اخبار اجتماعی- در پی شیوع ویروس کرونا در ایران، حفظ بهداشت فردی و توصیه برای پرهیز از حضور در امکان عمومی و شلوغ باعث شده تا برخلاف همیشه کارشناسان استفاده از خودروهای شخصی به جای خودروهای حمل و نقل عمومی و مترو را توصیه کنند، حالا مسئولان شهری نیز تصمیم گرفته اند تا در همین راستا ساعات اجرای دو طرح ترافیک و کاهش آلودگی را برای مدتی کاهش دهند.
به گزارش افکارنیوز، زهرا نژادبهرام عضو هیأت رئیسه شورای شهر تهران درباره لغو طرح ترافیک در پایتخت، گفته بود: شورای شهر نظرش ادامه لغو طرح ترافیک است چرا که با کمبود وسایل حمل و نقل عمومی این ناوگان میتواند محلی برای شیوع ویروس کرونا باشد.
وی تاکید کرده بود: در صورت افزایش مسافران مترو احتمال شیوع کرونا بیشتر میشود و از آنجایی که سلامت شهروندان اولویت مدیریت شهری است لغو طرح ترافیک باید ادامه یابد و در این زمینه قرار نیست پولی از شهروندان اخذ شود.
وزارت بهداشت: طرح ترافیک تا زمان کنترل کرونا اجرا نشود
رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت نیز عنوان کرد: در شرایط کنونی ویروس کرونا در کشور شیوع دارد و از طرفی ظرفیت حمل و نقل عمومی مثل مترو و اتوبوس هم پاسخگوی مردم نیست و نمیتوان موضوع فاصله گذاری فیزیکی را در این شرایط در ناوگان حمل و نقل عمومی رعایت کرد. در این وضعیت پیشنهاد وزارت بهداشت این است که طرح ترافیک اجرا نشود تا مردم از خودروهای شخصی استفاده کنند.
وی گفت: اگر قرار باشد طرح ترافیک تهران دوباره اجرا شود و ظرفیت ناوگان حمل و نقل عمومی هم افزایش یابد، همه تلاشهایی که تاکنون انجام شده به هدر میرود و منجر به شیوع بیشتر ویروس کرونا خواهد شد.
شاهسونی بیان کرد: تا وقتی ویروس کرونا در کشور کنترل شود یا ظرفیت حمل و نقل عمومی در تهران بیشتر شود، طرح ترافیک نباید اجرا شود.
لغو طرح ترافیک هوا را آلوده نکرد
حسین رضا شهیدزاده، مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوا تصریح کرد: اگرچه با لغو طرح ترافیک تردد خودروها در منطقه طرح افزایش یافته است، اما با توجه به وضعیت آب و هوا و به یاری ناپایداری جوی و باد و بارانی که در تهران شاهدیم هر چقدر هم که تردد خودرو زیاد باشد تهران وارد شرایط آلودگی هوا نمیشود.
حالا با گذشت چند وقت از آغاز لغو طرح ترافیک در تهران بخاطر جلوگیری از شیوع ویروس کرونا دیروز مسئولان شهری از آغاز مجدد طرح ترافیک در اولین روز پس از تعطیلات عیدفطر خبر دادند.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهردار تهران ضمن توضیح درباره چرایی عدم اجرای طرحهای ترافیکی که قرار بود از امروز مجددا برقرار شود، گفت: به دنبال آخرین تصمیمگیریهای اتخاذ شده، اجرای طرحهای ترافیکی از روز بعد از عید فطر قطعی شد.
اتاق فکر مشترک پلیس راهور، شهرداری تهران و شورای شهر در هفته گذشته درباره بازگشت دوباره طرح ترافیک البته با تغییرات جزئی متناسب با شرایط کرونایی به جمعبندی رسید و احتمال اجرای طرح از امروز در رسانهها مطرح شد. اما تازهترین اخبار در این خصوص حاکی از این است که مقامات دولتی و مسوولان ارشد دخیل در مقابله با شیوع ویروس کرونا هنوز با این تصمیم موافقت نکردهاند.
ریشه تصمیمگیری داخلی مدیران برای اجرای دوباره طرح ترافیک، وضعیت بغرنج ناشی از حجم بالای ترددهای خودرویی در محدوده مرکزی شهر بود. پلیس راهور از افزایش ۴۰ تا ۷۰ درصدی بار ترافیک در ساعات مختلف روز در محدوده مرکزی شهر خبر داد و با انتقاد از رواج بینظمی ترافیکی در معابر، از بروز مشکلاتی همچون توقفهای دوبله و انسداد مسیر در برابر عبور خودروهای امدادی نظیر آمبولانس و آتشنشانی خبر داد که بدون مداخله ترافیکی نمیتوان چارهای برای آنها اندیشید.
