محمود فرشیدی با حضور در برنامه پرسشگر گفت: بین نگاه امام(ره) و رهبر معظم انقلاب نسبت به جایگاه معلم با آنچه وجود دارد، فاصله خیلی زیاد است و روز به روز این فاصله بیشتر می شود؛ مثلا از بعد آموزشی می بینیم که مردم معلم خصوصی برای فرزندشان می گیرند یا فرزندان را خودباور و مفتخر به ایران اسلامی باید تربیت کنیم ولی برون داد نظام تعلیم و تربیت اسلامی این نیست.
وی بیان کرد: برای حل مشکلات آموزش و پرورش، سند تحول بنیادین ایجاد شد و ما توانستیم از سند سکولار به سند وحیانی دست یابیم اما احتیاج به عزم ملی داریم.
فرشیدی گفت: باید نظام جمهوری اسلامی، یک انقلاب فرهنگی برای ارتقای آموزش و پرورش ایجاد کند، این کار برای این است که از جایگاه آموزش و پرورش دفاع کنیم.
وی ادامه داد: فعالیت آموزش و پرورش مانند سایر وزارتخانه ها نیست، وزارتخانه های دیگر کالا و خدمات تولید می کنند اما آموزش و پرورش انسان می سازد.
وزیر اسبق آموزش و پرورش گفت:باید فرهنگسازی شود تا حق نسل آینده مطالبه شود نه فقط وقتی که اتوبوسی چپ می کند؛ رسانه ها باید گزارش دهند و ریشه یابی کنند.
وی تصریح کرد: این چالش به سال های اول انقلاب باز می گردد که این باور را داشتند اما الان می بینید در عمل نگاه دولتمردان روز به روز به آموزش و پرورش تنزل پیدا کرده و آموزش و پرورش جایگاه کمتری پیدا کرده است. مثلا معاونت پرورشی حذف شد یا به تربیت معلم بی توجهی شد یا نگاه اقتصادی بوده است به عنوان مثال چه کنیم که پول در آموزش و پرورش کمتر خرج کنیم تا راهی بسازیم.
فرشیدی گفت: کار آموزش و پرورش دیربازده است، آموزش و پرورش باید ساختار دقیق تری در نظام جمهوری اسلامی پیدا کند.