محمد جعفر اقبال در نشست خبری هجدهمین کنگره بینالمللی اندودنتیکس اظهار داشت: این کنگره 13 تا 16 شهریور ماه در سالن اجلاس سران تهران با حضور اساتید و صاحبنظران برجسته برگزار میشود و جدیدترین دستاوردهای علمی و تازههای درمان ریشه دندان مورد بحث و گفتوگو قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه هزینههای دندانپزشکی در همه جای دنیا گران است، افزود: البته بسیاری از خدمات در حوزه دندانپزشکی که در کشور ما ارائه میشود بسیار ارزانتر از کشورهای پیشرفته بوده و موفقیت در درمان نیز بسیار زیاد است.
رئیس دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی عنوان کرد: ارائه خدمات دندانپزشکی در دانشکده دندانپزشکی علوم پزشکی شهید بهشتی در سه سطح ارائه میشود که در سطح اول دانشجویانی که دورههای عمومی را میگذراند خدمات ارائه داده و در سطح دوم رزیدنتها و در سطح سوم دندانپزشکانی که دورههای فوقتخصصی (فلو) را میگذرانند به بیماران خدمات دندانپزشکی ارائه میکنند.
اقبال بیان داشت: خدمات ارائه شده در دانشکدههای دندانپزشکی پایینتر از کلینیکها و مطبها بوده البته برای برخی از خدمات از جمله ارتودنسی و جراحی فک که نیاز به خرید وسایل و تجهیزات دارد قیمت آن تقریباً مشابه مطبها است.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ارتباط با مهاجرت دندانپزشکان گفت: حین تحصیل مهاجرت این افراد خیلی اندک است ولی متأسفانه مهاجرت دندانپزشکان بعد از فراغت تحصیل چشمگیر بوده و زیاد است.
رئیس هجدهمین کنگره بینالمللی اندودنتیکس در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه با توجه به نوسانات ارزی وضعیت خدمات دندانپزشکی چگونه خواهد بود، گفت: کالایی که گران شود به ویژه اگر مؤثر بر کالاهای دیگر باشد همه چیز گران خواهد شد. ارز، سوخت و انرژی که قیمت آن افزایش یابد قیمت تمام شده همه کالاها بیشتر میشود البته در کشور ما ظرفیت تولید برخی از تجهیزات دندانپزشکی وجود دارد ولی برخی از مواد باید از خارج وارد شده و نیاز به ارز دارد و کمبود گرانی ارز بر روی قیمتهای خدمات دندانپزشکی نیز اثر میگذارد البته وزارت بهداشت در تلاش است که این موضوع را به صورت جامع مدیریت کند.
وی در مورد آمار پوسیدگی دندانهای ایرانیها، گفت: طبق سرشماری که دو سال پیش وزارت بهداشت انجام داد میزان پوسیدگی دندان کودکان 12 ساله متوسط رو به پایین و پایین رو به متوسط بود البته هر چه سن بالاتر رود پوسیدگیها نیز بیشتر میشود.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه پوسیدگی دندانی یک بیماری عفونی است که بعد از سرماخوردگی جزو شایعترین بیماریها به شمار میرود، بیان داشت: عدم پیشگیری از ایجاد پوسیدگی و درمان نشدن به موقع آن هزینههای زیادی را برای مردم برجای میگذارد.
اقبال اضافه کرد: پوسیدگیهای دندانی چندان به تجهیزات دندانپزشکی بستگی ندارد که بگوییم با افزایش قیمت این تجهیزات درمان پوسیدگی چقدر خواهد شد ولی این مسأله با آموزش، مراقبت و تغذیه بسیار مرتبط است.
وی در مورد اینکه آموزش دندانپزشکی در کشور با چه چالشی مواجه است، گفت: قبل از انقلاب 5 دانشکده دندانپزشکی داشتیم و امروز تعداد این دانشکدهها بسیار افزایش یافته البته این افزایش به قدری زیاد بوده که کیفیت را میتواند تحت تأثیر قرار دهد، آموزش دندانپزشکی باید شرایط لازم را داشته باشد. تأسیس این دانشکده در قشم و یا خرمآباد و هرمزگان چندان منطقی نیست البته مخالف توسعه این شهرها نیستم ولی باید تمهیدات لازم قبل از راهاندازی این دانشکدهها در نظر گرفته شود.
اقبال با بیان اینکه در برخی از این دانشکدهها کمبود استاد داریم، گفت: برای هر کاری موقعیتی نیاز است بسیاری از اساتید زمانی که موقعیت بهتری در شهرهای دیگر باشد برای تدریس و آموزش به مناطق محروم نمیروند لذا باید شرایط کاری را به صورتی فراهم کنیم تا این افراد نیز راضی باشند و مشغول فعالیت شوند.