سعیده صالحغفاری مدیرعامل انجمن اوتیسم ایران در خصوص اختلال اوتیسم توضیح داد: کودکان مبتلا به اوتیسم برای داشتن یک زندگی ساده با مشکلات زیادی مواجه هستند به طوریکه برای آموزش این کودکان باید هزینههای زیادی صرف شود.
وی افزود: این کودکان حتی در سادهترین مهارتهای زندگی مانند غذا خوردن با مشکل مواجه بوده و باید ساعتها در این زمینه آموزش ببینند تا بتوانند به این مهارتها دست یابند.
مدیرعامل انجمن اوتیسم ایران افزود: آموزش این بیماران بسیار خاص است و باید همراه با توانبخشی به آنها ارائه شود که همین موضوع باعث تحمیل شدن هزینههای سنگین به خانوادهها میشود. اگر خانوادهای بتواند از پس تأمین این مبالغ سنگین برآید و بیماری فرزندش زودهنگام تشخیص داده شود باز هم فرد مبتلا در بزرگسالی با همین اختلال مواجه خواهد بود و در طیف اوتیسم قرار دارد.
وی خاطرنشان کرد: این افراد در مهارتهای ارتباطی و اجتماعی به شدت با مشکل مواجه هستند و درک صحیحی از فضای اطراف خود ندارند و دنیای این کودکان بسیار ساده است. باید توجه داشته باشیم که حتی اگر این افراد تحصیلات دانشگاهی هم داشته باشند بیماری آنها درمانپذیر نبوده و همچنان با برخی اختلالات همراه هستند.
غفاری ادامه داد: یکی از بزرگترین مشکلات پیشروی افراد مبتلا به اوتیسم بحث خدمت سربازی آنها است به دلیل اینکه این افراد نمیتوانند فضای نظامی را به درستی درک کنند و توانایی تشخیص خطر را ندارند.
مدیرعامل انجمن اوتیسم ایران ادامه داد: از اسفند سال گذشته با ارتش و نیروهای مسلح جلساتی را برگزار کردهایم تا به آنها اعلام داشتیم که بیماری اوتیسم را بهتر بشناسند و طیف اوتیسم در این مراجع تعریف دقیق علمی داشته باشد تا این بیماران بتوانند از نهادهای نظامی کارت معافیت سربازی دریافت کنند.
وی تصریح کرد: این افراد پس از گذراندن کمیسیونهای پزشکی سازمان نظام وظیفه با مشکل مواجه میشوند و به آنها اعلام میشود که تنها معاف از رزم بوده و میتوانند به انجام خدمت سربازی بپردازند.
غفاری در پایان گفت: این موضوع در حالی است که این افراد دارای مشکلات حسی هستند و توانایی قرار گرفتن در این محیط را ندارند. ما از تمام سیاستمداران دولتی میخواهیم که در راستای تحقق حقوق این بیماران اقدام کنند و با تیم پزشکی نیروهای مسلح مذاکراتی انجام شود تا این کودکان از معافیت کامل برخوردار شوند.