گروه اجتماعی – به گفته سخنگوی وزارت بهداشت و درمان،هر 31 دقیقه یک هموطن به دلیل تصادفات جان خود را از دست می دهد.
به گزارش افکارنیوز، ایرج حریرچی با بیان این مطلب گفته است؛بروز حوادث ترافیکی بدون خسارت جانی هم استرس زیادی بر جامعه وارد می کند .
به اعتقاد این مسوول، استفاده از کمربند ایمنی40 تا 50 درصد صدمات و 40 تا 60 درصد مرگ و میرها، صندلی ماشین برای کودکان تا 71 درصد و همچنین همچنین کلاه ایمنی تا 70 درصد میزان مرگ و میر و آسیب ها را کاهش می دهد.
بر اساس آمار اعلام شده در هر روز 46ایرانی در اثر تصادفات جان خود را از دست می دهد که این عدد در هر ماه منجر به مرگ 1380 و هر سال 16هزار و 790 نفر از هموطنان می شود،هرچند نباید از یاد برد که این مساله می تواند در سرنوشت 67 هزار و 160 نفر دیگر ( با احتساب میانگین جمعیت 4 نفره برای هر خانواده ) تاثیر گذار باشد.
البته این یک طرف ماجراست و باید به آن آمار تعداد مجروجان و مصدمان حوادث رانندگی را اضافه کرد و نباید از یاد برد که بسیاری از مصدمان تصادفات تا مدتی قادربه کار نبوده و بستری و تحت درمان هستند؛بنابراین یک تصادف می تواند حداقل در سرنوشت چند نفر موثر بود و اثرات منفی طولانی مدت برجا گذارد.
وضعیت تصادفات رانندگی و تبعاتش آنچنان وخیم است که به گفته حریرچی؛ ایران از نظر مرگ ناشی از حوادث ترافیکی، به نسبت جمعیت، در رتبه هشتم دنیا قرار دارد.
در سال های گذشته و با برنامه های پیشگیرانه و اطلاع رسانی،میزان مرگ و میر ناشی از تصادفات کاهش چشمگیری داشته است به طوری که در سال 84 متاسفانه 27هزار و 755 نفر از هموطنان جان خود را از دست دادند و سال گذشته نیز با کاهش چشمگیر آمار شاهد مرگ 16هزار و 584 هموطن بودیم .
بر اساس آمارهای سازمان پزشکی قانونی در دهه 80، بیش از 241 هزار تن در تصادفات رانندگی جان خود را از دست دادهاند اما خوشبختانه روند آمار مرگ و میر ناشی از تصادفات در دهه 90 نزولی بوده است به طوری که در سال 90 تعداد 20 هزار و 68 نفر،سال 91 تعداد 19هزار و 89 نفر ،سال 92 تعداد 17هزار و 994،سال 93 نیز 16هزار و 827 نفر و در سال 94 هم تعداد 16 هزار و 584 نفر از هموطنان جان خود را در تصادفات از دست داده اند.
در هشت ماهه سال 95 نیز 13 هزار و 140 نفر جان خود را در حوادث رانندگی از دست داده اند که نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش 7 درصدی نشان می دهد.
با وجود سیر نزولی تعداد کشته های حوادث رانندگی باید گفت مرگ هر هموطن غم انگیز بوده و باید با اقدامات پیشیگرانه و برنامه های اموزشی این آمار را در سال های آینده به صفر رسانده و جایگاه ایران را از نظر رانندگی ایمن و بدون حوادث در دنیا تقویت کنیم زیرا قرار داشتن در مقام هشتم جهان از نظر مرگ ناشی از حوادث ترافیکی، به نسبت جمعیت اصلا شایسته کشور و مردم ما نیست.
مهرنوش حیدری