دانش آموزان افغانی باید هزینه تحصیل خود را بپردازند

جبار کوچکی‌نژاد گفت: آموزش و پرورش از مدارس می‌خواهد که شهریه نگیرند اما زمانی که سرانه، امکانات و تجهیزات نمی‌دهد مدیر مدرسه مجبور است از خانواده‌ها هزینه مدرسه‌اش را تامین کند.

وی با اشاره به اینکه مدیر، مسئول نیازهای دانش‌آموزان است، ادامه داد: آموزش و پرورش باید نسبت به دریافت شهریه در مدارس دولتی آن پاسخگو باشد و این موضوع را شفاف کند. 

عضو کمیسیون آموزش مجلس اضافه کرد: اگر مردم بدانند اوضاع از چه قرار است، بهتر کمک خواهند کرد. یک بام و دو هوا نمی‌شود. می‌گویند شهریه نگیرید اما راه را باز می‌گذارند.

کوچکی‌نژاد تاکید کرد: خواسته ما این است که آموزش و پرورش شفاف‌تر عمل کند. زمانی که بودجه نمی‌دهد نمی‌تواند به مدیر مدرسه بابت دریافت شهریه ایراد بگیرد.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا افغانستانی‌ها هم باید شهریه بپردازند یا نه، گفت: بچه های افغانستانی باید هزینه تحصیل خود را پرداخت کنند. در قانون اساسی تحصیل برای کودکان ایرانی رایگان است نه افغان یا خارجی. در قانونی نیامده که آن‌ها شهریه پرداخت نکنند.

اردوها باید سریعا لغو شود

این نماینده مجلس در واکنش به واژگونی اتوبوس دانش‌آموزان هرمزگانی نیز خاطرنشان کرد: در سال ۹۱ هم چنین اتفاقی افتاد و وزیر وقت (حاجی‌بابایی) قول داد که دیگر چنین اتفاقی نیفتد و از تردد بیهوده بین شهری و بدون هیچ بازدهی جلوگیری کند.

 وی با اشاره به اینکه اردوی راهیان نور و مشهد مقدس جزو اردوهای متمرکز است، ادامه داد: سایر اردوها باید غیرمتمرکز برگزار شود. انصاف نیست که ۱۶میلیون دانش‌آموز را با ناوگان فرسوده و بدون هیچ بازده آموزشی در جاده‌ها جابه‌جا کنند.

کوچکی‌نژاد تاکید کرد: این حادثه بسیار سنگین بود و باید سریعا تمام اردوها لغو شود. زمانی که سازمان دانش‌آموزی به راننده می‌گوید راس یک ساعت دانش‌آموزان را به مقصد برسان یعنی عجله و رعایت نکردن استاندارها.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ادامه داد: قرار بود بعد از اردوی راهیان نور به این اوضاع رسیدگی کنند اما هیچ اتفاقی نیفتاد. اردوها را داخل شهرستان بگذارند تا دانش‌آموزان در ساعت چهار صبح در مسیر نباشد.