدرتمند در بازار سرمایه است. همچنین شرکت‌های سرمایه گذاری استانی تحت نظارت سازمان بورس فعالیت می‌کنند. شرکت‌های سرمایه پذیر با برگزاری مجامع، سیاست‌های تقسیم سود خود را اعلام کردند و برخی تمامی منابع و برخی دیگر بخشی از منابع خود را به صورت سود تقسیم خواهند کرد.

وی در خصوص سیاست تقسیم سود تا پایان سال بیان داشت: تقسیم سود سهام عدالت از دو بخش در حال بررسی است. بخش اول در سمات است که اطلاعات سهامداران پالایش شده است و کسانی که سهام خود را فروختند سودی به آن‌ها تعلق نخواهد گرفت، اما آن دسته که این سهم را خریداری کردند شامل سود خواهند شد.

دهقان دهنوی افزود: اطلاعات در سمات در حال آماده سازی است و تا پایان سال تعیین تکلیف می‌شود. اما بخش دوم بر عهده شرکت‌های سرمایه پذیر است که باید سود تقسیمی را به شرکت سمات واریز کنند تا بین مردم توزیع شود. این فرآیند در حال بررسی است و تلاش بر این است که در بهترین حالت تمامی ۲۰۰ هزار تومان و در حالت‌های بعدی بخشی از این ۲۰۰ هزار تومان تا قبل از پایان سال به سهامداران اعطا شود.

رئیس سازمان بورس در ادامه خاطرنشان کرد: به تمامی سهامداران سهام عدالت که یک برگه سهام ۵۰۰ هزار تومانی داشته باشند ۲۰۰ هزار تومان سود تعلق می‌گیرد به این ترتیب هر فردی دارای دو برگ سهام ۵۰۰ هزار تومانی باشد ۴۰۰ هزار تومان سود کسب خواهد کرد.

بررسی نتایج اجرای دامنه نامتقارن در جلسه آتی شورای عالی بورس

وی در خصوص رفع محدودیت‌ها شامل دامنه نوسان نامتقارن گفت: همزمان با اعلام دامنه نوسان نامتقارن محدود بودن زمان اجرای این تصمیم را اعلام کردیم. در حال حاضر، حفظ آرامش بازار در اولویت است و تلاش می‌کنیم یک راه حل جامع آماده کنیم تا بتوانیم در وضعیت با ثبات تری سیاست‌های جدید را پیگیری کنیم؛ بنابراین پس از اخذ فیدبک‌های مورد نظر در این خصوص در شورای عالی بورس نسبت به تصمیمات جدید، بررسی‌های لازم صورت خواهد گرفت. ضمن این که یک تصمیم، یک راه حل تمام عیار نیست و معایب و مزایایی دارد که باید مزایای آن بیشتر باشد.

سخنگوی شورای عالی بورس در خصوص باز گذاشتن دامنه نوسان گفت: دامنه نوسان ابزار کنترل هیجان بازار است لذا در صورتی که به فضای تحلیلی نزدیک‌تر شویم و احساس شود که تصمیم گیری‌ها بر اساس تحلیل صورت می‌پذیرد، دامنه نوسان می‌تواند بازتر شود. اما هر چقدر احساس کنیم هیجان و نااطمینانی بر بازار قالب است و چشم انداز بازار روشن نیست، از ابزار‌های کنترلی استفاده خواهد شد.

وی در خصوص نقش قانون گذاری سازمان بورس افزود: سازمان بورس در واقع تنظیم گر و ناظر است و این مجلس شورای اسلامی است که قانون گذاری می‌کند. لذا، بر اساس وظایف سازمان بورس، وضع مقررات و نظارت بر آن بر عهده سازمان بورس است. به این ترتیب سازمان بورس در اجرا دخالتی ندارد تنها بخشی از اجرا که مربوط به زیرساخت‌های بازار سرمایه است برعهده شرکت‌های تحت نظارت سازمان بورس است که آن هم در آینده‌ای نزدیک به نهاد‌های دیگر واگذار می‌شود.