ایده مورد توافق پلیس و مدیریت شهری این است که طرح ترافیک در حلقه اول و دوم دوباره اجرا شود اما امکان ورود رایگان به این محدودهها قبل از ساعت ۸ برای خودروسواران فراهم باشد و بین ساعت ۱۴ تا ۱۶ نیز بتوانند بهصورت رایگان از محدوده خارج شوند.
شیوع ویروس کرونا در حوزه مرکزی شهر
سید مناف هاشمی صبح امروز در واکنش به چرایی عدم اجرای طرح ترافیک از امروز صبح در حالیکه تا شب گذشته قرار بود اجرایی شود، گفت: ستاد کرونا تصمیم گرفت که طرح ترافیک تهران در راستای عدم استفاده شهروندان از حمل و نقل عمومی اجرا نشود، اما این مسئله بار ترافیک در پایتخت به خصوص محدوده مرکزی شهر را افزایش داد؛ به گونهای که در برخی روزها تا ۴۲ درصد و حتی تا ۱۶۷ درصد نیز بار ترافیکی افزایش یافت که این مسئله در شیوع ویروس کرونا در حوزه مرکزی شهر موثر بوده است.
وی با بیان اینکه درست است که با عدم اجرای طرحهای ترافیکی تعداد مسافران در مترو و اتوبوس به یک چهارم تقلیل یافت، اما باعث شلوغی مراکز محدوده مرکزی تهران شد، گفت: تعداد سفری که با مترو و اتوبوس انجام میشد حدود چهار میلیون سفر بود، اما حالا تعداد سفرها به یک میلیون کاهش یافته است که میتوانیم با کاهش تعداد مسافران، طرح فاصله گذاری اجتماعی را در مترو و اتوبوس اجرایی کنیم که قطعا این اتفاق از آثار مثبت عدم اجرای طرح ترافیک در تهران است.
بیشتر بخوانید:
نرخ عوارض پارک هوشمند حاشیهای در تهران چگونه محاسبه می شود؟
اجرای قطعی طرح ترافیک بعد از عید فطر
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با بیان اینکه در حال حاضر اجرای طرحهای ترافیکی از روز بعد از عید فطر قطعی شده است، گفت: طرح ترافیک از ساعت ۸ صبح تا ۱۶ خواهد بود و کارمندان میتوانند با استفاده از خودروی شخصی تا قبل از ساعت ۸ صبح به محل کار خود بروند و در نوبت عصر نیز همزمان با تعطیلی ادارات، طرح ترافیک نیز اجرا نمیشود، اما از ساعت ۱۴ افراد میتوانند از طرح ترافیک خارج شده و مشمول جریمه نشوند. هر چند که ما از شب گذشته دوربینهای ثبت تخلف را آماده کرده بودیم، اما بنا به تصمیم طرحهای ترافیکی از بعد از عید فطر اجرایی میشود.
واکنش استاندار تهران به اجرای مجدد طرح ترافیک در پایتخت
انوشیروان محسنی بندپی، استاندار تهران گفت: طرح ترافیک تا زمانی که مقدمات افزایش حفاظت فیزیکی در حملونقل عمومی را افزایش ندهیم اجرایی نمیشود.
وی افزود: بیماری کرونا وابستگی زیادی به محیطهای پر جمعیت دارد و در این محیطها شیوع پیدا میکند؛ بنابراین ما معتقد بودیم طرح ترافیک باید لغو شود و مردم از حملونقل عمومی کمتر استفاده کنند.
به گفته بندپی، از روز شنبه مقرر شده که حفاظت فردی و استفاده از ماسک در حملونقل عمومی اجباری شود و در عین حال فعلا طرح ترافیک نیز اجرایی نمیشود تا جلوی سرایت این بیماری را بگیریم. با این وجود به گفته محمد علیخانی، رئیس کمیسیون عمران و حملونقل شورای شهر تهران، طرح مورد توافق پلیس و مدیریت شهری برای بازگشت طرح ترافیک از سوی رئیس شورای شهر به ستاد ملی مبارزه با کرونا ارسال شده و احتمالا در جلسه این ستاد در روز شنبه یا یکشنبه با حضور رئیسجمهوری درباره آن تعیین تکلیف خواهد شد.