براساس آموزههای دینی و همچنین باورهای عرفی غرور مانند هر حس انسانی دیگر، هم میتواند خوب و هم میتواند بد باشد. اغلب، افراد به تواضع دعوت میشوند. اما، نباید فراموش کرد به کار بردن غرور در جایگاه عزت نفس در برابر برخی افراد و پارهای موقعیتها نهتنها بد نیست که مفید و مؤثر نیز خواهد بود.
مخاطبی که این سؤال را مطرح کرده است این نگرانی را دارد که رفتارش مغرورانه تلقی شود و به همین دلیل موقعیتهای خود را از دست بدهد. او و کسانی که با این مشکل روبهرو هستند باید بدانند در سنی که قرار دارند و در برابر پیشنهاد دوستیهایی که عرفی و شرعی نیست، غرور خوب، مفید و موثر است و جلو سوءاستفادهها را میگیرد.
اگر آشناییهایی که به آنها اشاره می کند با هدف برقراری نوعی رابطهی خارج از ضوابط شرع و عرف است چه خوب که او غرور دارد و در دام چنین روابطی نمیافتد. اگر از ازدواج خود نگران و فکر میکند غرور، به آیندهاش ضرر میزند، باید بداند ازدواج رسم و رسوم خود را دارد و درخواست ازدواج با خواستگاری صورت میگیرد.
برای آشنایی بیشتر سازوکارهایی وجود دارد و زمانیکه حرف از ازدواج به میان میآید غرور بد و منفی خواهد بود و فرد باید با تواضع، صراحت و صداقت حرفهایش را بزند و خواستهها و انتظاراتی که از طرف مقابل دارد، بیان کند.
مسئلهی اساسی این است که سؤالکننده باید به نوعی خودشناسی و بهویژه به دید و تعریف روشنی از غرور برسد. باید با خواندن مطالبی در این مورد، صحبت کرد با صاحب نظران و مشاوره خواستن از آنها راه درست را تشخیص دهد. در اینجا هم غرور بیفایده و حتی زیانبار است و باید در نظر گرفت همیشه به راهنمایی و کمک دیگران نیازمند هستیم و بهویژه در سنین جوانی این نیاز بیشتر احساس میشود.
چرا که فرد به دلیل پایین بودن سنوسال و تجربیات کمی که دارد، گاه نمیتواند جوانب موضوع را بهدرستی در نظر بگیرد و از طرف دیگر، جوانی سنی است که فرد در آن باید تصمیمهای مهمی بگیرد و آیندهی فرد در خیلی موارد به تصمیمهایی بستگی دارد که در جوانی گرفته میشود.