دهقان دهنوی ادامه داد: دو نقش تنظیم گری و نظارت نمی‌تواند از هم جدا باشد مانند بانک مرکزی که هم نهاد تنظیم گر است و آیین نامه صادر می‌کند و هم بر آن نظارت می‌کند.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در خصوص استقلال سازمان بورس از بدنه دولت اشاره داشت: سازمان بورس هم اکنون نهادی مستقل از دولت محسوب می‌شود. نقش سازمان بورس نقش نظارت بر بازاری است که قواعد شفافی دارد. در این بازار همه می‌توانند طرف عرضه و تقاضا قرار بگیرند. به این ترتیب دولت به دو صورت در بازار سرمایه می‌تواند نقش آفرینی کند.

وی تاکید کرد: نقش اول به صورت نقش فروشنده یا خریدار است که در این نقش دولت باید تمامی ضوابط را رعایت کند و مسئولیت پذیری یک ناشر را در بازار سرمایه داشته باشد. نقش دوم به صورت حامی است که به توسعه بازار کمک میکند.

سخنگوی شورای عالی بورس در پایان با اشاره به مقایسه بازار اوراق بدهی و بازار سهام بیان داشت: بازار اوراق بدهی همیشه در کنار بازار سهام بوده است. اما چیزی که در این میان مهم است این است که در واقع تنظیم کننده ارتباط این دو، نرخ سود است و تنظیم گری نرخ سود در دست بانک مرکزی است. خواسته بازار سرمایه از بانک مرکزی است این است که که علمیات بازار باز را به نحوی در بازار اوراق بدهی اجرا کند که نرخ سود اوراق موجب کاهش جذابیت نرخ‌ها در بازار سرمایه نباشد. نگاه ما حذفی نیست و خواستار ادامه فعالیت بازار بدهی هستیم به این دلیل که بازار بدهی و بازار سهام باید در کنار هم رشد کنند و با هم توسعه پیدا کنند، اما این خواسته را داریم که تنظیمات نرخ سود در محدوده‌ای باشد که بازار بدهی و بازار سهام در کنار هم رشد کنند.

پاسخ به سوالات درباره واریز سود سهام عدالت

1) سود سهام عدالت در چه زمانی به حساب مشمولین واریز می شود؟

سازمان خصوصی‌سازی پس از وصول سود مصوب شرکت های سرمایه پذیر و محاسبه مبلغ سود هر مشمول، نسبت به واریز آن به شماره شبای تایید شده در سامانه سهام عدالت اقدام می نماید. بدیهی است مبلغ سود مشمولانی که شماره شبای تایید شده در سامانه سهام عدالت ندارند به حساب بستانکاری ایشان منظور شده است.

2) آیا امکان ثبت شماره شبای بانکی وجود دارد؟

به استناد مصوبه شورای عالی اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی آخرین مهلت ثبت شماره شبا پایان مهرماه 1397 بوده است. در صورت صدور مجوز جدید به منظور ثبت شماره شبای بانکی مراتب از طریق رسانه های عمومی اطلاع رسانی خواهد شد.

3) چگونه می‌توان از واریز یا عدم واریز سود به حساب افراد مطلع شد؟

در صورتی که در سامانه مبلغی به عنوان واریز سود درج شده است بایستی ضمن مراجعه به شعب بانک مربوطه پرینت حساب از تاریخ قید شده به عنوان «ارسال به بانک» تا حداقل ۳ ماه بعد را دریافت و کنترل کرد. در صورت اطمینان از عدم واریز وجه تخصیصی، پرینت حساب جهت بررسی و کنترل بیشتر به شماره 02188085667 فکس گردد.

4) آیا امکان تغییر شماره شبای ثبت شده در سامانه وجود دارد؟

در شرایط عادی امکان تغییر شماره شبای بانکی مشمولین وجود ندارد. صرفاً در صورت بستن حساب بانکی قبلی، ارسال یک دوره پرداخت سود به حساب مذکور و اعلام بانک عامل مبنی بر عدم امکان واریز وجه به حساب مورد نظر او سامانه امکان ثبت شماره شبای جدید را فراهم می نماید.

حجم ویدیو: 9.46M | مدت زمان ویدیو: 00:00:16